Mit tennél, ha a lányodról megtudnád, hogy füvezik és gyógyszereket szed?
Előre szeretném leszögezni, hogy nem egy kilátástalan, elzüllött kamasz vagyok.
Többször voltam évfolyamelső, a versenyeket, amiken elindulok, általában megnyerem, több hobbim és nyelvvizsgám van, szóval nem élek unalmas életet.
De néha muszáj lazítanom, mikor már úgy érzem, hogy a fejem szétrobban és mindjárt megőrülök.
És attól félek, hogy itthon sejtik, hogy valami nincs rendben... Vagyis nem 100%, de múltkor a tetőn pihentem és mikor jöttem vissza, anya itthon volt és kérdezte, hogy mi ez a fura szag.
Ma is elkezdte szagolgatni a kabátomat, hogy olyan érdekes illata van, inkább kimossa.
Egeszen 9 osztalyig mindenben elso voltam ( evfolyam elso, versenyeken elso,legjobb sportol az iskolaban.) En voltam a mindent tudo es 4es nem is volt megengedett.... megfelelesi kenyszerem volt....
10ben besokaltam, elkezdtem inno hetvegente, majd cigizni is. Majd 2 hetente q fuvescigi. Nem ertette senki hogy mivan....
Majd a jegyeim szep lassan rosszabbak lettek. 4 es majd harmas majd becsuszott a 2es is. (1es soha..) annyira kikeszultem h bevittek a dili osztalyra. Azota nem akarok megfelelni senkinek sem.. jo a 4es is. Eros gimibe jartam. Egyetemre nem mentem nem mertem hogy megint kikeszulok...... 2 szakmat tanultam. Ne akarj megfelelni mindenkinek..... es ne szivj fuves cigit. En 3x szivtam 4 ev alatt. Ennyi eleg is. Anyukaddal pedig beszelj... hogy besokaltal,tul sok az elvaras....
Megfogja erteni. Az enyem megertette, lejjebb adta az "igenyeket" sok sikert.
20L
Nem vagyok szülő, ezért lehet, hogy nem teljesen mérvadó a véleményem, de azért leírom.
Miért kell mindig mindenben a maximumot hoznod? Másnak akarsz megfelelni, vagy magadnak?
Én sokkal jobban örülnék, ha a gyermekem (ha lesz) nem lenne osztályelső, becsúszna néha 1-2 rossz jegy (úgyis rengeteg hasztalan dolgot is tanítanak az iskolában), viszont nem hajtaná túl magát, és nem lenne szüksége gyógyszerekre.
A gyógyszerfüggőség nagyon veszélyes tud lenni, és ha nem tudsz nélkülük aludni, az már függőség. Ajánlom ezzel kapcsolatban a Rekviem egy álomért című filmet.
A füvezést nem tartom rosszabbnak a dohányzásnál, de jónak sem. 2-3 hetente egy szál még nem vészes, de biztos, hogy nem fogod később gyakrabban is kívánni?
A kérdésedre a válasz: Én leülnék beszélgetni a lányommal. Nem szidnám le, csak elmondanám neki, akit fennebb leírtam.
ma.20.09-nek
A nyugati világban sem elfogadott, csak sajnos sokan élnek vele. De meg is van az eredménye.
A szomszédom még 30 éves sincs csaj,amióta itt élek(10 éve) füvezik, gyógyszerezik. Volt rá példa, hogy át kellett mennem, hogy szívja már máshol a büdös füvet mert átjön az én lakásomba a büdös szag. 2 hete bevitték a kórházba, mert annyira bedrogozta magát gyógyszerekkel, rá a fű, hogy a szervezete összeomlott. Már újra itthon van, és most a pánikrohamai miatt gyógyszerezik, mert a doki közölte vele, hogy ha nem hagyja abba nem éli meg a 30 évét. Szánalmas egy nő.
Nem tudom. Igazából ezt szerintem magadban kellene lerendezned. Elfogadni azt, hogy te nem a 100%-tól leszel tökéletes. És nem vagy tökélete, ha csak gyógyszerektől tudsz aludni, ha füvezned kell, hogy kikapcsolj. Lehetsz bármennyire is jó tanuló (ami egyetemen biztosan megváltozik egyébként), attól még egy elzüllött tini vagy. A kettő nem zárja ki egymást.
Oké, hogy a fű nem olyan káros, de az a kemény drogok előszobája egy idő után.
Tudod, nem elég pedánsnak látszani, de belülről is annak kellene lenned és nem kifelé rohadni. Hogyha pedig belül nem vagy az, akkor minek adsz a látszatra?
Nem leszólni akarlak, ne érts félre. Ez anyukád hibája is. Gondolom, neki is mindig a maximum kellett, mert jót akar, de a szülők többsége nem tudja/akarja felmérni a gyereke képességeit.
Én hasonlóan voltam, amikor találkoztam a férjemmel. Kitűnő érettségi után álltam, egyetemre mentem egy olyan szakra, amit nem is szerettem. Akkorra már 5 éve nyugtatókon és alkoholon éltem szinte, mert nem tudtam megnyugodni az apám halála után. Volt minden, ideg-összeroppanás, öngyilkossági kísérlet, pszichiátria stb. Aztán megtanultam nem megfelelni a világnak, leszarni azt, amit mások elvárnak és ellent mondani.
Utána egyetemet váltottam, kiköltöztem Franciaországba, lediplomáztam, munkát szereztem és családot alapítottam. Most pedig boldog vagyok. Csak el kell engedni a stresszt meg a nyomást.
Hú, de hosszú lett :)
Igen kicsit nekem is az jutott eszembe, hogy nagyon nagyok az elvárásaid magaddal szemben a teljesítményedet illetően. Ez lehet, hogy a szülőktől jön. Lehet, hogy valóban békésebb lenne a lelki életed, ha kevésbé lennél maximalista. Ha tényleg az vagy! :-)
Ha a nem létező lányomról megtudnám ezeket, mondanám neki, hogy a gyógyszereket, ha lehet hagyja el. Bár gyógynövény alapú nyugtatót én is vettem be kb 3-szor az életemben, aztán inkább megrándítottam a vállam.
Esetleg próbálkozz meg valamilyen meditációval, pl. éberségmeditáció, hátha az is segít lenyugodni, s akkor az egy tisztább út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!