Miért jönnek mindig az amíg az én kenyeremet szöveggel? 16/L
Ha nem akarod elszúrni az életedet, és albérleteket járni, ahol megszabják milyen állatod lehet, cigizhetsz-e illetve milyen módosításokat engednek az ingatlanon akkor maradj csak otthon. Gondolom Te is tudod hogy egy rendezett saját élethez évek kellenek. 24 évesen én sem tudom megtenni hogy most pár millió ft megtakarításból saját lakásom/házam legyen. Hiába dolgoztam Angliában is míg haza nem kellett jönni, lett valamennyi tőkém, de ebből most nem mennék sokra, míg egy 7-8évet gondolok hogy tudok venni egy ingatlant.
Ha pedig elakarsz fiatalon költözni akkor olyan fiúval ismerkedj aki pár évvel idősebb és van saját lakása.
Sztem probald meg megbeszelni velük. Kerdezd meg, pontosan miert nem lehetseges az, ami, mit akarnak ezzel kifejezni? Sztük igy jobb ember lesz belöled vagy anyagi oka van vagy mi a pontos oka?
Lehet, h csak nem akarnak magyarazkodni, egyszerüen csak feleljen meg nektek mind ugy, ahogy a szülök mondjak. A tovabbi attol függ, mire mondjak...
1. Pl. nem mehetsz discoba/haverokkal tengerpartra/falat maszni/tatoo-t csinaltatni - ezt erdemes tudomasul venni, ebben az esetben azt jelenti az "en kenyeremet eszed", h az ö joga megmondani 18 eves korig. Mindegy, h mennyi penzt keresel diakmunkaval. Ez azt jelenti, h oda születtel (az en nezeteim szerint születesed elött ezeket a szülöket valasztottad), ennek ez a következmenye. Idövel feszegethetök a hatarok, pl. 25 evesen remelhetöleg mashogy viszonyulnak ezekhez, persze ha rajtad is latjak, h felnöttebb gondolkodasu vagy...
2. Pl. ha nem vesznek markas cuccokat - ez lehet elvi dolog is, mert nem attol leszel "nagyobb", ertekesebb ember, sok szülö ugy neveli a gyereket, h ne ettöl erezze magat ertekesebbnek. Persze ezt egyertelmüen meg is kene, h mondjak, ha igy lenne... Mas esetekben csak anyagi dolog, es ez esetben eleg jol lerövidik ezzel a mondattal. Mert Te mondhatod, h emiatt keresel diakmunkat, h megkeresd a farmer arat. Ha nem veszik meg, es elöhozakodsz a diakmunkaval, akkor mit mondanak?
Ne haragudj, de 2-3 ev diakmunkaval annyi penzt összegyüjteni eleg gyerekes alomnak tünik... Bar vannak hires emberek, akik gyerekkent is rengeteg penzt kerestek, jo volt az alapötletük, erös kesztetesük volt, batran kirpobaltak mindent es jol is csinaltak. De gyanitom, h azert felnött tamogatta öket, megha ez nem is szerepel a leirasokban, tekintettel arra, h 18 eves kor alatt ceget alapitani nem hiszem, h lehet... Mindenesetre a mai Magyaro-on sokan meg 35-40 eves kemeny munkaval, tanulas melletti munkaval sem tudnak teljesen függetlenedni a szüleiktöl, megpedig csupan anyagi okokbol.
A szöveg jelentése: Bármennyire is hülyeség, amíg én tartalak el, azt csinálod amit én mondok.
Tökéletesen leírja az igazságot.
Ez vonatkozhat arra is, hogy nincs vissza pofázás, sem semmi hasonló.
Amúgy látszik, hogy még 16 vagy.
Ahhoz, hogy Te lelépj sokkal több kell, vagy szenvedni fogsz nagyon durván.
- Azt még 14 évesen terveztem, hogy 19 évesen lépek le... De ha most elkezdenék spórolni, HATALMAS előnnyel indulnék. Van aki szerint ez nem így van, hm?
- Nincsenek "elvárásaim", hogy márkás cuccok, okostelefon, stb. Semmilyenek. Bulizni sem járok.
- Az fáj nekik, hogy fogyasztom a vízszámlát és eszek egy keveset... (mert enni is alig szoktam.).
- Az amíg az én kenyeremet eszed olyan esetekben mondja, mikordélután el szeretnék menni a barátnőkkel sétálni három utcával oddébb. Hú de nagy kívánság.
Folyton a sírás kerülget. Mocskosul nem én tehetek róla, hogy nem használtak óvszert azon a retkes éjszakán... minek szültek meg, ha csak bosszúság vagyok nekik??!!
13-16 évesen is már le lehet tenni valamit az asztalra.
De egy felnőtt, önálló emberhez képest máshogy.
Ha csinálod rendesen a "munkád" / dolgod, akkor nem mondhatják ezt.
Tanulás, házimunka, segítség - ha észrevehető módon és eredménnyel csinálod, el fogják ismerni, nem fogják a szemedre hányni, hogy csak eltartatod magad. (természetesen az eltartás nem igaz, mivel szerintem minden szülő kötelessége, hogy gondoskodjon a gyermekeiről legalább 18 éves korig, mivel ők döntöttek melletted. a gyerekek dolga a tanulás és szórakozás, nem a kenyérre való megkeresése. persze segíteni otthon kell(ene), de nem 8 órás műszakban.)
Ha megint a fenti mondatok előjönnek, hívd fel a figyelmet, mit csináltál már a héten vagy aznap.
Ha ez nem jön be, írj listát minden nap, mit csináltál.
Így ha mondogatnák, tedd eléjük a papírt.
A puszta tények bemutatása nem mindössze visszabeszélés.
Illetve készíttess listát, mit várnának el tőled, beszéljétek meg.
Egyébként mi miatt, milyen helyzetekben jön elő ez a mondat?
ez sem mindegy. lehet valami mélyebb oka is...
#6-os vagyok, egyébként 19/f
és még egy dolgot elfelejtettem:
hasonló helyzetben voltam pár éve, de mostanra megfordult a dolog.
én mondogatom most néha, ha nincs valamilyen (házi)munka elvégezve, ami nem az én feladatom, hogy nem lenne rossz, ha rajtam kívül csinálna valaki valamit itthon :)
(egyébként még tanulok, nem a pénzkeresésre vonatkoztatva értem.)
persze nem (teljesen) komolyan :))
megint a #6-os lennék:
még egy tanács:
sose add fel, ne hagyd, hogy lelkileg megtörjenek.
kitartás! :)
Örülök, hogy segíthettem,
és remélem beválik a dolog. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!