Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy ezt...

Szerintetek jogos, hogy ezt elvárom?

Figyelt kérdés
a lányom első éves egyetemista és az első félévben nem lettek túl jók a jegyei... most előjött azzal, hogy szeretne a barátjával elmenni nyaralni meg szeretne egy fesztiválra is menni nyáron. erre én azt mondtam, hogy akkor mehet, ha 4-5ösök lesznek a vizsgái és az ösztöndíját beleadja a költségekbe
2016. ápr. 17. 12:13
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
72%

De milyen szakra jár? Igen is nem mindegy, nem dicsekvés ez. Én műszaki szakon végeztem és első évben a társaság fele repült. Voltak olyan tanárok ahol nem hogy a kettes nagy szó volt, hanem elsőre a kettes.

És ha egy szakátlag a kettest épp hogy eléri az azt tükrözi hogy komoly szakról van szó. Nem bántás de ne hasonlítsunk már össze egy gépészmárnökit, egy kommunikáció médiatudománnyal....

2016. ápr. 18. 12:37
 42/43 piroska és a farkas ***** válasza:
48%
Szerintem az tovàbbra sem evidens, h a nyaralàs " jár". Teljesen függetlenül a jegyeitől az ösztöndíjàból tegyen félre, és ne felajànlja, h belead a sajàt nyaralàsàba, hanemfizessen amennyit tud és esetleg kérjen a szülőktől kiegészítést. Arról nem is beszélve, h vàlaszthatna is a programok közül, van az úgy, h egy nyàron nincs lehetőség nyaralni ÈS fesztiválozni.
2016. ápr. 18. 13:18
 43/43 anonim ***** válasza:
29%

"Szerintem az tovàbbra sem evidens, h a nyaralàs " jár". Teljesen függetlenül a jegyeitől az ösztöndíjàból tegyen félre, és ne felajànlja, h belead a sajàt nyaralàsàba, hanemfizessen amennyit tud és esetleg kérjen a szülőktől kiegészítést. Arról nem is beszélve, h vàlaszthatna is a programok közül, van az úgy, h egy nyàron nincs lehetőség nyaralni ÈS fesztiválozni."

Persze, hogy nem az, viszont nem tudunk semmit az anyagi lehetőségekről. Ha gond nélkül megengedheti magának a szülő a fesztivál kifizetését meg egy hetes balatoni nyaralgatás fizetését, akkor miért ne? A kettő összesen nem fájna valószínűleg 60-ba, feltételezve ha átlag diák színvonalról van szó, ez két átlagos kereset mellett azért nem olyan nagy luxus, ami miatt fejre kéne állni.

2016. ápr. 18. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!