Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki 25 éves kora fölött már...

Aki 25 éves kora fölött már dolgozóként a családjával lakik, ki mennyivel száll bele a rezsibe?

Figyelt kérdés

Korábban albérletben laktam, de havi 80-90 ezrem elment az albérletre egyedül.

Most nem keresek annyira fényesen, hogy ezt megengedhessem magamnak.

Így hát visszaköltöztem a szüleimhez.

Amíg nem lesz tartós kapcsolatom, nem is tervezek egyedül visszamenni albérletbe, hogy a mostani árak szerint már 120-140 et fizessek albérletre.

Nem szeretnék csak szobát bérelni, hogy idegenekkel lakjak.

Akkor már inkább a családom mellett alkalmazkodom.

Havi 32 ezret adok a rezsibe.

Ezenkívül én szoktam venni a tusfürdőket, papírzsepit, tisztítószereket, teát,édesítőt, szemeteszsákot otthonra.

Illetve hetente kétszer bevásárolok élelmiszert.

Tej, péksütemény, felvágott, sajt,kávé, gyümölcs,nasi, konzervek, zöldségek.

Csak kíváncsiságból kérdezem.

Más felnőtt dolgozó, de a családjával lakó mennyit szokott hazaadni?

#rezsi #otthonlakás #albérlethelyett
2016. márc. 28. 15:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
25%
én semennyit se fizetek nekem meg se engednék hogy beleadjak :)
2016. márc. 28. 16:02
 12/21 anonim ***** válasza:
59%

Akinek ciki,hogy a gyereke/a saját vére 25 évesen otthon lakik az minek vállal gyereket?

Ilyen gazdasági helyzetben nem csoda,hogy sokan még mindig otthon laknak.

Pótolsz a rezsibe,mint leírtad. Ha lesz rá lehetőséged,akkor külön költözöl. Főleg ha már jön a gyerekproject.

2016. márc. 28. 16:03
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

Mindenki nyugodjon le a pitsába!

A.: Ha gazdag a család és nem kell vagy nem fogadják el a pénzt,az egy dolog. Oké.

B.: Ha a felnőtt,dolgozó ember normálisan gondolkodik,akkor valahol csak ciki neki,hogy ő csak ott lakik,miközben a szülei,esetleg testvérei és nagyszülei meg güriznek a villanyszámláért. Vagy csak nekem egyértelmű?

C.: Ismerősöm példája. Ő nem ad haza semmit,de ha valami tönkremegy,akkor ő pótolja,legyen az kávéfőző vagy komplett fürdőszoba felújítás. (Igaz,a család jól áll,és a srác is keres havi 400-at.)

2016. márc. 28. 16:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
én 40 ezret adok haza és azt veszem meg, amire anyu megkér (kávé, tisztálkodási szerek, stb). a cigidohányt felváltva vesszük havonta. mikor tavaly elromlott a tv-nk, az új tv árának a negyedét én álltam, mert anyu nem engedte, hogy több pénzt adjak oda neki.
2016. márc. 28. 16:54
 15/21 anonim ***** válasza:
15%
65.000 keresek, ketten vagyunk 50et adok. (Kevesli) 21L
2016. márc. 28. 18:04
 16/21 anonim ***** válasza:
84%
Ja és ami marad 15 abból èn fizetem az előfizetesem ami 5000.
2016. márc. 28. 19:01
 17/21 anonim ***** válasza:
40%
Semmit. A szüleim így döntöttek és mivel megtehetik, én élek vele, hisz így a fizetésem kb 70%-át (kb. 140 ezret) félre tudom rakni a saját életem élindításához. Havi 2x szoktam nagybevásárlást fizetni kb 25 ezer körül plusz ha bármi kell tusfürdő etc megveszem természetesen nekik is, illetve minden költségemet én fizetem. Mivel nagyink is velünk él és jó nyugdíja van, ő segíti anyuékat, fizeti a villany számlát és ad a kajába is jócskán, mivel rá is főzünk. Anyuék pedig a gázszámlát, kölcsönöket, tesóm iskoláztatását stb fizetik. Nekünk ez így megfelel, nincs belőle gond. Házimunkát is csinálom rendszeresen munka mellett. Hál istennek ha minden jól megy a karácsonyi ünnepek után saját lábra tudok én is állni, kellő spórolt pénzzel.
2016. márc. 28. 20:23
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

van pofád kihasználni a szüleidet...

miután a rezsit kifizeted a felett fizes 32 méghogy péksütemény, meg konzerv ezt te se gondolod komolyan

2016. márc. 28. 22:02
 19/21 anonim válasza:
30%

Sziaa!!

Én csak annyit tudok hozzászólni ehez a hozászoláshoz nem tudom hogy mennyi az egész havi füzetésed de én is a szüleimnél lakok most egyelőre mivel ahol laktam muszáj volt elköltöznöm mert nem jól mentek a dolgok persze nekem már van 2 gyermekem is és már nem is lakok életársammal szóval ha úgy nézzük akkor nekem a szüleim segitenek amibe tudnak nekem a jővedelmem 78000Ft én max a rezsibe füzetek olyan 20000 ezret+még be is vásárolok 20000ezerért ami meg marad az a 38000ezer aszt meg a gyermekeimre költöm nekem ez igy pont jo de én a helyedbe nem adnék annyit a szüleidnek mert az sok de te tudod mennyit adsz végülis szerintem de amúgy adtol függ hogy mennyi a füzetésed meg persze a szüleidé

2016. márc. 29. 12:01
 20/21 anonim ***** válasza:
26 vagyok,4 órában dolgozom így a kevés összeget oda adom a szüleimnek,viszont mellette dolgozom így azt nem
2016. márc. 29. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!