Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak a családomnak, ha...

Mit mondjak a családomnak, ha én nem akarok dolgozni, hanem járni a világot?

Figyelt kérdés

Még csak most álltam munkába 2 hónapja, és már elegem van belőle. Olyan munkát végzek, amit nem szeretek.

Érettségeim van, de nem tanultam tovább, mert nem tudom hogy mit akarok.

És elhatároztam, hogy nem dolgozok többet, viszont én akkor egész nap itthon ülnék és lazítanék, tehát nem sok hasznos tevékenységet csinálnék, amit a családom nem nézne jó szemmel.

Ezért arra jutottam, hogy én elköltözöm innen, ki az utcára, és járom a világot. Ha lehet fogalmazhatunk úgy is, hogy hajléktalan leszek.

Érzékeny szülőkről van szó, felbírják ezt dolgozni, hogy mostanában nem láthatnak?

19/F

2016. ápr. 8. 15:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
83%
Csak egyet válaszolj meg: hogyan akarod megoldani a táplálkozást, hogy ne halj éhen?
2016. ápr. 8. 16:33
 12/31 anonim ***** válasza:
26%

Én nem nagyon értem, hogy miből akarod finanszírozni.

Én is "hajléktalanan" vagyok, de nekem van lakásom amit kiadtam, és vannak tartalékjaim. Ha itthon vagyok, akkor hotelben vagyok.

Először teremtsd meg magadnak egy alapot, utána nyugodtan. Ez tanács. (De tedd azt amit szeretnél, a te életed).

22N

2016. ápr. 8. 16:38
 13/31 anonim ***** válasza:
74%

- csak 2 hónapja dolgozol

- csak egy munkahelyen

- csak egy pozícióban

Hogy tudtad már most levonni azt a következtetést, hogy te minden körülmények között utálsz dolgozni? Én is csak 1,5-2 éve léptem be a nagybetűs életbe, 1 cégnél dolgoztam csak, viszont 2 munkakörben. Az elsőt rühelltem, a másodikat viszont imádom egyenlőre.

A másik problémám: mi a jó fenéből akarod finanszírozni az utazgatást? Vennél 2 vonatjegyet és annyi a spórolt pénzednek :D

Tanulj tovább mindenképp valamit, 19 éves vagy csak, van érettségid, egy rakás OKJ indul, meg ott az egyetem lehetősége is. Hidd el, a nagyobb szaktudást igénylő munkák mindig szórakoztatóbbak.

(Egyébként ennyire éretlen gondolkodású 19 évesről még életemben nem hallottam. Komolyan 12 évesen se gondoltunk ilyen szövegeket komolyan, mint amit most lenyomtál.)

2016. ápr. 8. 17:13
 14/31 anonim ***** válasza:
28%

Ez a mentalitás jellemzi a fiatalságot (tisztelet a kivételnek)... semmihez semmi kedv csak pénz legyen és buli stb. Lakásban, kocsiban már sokat nem is gondolkodnak.

Menj csak el hajléktalannak majd megtudod mennyi lesz a nagy utazásból... ingyen semmin nem fogsz menni, nem kapsz élelmet csak nagyvárosban ha van segítség.

Amilyen bulinak hangzik majd annyira nem lesz mókás azt a napi akár 10-20 km-t megtenni semmivel a gyomrodban, sétálgatva egyedül.

2016. ápr. 8. 17:43
 15/31 anonim ***** válasza:
69%

"Ez a mentalitás jellemzi a fiatalságot (tisztelet a kivételnek)... semmihez semmi kedv csak pénz legyen és buli stb. Lakásban, kocsiban már sokat nem is gondolkodnak. "

Hát ez azért marhára nem igaz. Én is fiatal vagyok (23) de a korosztályomban nem sok olyan van mint a kérdező. Amennyi van, annyi meg szerintem régen is volt a környezetemben élő idősebbekből kiindulva.

2016. ápr. 8. 18:03
 16/31 anonim ***** válasza:
17%

ma 18:03

Oda írta a válaszadó, hogy "Tisztelet a kivételnek"..

Érted ugye?? Egyébként igaza van. Sok fiatalnak a pénz, buli-buli ami kell..Figyelj, én is leírom: Tisztelet a kivételnek..

2016. ápr. 8. 18:30
 17/31 anonim ***** válasza:
56%

"Oda írta a válaszadó, hogy "Tisztelet a kivételnek"..

Érted ugye?? Egyébként igaza van. Sok fiatalnak a pénz, buli-buli ami kell..Figyelj, én is leírom: Tisztelet a kivételnek.."

Tipikus esete amikor megpróbál valaki okoskodni és lebőg :D

Figyelj, a "tisztelet a kivételnek" és az "Ez a mentalitás jellemzi a fiatalságot" részek egyértelműen arra utalnak, hogy a válaszoló szerint a többség ilyen. Mert ugye ez JELLEMZI őket.

Én ezzel nem értek egyet, egyáltalán nem jellemzi ez a többséget.

Na, még hozzáfűznél valamit?

2016. ápr. 8. 18:36
 18/31 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagy normális az biztos ,az emberek egy része nem azért jár be dolgozni mert szereti hanem mert kell pénz és jobb dolgozni mint semmit sem csinálni egész nap és éhezni .az össze vissza utazgatáshoz is pénz kell .dolgozz és tanulj .
2016. ápr. 8. 19:35
 19/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazatok van. Menekülni akarok az emberek elől, és legfőképpen saját magam elől... Viszont ez a drasztikus változtatás nem hinném hogy megoldaná a személyes problémáimat (depresszió, önutálat stb.).

"az emberek egy része nem azért jár be dolgozni mert szereti hanem mert kell pénz és jobb dolgozni mint semmit sem csinálni"

Ez a nagy baj. Az olyan munka amit nem szeretsz maximum addig jó, ameddig nem találod meg azt, hogy mit szeretnél. Valaki 5-10, sőt olyannal is találkoztam aki már 20 évig robotolt egy gyárban, és mindennap úgy ment be, hogy utálta. Sajnos az emberek többségével ez a helyzet. Ha a nap 24 órából áll és 8 óra a munkaidő, és azzal töltöd amit amúgy sem szeretsz, az elpazarolt idő. Az ilyenfajta munka ahogy már mondtam, addig jó, amíg tanulsz vagy ki nem találod hogy mi a jó neked.

2016. ápr. 8. 19:42
 20/31 anonim ***** válasza:
65%

Nem olvastam a válaszokat. Kb, én is így voltam 19 évesen.

Szó nélkül, el is tűntem. Táskában 2 zokni, 1 nadrág, 2 gatya, 1 pulcsi és 1 ezres.

Két év múlva keveredtem haza és nem bántam meg.

Azt hiszem, ennyi kellett, hogy utána tudjak pénzt keresni.

2016. ápr. 8. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!