Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy ezt...

Szerintetek jogos, hogy ezt elvárom?

Figyelt kérdés
a lányom első éves egyetemista és az első félévben nem lettek túl jók a jegyei... most előjött azzal, hogy szeretne a barátjával elmenni nyaralni meg szeretne egy fesztiválra is menni nyáron. erre én azt mondtam, hogy akkor mehet, ha 4-5ösök lesznek a vizsgái és az ösztöndíját beleadja a költségekbe
2016. ápr. 17. 12:13
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
21%
74%-os, én is a SOTE-n végeztem, és csak egy félév volt, mikor az átlagom nem érte el a 4.2-őt, de 4 alá akkor se ment. Ha az igények megvannak, akkor tegyen is érte.
2016. ápr. 17. 13:09
 12/43 anonim ***** válasza:
78%

Is-is. Az ösztöndíját én nem kérném el, hiszen azzal is tehermentesíti a családot valamennyire, nem kell neki adni. Az én Anyum egy petákot sem kér el tőlem pedig nem keveset kapok, de ezzel nem is kérek tőle semmit, mindent meg tudok venni magamnak.

Ha fizetné a fesztivál jegyét, akkor jogos, de emígy? Nagykorú, éppenséggel elmehet ha neki úgy tetszik. Viszont ha kunyerálna pénzt ezekre a kiruccanásokra, akkor elvárható, hogy felmutat valamit cserébe..Mondjuk lehet, hogy a 4-5-ös kicsit túlzás (nyílván ez függ az egyetem nehézségétől is)..de hogy javítson az átlagán az már okés.

2016. ápr. 17. 13:15
 13/43 anonim ***** válasza:
82%

a SOTE-n is vannak gyenge szakok

én meg olyan helyre jártam, ahol 2-3-as volt az átalag, és nem a hallgatók hibájából; azért érdekes, hogy a nagy kreditű tárgyaknál az évfolyam 90%-a épp, hogy el tudja érni a 2-est, ha meg javítani próbálsz, elkaszálnak, te pedig hiába tanulsz, ha mindig kitalálnak valamit..., tudnék mesélni rejtélyesen eltűnt vagy hibásan kijavított dolgozatokról, vagy amikor a tanár kedve szerint változtatja a ponthatárokat a javítás közben, esetleg nem akar lepontozni egy feladatot, mert nincs kedve hozzá...

szóval nem, rohadtul nem jogos

2016. ápr. 17. 13:24
 14/43 anonim ***** válasza:
83%
Mire kap ösztöndíjat, ha annyira rosszak a jegyei? :-)
2016. ápr. 17. 13:34
 15/43 anonim ***** válasza:
15%
Igen, az orvosi gyenge szak:-) És nekem is votl életem, tehát nem megállás nélkül tanultam, buliztunk, kirándultunk és önkénteskedtem is. mégis tudtam hozni mindig a 4 feletti átlagot, pedig nem vagyok zseni, csak voltak céljaim amiket el akartam kérni. Igaz volt olyan tárgyam ami csak 3. vizsgára lett meg, de legalább jó eredménnyel.
2016. ápr. 17. 13:37
 16/43 anonim ***** válasza:
7%

"Fel tud fordulni a gyomrom ettől akinek nincs más dolga csak a tanulás dumától."

Szerinted a munkahelyeden kit fog érdekelni a személyes problémád?

A robot módon való tanulás és csak a szorgalmi időszak hanyagolása között van némi átmenet.

AMúgy meg ha pályázol egy állásra, és több hasonló jelölt van, akkor nem azt fogják felvenni, aki csak éppen hogy átcsusszant.

2016. ápr. 17. 13:41
 17/43 anonim ***** válasza:
81%
Imádom amikor a nagytudású idióták arra verik a farkukat hogy ők milyen menők azzal a nagy tudásukkal.
2016. ápr. 17. 13:44
 18/43 anonim ***** válasza:
21%
Igen utolsó, te is biztosan szívesen bíznád az életedet egy olyan sebészre, vagy szülészre akinek épp hogy meglett kettes a vizsgája igaz?
2016. ápr. 17. 13:48
 19/43 piroska és a farkas ***** válasza:
86%
Szerintem màshonnan kéne megközelíteni. Mondjuk : jogosan vàrja el egy egyetemista, h a szülei nyaraltassàk? Szerintem nem. Az, h milyen az àtlaga, valóban többmindentől fűgg. Az viszont, h a vizsgaidőszak utàn dolgozzon, ès abból menjen nyaralni, maximàlisan elvàrható lenne. Ja, persze érvényesülni fog az " addig nyújtózkodj ameddig a takaród èr "- de ez része a felnőtt életnek.Mint ahogy az is bőven elvàrható, h èv közben fogja vissza a kiadàsait és spórolja össze a fesztiváljegyet.
2016. ápr. 17. 13:55
 20/43 A kérdező kommentje:
nem várom el hogy dolgozzon, főleg hogy lesz 1 hónap nyári gyakorlata
2016. ápr. 17. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!