Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy ezt...

Szerintetek jogos, hogy ezt elvárom?

Figyelt kérdés
a lányom első éves egyetemista és az első félévben nem lettek túl jók a jegyei... most előjött azzal, hogy szeretne a barátjával elmenni nyaralni meg szeretne egy fesztiválra is menni nyáron. erre én azt mondtam, hogy akkor mehet, ha 4-5ösök lesznek a vizsgái és az ösztöndíját beleadja a költségekbe
2016. ápr. 17. 12:13
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:
91%

A jegyei miatt szerintem nem érdemes csesztetni, én ELTE BTK-ra jártam egy nem túl nehéz szakra, de volt 2-3 nagyon görény tanár, aki simán meghúzta szinte az egész évfolyamot, mert csak.

Ha meg fesztiválozni és utazgatni akar, oldja meg az ösztöndíjból, ennyi.

Én hébe-hóba dolgoztam egyetem mellett, sok pénzem nem volt, ösztöndíjat se sokszor kaptam talán1x, de SOHA nem kértem pénzt semmire.

2016. ápr. 17. 14:03
 22/43 anonim ***** válasza:
12%
Na azért aki az orvossal példálózik tudnék mesélni. Aki annyival elintézi, hogy nem tudom mim a baj. Szerintem ha már szarik a tanulásra (szülő szerintem tudja) akkor keresse meg a bulira valót.
2016. ápr. 17. 14:12
 23/43 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, jártál valaha egyetemre? Nagyon egyetem, szak és tanárfüggő, hogy kinek milyen jegyei vannak. Ez nem középiskola, ahol a tanár arra megy, hogy megsimizze a fejedet, hogy milyen ügyes kis deák vagy, hogy így megtanultad azt a 3 oldal anyagot.

Többször elő fog fordulni olyan, hogy egy-egy tárgyból tényleg éves szinten 5-6 óra készülés elég egy ötöshöz, másnál meg 3 hét folyamatos tanulás egy ketteshez.

Arra is szeretném felhívni a figyelmedet, hogy amennyiben tanulmányi ösztöndíjat kap, semmi okod sincs az aggodalomra, tudtommal mindenhol a szak mediánja fölött teljesítők kapnak. Ha nem tudod mi az a medián, akkor leegyszerűsítve: a lányod a fél szaknál biztosan jobban tanul, ugyanis csak a jobbik fele kap ösztöndíjat.

A nyaralás meg fesztiválozás pedig nem tanulmányi eredmények kérdése, hanem az anyagi helyzeteteké. Szükségetek van a megélhetéshez a lányod ösztöndíjához? Ha igen, akkor szerintem jogosan várod el, hogy leadja. Ha nem, akkor nem. Meg tudjátok anyagilag engedni azt a fesztiválozást meg a nyaralást? Ha igen, akkor hajrá, ha nem akkor meg semmi értelme nincs a jegyeken rágódni.

2016. ápr. 17. 14:12
 24/43 anonim ***** válasza:
77%
Kit érdekelnek egyetemen a jegyek? Vizsgák legyenek még azt jónapot
2016. ápr. 17. 14:17
 25/43 anonim ***** válasza:
82%

Tényleg van olyan, hogy kifogsz egy görény, vagy hangulatember profot, ha már a SOTE-nál tartunk, ott is volt egy-kettő (Kövér, Palkovics pl., hálistennek a patológia hírhedt profját én elkerültem.) Ha tisztában vagy ezekkel, és biztosan reális az, amit elvársz, akkor jogos.

Négyes átlagom volt nekem is (harmadévtől már jobb, addigra rutinom is lett), úgy, hogy melóztam és buliztam is egyetem mellett, otthonról nem sokkal tudtak támogatni, nem is vártam el. A nyaralásaimat pedig a nyári melóból fedeztem, balatoni gyerektáborban dolgoztam, az is buli volt.:-) Van, akinek nehezebb az átállás az egyetemi tanmenetre, szokásokra, követelményekre, ettől még nem kell fejbelőni magad, ha az első félév nem úgy sikerült, bele fog jönni a lányod.

2016. ápr. 17. 14:24
 26/43 anonim ***** válasza:
63%

Nem jogos, mert

- a lányod nem gyerek már, hogy a jegyeivel zsarold

- semmi közöd már hozzá, hova, kivel, mikor, miért utazik el

- egyetemen két jegy számít: az elégtelen és az elégségestől-kitűnőig bármi - utólag a kutya nem fogja kérdezni, hányast ért el egy-egy tantárgyból. Az a lényeg, hogy minél gyorsabban elvégezze (ne csússzon) - ezen felül jó, ha van egy "jó" minősítése, bár azt sem nézi azt sem senki. A "sima" átlagnál sokkal többet ér egy-egy kötelező órákon kívüli tevékenység: részvétel egy tanszéki munkában, egy díjazott TDK, külföldi tanulmányút, szakmai gyakorlat, bármi, amit bele lehet írni egy önéletrajzba.

Ami jogos elvárás a részedről a tanulmányait illetően: ne veszítsen félévet és időben szerezze meg a diplomáját - ENNYI

2016. ápr. 17. 14:33
 27/43 piroska és a farkas ***** válasza:
31%
Tehàt a szülőnek semmi köze ahhoz, h a gyerek kivel, mikor, hova utazik el? Tényleg? Csak annyi joga van, h az egészet finanszírozza neki?ugyanmàr. Ha felnőttnek hiszi magàt az a gyefek, oldja meg.
2016. ápr. 17. 15:00
 28/43 anonim ***** válasza:
24%
26-os, talán elkerülte a figyelmed, de ez a felnőtt lány, az anyjától várja a nyaralása finanszírozását. úgyhogy teljesen jogos, hogy az anyja feltételeket szab.
2016. ápr. 17. 15:10
 29/43 anonim ***** válasza:
30%

Ja, hogy a szülőnek semmi köze hozzá, hova, kivel megy a gyerek, csak kushadjon, és szó nélkül nyissa a bukszát?

Mekkora pofáraesés lesz nektek az élet 😂

2016. ápr. 17. 15:11
 30/43 A kérdező kommentje:
ő ajánlotta fel, hogy kifizeti, én csak a jó jegyeket várom el
2016. ápr. 17. 15:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!