Szerintetek jogos, hogy ezt elvárom?
remélem kamu a kérdés...
nem, nem jogos
gondolom nem jártál egyetemre, hogy ilyen elvárásokat támasztasz a felnőtt gyerekeddel szemben
Kedves első.
Miért ne lenne jogos?
Ha nem dolgozik a lánya, ha otthon úgy mondva mindent a feneke alá tesznek, pl: mosnak rá, főznek rá, neki csak annyi dolga van, hogy tanuljon akkor a legerősebb egyetemet is be lehet fejezni jó átlageredménnyel.
Ha tényleg csak annyi dolga van, hogy egyetemre menjen-figyeljen az órákon, majd hazajöjjön és tanuljon akkor jogos az elvárás.
Teljesen jogos.Ha a tanulás mellett nincs más dolga, akkor jogos.
Sokan dolgoznak iskola mellett.
ma 12:43
Nem kell magyarázkodnod.. Akinek nincs más dolga csak a tanulás annak megy a 4-5 tanulmányi eredmény. Volt részem benne, és bár nem vagyok egy lángész, de mégis 4-es -5-ös átlaggal diplomáztam SOTE-en
Az 5-ös talán túlzás, de a nagyja azért érje el a 4-est.
Neki most a munkája a tanulás, és végezze normálisan, ne bukdácsolva.
Nehéz szakon is lehet jó jegyeket szerezni, sokunknak sikerült. Csak ugye tanulni kéne.
Fel tud fordulni a gyomrom ettől akinek nincs más dolga csak a tanulás dumától. Igen, akik gépek, mint te nekik tényleg összejön, de egy átlag embernek ha hiszed ha nem annak ellenére, hogy fiatal, vannak korlátai, problémái, igényei. Attól, hogy egy kis százalék tud úgy dolgozni, és magolni mint egy gép, még nem kell okoskodni, ugyanis nem ők vannak többségben.
Egy lelkileg, szellemileg kimerült ember nem tud koncentrálni. Akkor nem is beszélve, ha esetleg csak azért akarja elvégezni hogy legyen papírja, ugyanis ebben az országban csak az számít, úgyhogy ha így van muszájból nem fog jó jegyeket szerezni. SENKI nem fogja kérdezni, hogy hányassal végzett, csak hogy megvan e vagy nincs. Mondjuk az én is furcsállom, hogy az ösztöndíj nem motiválja.
Egyetemen nagyon sokszor pofára megy az egész. Persze ha nem tanul, akkor ne csodálkozzon, nem ezt mondom, de van, hogy hiába állsz a fejedre, akkor se kaphatsz jó jegyet.
Felnőtt ember, én megmondanám neki, hogy engedélyt nem kell már kérnie, de a markát se kell tartania. Az egy jogos elvárás, hogy az extra igényeit finanszírozza most már maga. Ha jól tanult volna, lenne több ösztöndíja, de egy kis munkától sem fog megszakadni. Ha tényleg menni akar, oldja meg. Ha nem tesz érte, így járt.
Ez már azért nem elvárható egy szülőtől, még akkor se, ha maga Krőzus, mert így csak azt tanulja meg a gyerek, hogy neki alanyi jogon JÁR mindez.
A tanulmányi eredményhez kötéssel még az a baj, hogy akkor már se olcsó(bb) nyaralást, se kedvezményes bérletet nem lehet venni, szóval magadat is megszívatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!