Ezt hogy mondjameg finoman Anyumnak?
8.-os ballagásom után nem sokkal, vettem magamnak egy laptopot, kifejezetten azért, hogy középiskolai tanulásomat könnyítsem ezzel. Anyának akkor egy saját gépe volt. Viszont Anyum gépe Karácsony után nem sokkal elromlott. Mondta, hogy majd február vége felé jönnek olyan gépek, amilyeneket ő szeretne, addig bírjam ki.
Ezzel alapjában véve nincs is probléma, bár nekem már egy ideje elég kényelmetlen, hogy én, Anyum és két tesóm (bár ők ritkán) használják a laptopomat. Főleg úgy, hogy én elkezdeném használni olyan 6-7 óra körül, amikor elkezdek tanulni, de nem tudom mert vagy Anyum vagy tesómék ott csüngenek rajta. Laptop helyett meg szerencsétlenkedhetek a telefonommal, vagy a tablettel, amiket meg amúgy sem szeretek pl. szótározásra használni. Emiatt már nem egyszer veszekedtünk Anyummal, de midnig csak az lett a vége, hogy én ne adjak neki ötleteket hogy mit csináljon és mit ne. Ezen felül még valamilyen vizsgája is lesz nemsokára, arra ugyebár intenzíven tanul, viszont én is szeretnék, most így év vége felé, amikor már kevesebb a tananyag, pl.: nyelvvizsgára készülni, amire ugyebár megint nem igazán tudok. Már az is eszembe jutott, hogy veszek neki egy új gépet, olyan szinten idegesít ez a helyzet. Valami egyéb ötlete van valakinek esetleg?
Most vettem észre, hogy a kérdést nem jól írtam:
Ezt hogy mondjam meg finoman Anyumnak?
Bocsi.
"Emiatt már nem egyszer veszekedtünk Anyummal"
Ezek szerint a finom megmondáson már erősen túl vagytok, nemde? Nem igazán értem akkor, mi a kérdés lényege...
Gondolj bele h o erted miket nelkulozott miota megszulettel. Ennyit megerdemel. Szotarazasra meg hasznalj IGAZI szotarat.
Tudom h le leszek pontozva de a szulok meg Levannak ertekelve... mindent feladnak megadnak.aztan egyszer egyszer "onzoek" es kernek valamit maris elvan felejtve minden jo.:)
Szerintem amugy jo lenne egy beosztas megegyeznI.a hanykor a tied. Hanykor adod neki stb. Megis csak a Tied.:)
Gondolj bele h o erted miket nelkulozott miota megszulettel - és? Ki nem szrja le?! Nem a gyerek kéri, hogy megszülessen, a legnagyobb taplóság ezzel az érvvel jönni.
Aki gyereket vállal, tudja, hogy a dolgok sok-sok százalékáról le kell mondania (én ezért nem fogok gyereket szülni, mert 27 évig mindig én alkalmazkodtam, és áldoztam fel magam mindenkiért, többé nem vagyok hajlandó).
Kérdező: vegyél magadnak egy újat - ha van miből - és le van a gond. Nyilván nem ez lenne a megoldás, de úgy tűnik, a családod eléggé korlátolt ilyen szempontból.
Egyébként én ugyanígy jártam, egyetem utolsó évében, mindenki rászállt a gépemre, vagy 15 vírust ráhúztak, meg véletlenül töröltek ezt-azt... na, én ekkor tettem rá jelszót, és tiltottam meg, hogy használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!