Mit mondjak a családomnak, ha én nem akarok dolgozni, hanem járni a világot?
Még csak most álltam munkába 2 hónapja, és már elegem van belőle. Olyan munkát végzek, amit nem szeretek.
Érettségeim van, de nem tanultam tovább, mert nem tudom hogy mit akarok.
És elhatároztam, hogy nem dolgozok többet, viszont én akkor egész nap itthon ülnék és lazítanék, tehát nem sok hasznos tevékenységet csinálnék, amit a családom nem nézne jó szemmel.
Ezért arra jutottam, hogy én elköltözöm innen, ki az utcára, és járom a világot. Ha lehet fogalmazhatunk úgy is, hogy hajléktalan leszek.
Érzékeny szülőkről van szó, felbírják ezt dolgozni, hogy mostanában nem láthatnak?
19/F
Kérdező, olyan fiatal vagy még és rengeteg lehetőség van előtted, sokkal több, mint nekem volt anno. 2 OKJ képzést elvégezhetsz ingyen, mehetsz főiskolára, egyetemre (jó, ez a két utóbbi talán költségesebb, de ha jól csinálod, sokat tudsz spórolni), én ezeket a lehetőségeket nem hajítanám el magamtól a helyedben.
Nézelődj a támogatott képzések között, érdekelne-e valami. Még arra is van időd, hogy most egy kicsit fellélegezz, és körbenézz, nem kell azonnal dönteni, te még a korhatáros képzésekből sem estél ki, még akkor sem, ha egy kicsit vársz.
Ha olyat csinálsz, ami érdekel, abban lehetsz jó, és nem fogod tehernek érezni - tapasztalat. De te most nagy marhaságot készülsz elkövetni, amit nagyon megbánhatsz.
Kereshetsz olyan munkát is, amivel világot láthatsz, nyelvet tanulhatsz, más kultúrákat ismerhetsz meg. Ismertem olyat, aki hajóra ment dolgozni időszakosan, egy másik ismerősöm pedig tehetséges zenész és lelépett otthonról a te korodban, hogy énekelhessen és turnézzon egy partyzenekarral (30 már elmúlt és bejött neki), de ő is talált valamit, amit szívesen csinál és jó is benne. Ismertem olyat, aki kiment gyerektáborba felügyelőnek nyári időszakban.
de mondjuk mi lenne, hogyha tovább tanulnál? nem muszáj egyetemre gondolni, szakma is jó..
de valami papír csak kell, mert mint láthatod érettségivel elég gané munkákat lehet találni. bár te még fiatal vagy, több melót találhatsz ennyi papírral is. de hidd el, ha így maradsz akkor 40-50 évesen max a közmunka marad. kezdj valamit magaddal, szerezz szakmát(olyat ami érdekel).
gyorsabban letelik a 8 óra, hogyha szereted csinálgatni. ha pl szereted az autókat bütykölgetni, akkor autószerelőként neked hamar eltelne a nap. ha vezetni szeretsz akkor menj el sofőrnek.. találd fel magad és tegyél érte..
ne várd a sültgalambot.. mert mondom érettségivel, 0 motiváltsággal nem sok jó melód lesz.
Vilagot akarsz latni? Dolgozz, tegyel felre, koltozz kulfoldre. Dolgozz ott is, sporolj, koltozz mashova..
En is ezt tettem.
Ha már mindenképp menni akarsz legalább értelmesen, hajléktalanként mihez tudsz kezdeni?
Én is szeretnék világot látni, legszívesebben csak később tanulnék tovább, mert már belefáradtam, a stresszt a szervezetem is egyre rosszabbul tűri. A szüleim nem néznék jó szemmel ha 6-7 évet kihagynék és majd utána mennek egyetemre, így beadtam a jelentkezésemet.
Egyetemen kihasználhatom az Erasmus programot, amivel fél évet is külföldön tölthetek, már ez is pozitívum számomra.
Aztán ott vannak az EVS, olvass utána, ez egy önkéntes projekt, több országba keresnek önkénteseket, szállást, étkezést biztosítanak, még zsebpénzt is adnak, többre mész vele mint hajléktalanként.
Vagy ott van a WWOOF, nagyon sok országba lehet pályázni.
Ha elvégzel egy használható OKJ képzést, dolgozhatsz hajón, amivel pénzt is keresel(nem keveset) és világot is láthatsz.
Akár házőrző is lehet az ember, ennek is utána lehet olvasni.
Nem egy embernek sikerült már körbe utazni a földet akár stoppolással, de alkalmi munkákat kint ők is csináltak, a nyelvtudásra is nagy szükség van. Jó példa Vándorboy vagy a Sárgaruháslány, több interjút adtak, blogot vezetnek, érdemes olvasni róluk.
Ha nem tetszik a munkahely, akkor keress másikat és válts. Nagyon fiatal vagy még, keveset láttál a világból. Sok olyan munka és lehetőség van, amiről nem is tudsz.
Hát tájékozódj, informálódj és próbálkozz kitartóan. Előbb-utóbb megtalálod, ami megfelelő.
Én két egyetemre is jártam, az egyiket be is fejeztem, de még mindig nem tudtam, mit akarok. Közben dolgoztam is, hol itt, hol ott. Jelenleg olyan munkát végzek, amit nem nagyon szeretek, bár ebben is van pozitívum. De már látom, mit szeretnék és mit kell tenni, hogy eredményesen pályázhassak. Így egész más olyan munkát végezni, amit nem élvezek, hiszen tudom, hogy nem tart örökké.
Tény, hogy sokan minden küzdés nélkül feladják, na ők húznak le 40 évet egy gyárban a szalag mellett. De nem muszáj neked is így tenned.
Vannak olyan munkák, amivel bejárhatod a világot, na? Nem hangzik jobban?
Pl lehet hajón dolgozni, vagy animátorkodni hotelekben. Csomó ismerősöm csinált/csinál ilyeneket én is voltam így külföldön. Kis nyelvtudással annyi mindent lehet csinálni és annyi helyre el lehet jutni.
(Bár én a helyedben előbb tanulni akarnék valamit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!