Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha megtudnád a gyerekedről,...

Ha megtudnád a gyerekedről, hogy rendszeresen lop, mit tennél?

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátnőmről van szó.

Nem túl tehetősek a szülei, de amit szeretne, azt megkapja, még ha nem is azonnal. Szóval nélkülöznie sosem kellett.

De most felköltözött Pestre és elkezdett lopkodni a boltokból... Először még csak mondta, hogy kivett egy fülbevalót az I am...-nél és fel sem tűnt senkinek. Aztán ezt megcsinálta a C&A-ban is, csak már több darabbal. Eleinte még vicces is volt, ahogy mesélte.

De már ott tartunk, hogy egy boltból nem tud kijönni úgy, hogy ne hozzon el valamit. És engem is belevon. Legutóbb pl. odaadta a táskáját, hogy hozzam már ki, mert ő vette fel a kabátját. És én gyanútlanul kivittem a boltból, mintha az enyém lenne. És a kocsiban kiszedett belőle 1 szoknyát, 1 nadrágot és 1 nyakláncot. De már a turikban is ezt csinálja, pedig szerintem 300 Ft-ot egy szaténblúzért bárki ki tud fizetni.

Legutóbb kiutazott Bécsbe és baromi nagy értékben szedett össze cuccokat, de annyival letudta, hogy "jaj, ott ezek alap üzletek, mindenki odajár, nem is figyelik a dolgokat". Fel sem fogja, hogy ez milyen veszélyes, csak nevet, hogy ne vegyem már ennyire komolyan ezt.

De már elegem van, hogy régen tök jól elvoltunk, plázáztunk, boltozhattunk, most meg figyelnem kell, nehogy az én táskámba is betegyen valamit. Próbáltam már mondani neki, hogy ez gáz, meg veszélyes, de csak kinevet. De nekem igenis ciki lenne, ha mondjuk az egyik kedvenc üzletemben lebukna és ott állnék mellette.

Ráadásul én mindent megveszek, ha 30.000-es csizma tetszik, akkor annyit fizetek érte, nem azt lesem, hogy hol van a lopásgátló. Ő meg úgy jár a boltokba "vásárolni", mintha bármit megvehetne.

Arra gondoltam, hogy beszélek a szüleivel, mert rám nem figyel és a barátja is ugyanezt csinálja néha... De félek, hogy otthon nagyon lecseszik és akkor soha nem fog velem beszélni.

Szóval nem tudom, hogy mi a jó döntés.

2015. okt. 17. 22:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Neked komolyan ilyen barát kell? Úgy nem mellékesne meg bűnrészes vagy ezzel, szóval semmivel sem vagy nála jobb...
2015. okt. 17. 22:57
 2/25 anonim ***** válasza:
85%

Beszélj a szüleivel, ha tényleg fontos ő neked. Ha csak a saját renomédat félted, akkor meg járj nélküle vásárolni.

A gyökeres megoldás az lenne mindkettőtöknek, hogy értelmesebb dolgokra használnátok a szabadidőtöket, mint a plázázás. No de akinek nincs, nem is lesz...

2015. okt. 17. 22:57
 3/25 anonim ***** válasza:
86%
Madarat tolláról....nem mondták még?
2015. okt. 17. 23:04
 4/25 anonim ***** válasza:
36%

Ha az én gyerekem ezt csinálná, összeverném mint a sz*rt, legközelebb nem lenne kedve csinálni.Így hogy tudsz róla, te is bűnrészes vagy, így aztán majd addig folytatod amíg bele nem ránt téged is a gödörbe, aztán siránkozhatsz hogy te nem akartad.

Ez nem barátnő, ez egy sz*rházi.Az is lehet hogy kleptomániás, akkor meg pszichiáter segítségére lenne szüksége.De te mindenképp szólj a szüleinek, vagy buktasd le.Ez a legjobb megoldás.

2015. okt. 17. 23:09
 5/25 anonim ***** válasza:
80%
Nehezen hiszem el ezt a történetet. A c&a-ból hogy tud ruhákat kihozni a csip hatástalanítása nélkül? Nekem évekkel ezelőtt vásárolt holmijaim is be szoktak ott csipogni....
2015. okt. 17. 23:30
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

off: Én is ismertem olyan valakit aki onnan is szokott lopni meg a többi üzletből.

on: Mindenképp beszélj a szüleivel , mert ez nem normális.

2015. okt. 17. 23:33
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem köpném be a szüleinek, úgyis el fogják kapni a boltban egyszer. Ezt ő is tudja, ezért a te táskádba rakosgatja.

Nem szólnèk senkinek, de az biztos h megszakítanám vele a kapcsolatot..

2015. okt. 17. 23:41
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik

ugyis dutyiban végzi szóval nagy ívben kerüld az idiotáját

te ne kerül ilyen miatt bajba

bele se gondolt ha külföldön kapják el ott ültetik le

ott nem fogja ám anyuci látogatni

2015. okt. 17. 23:47
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondanám el a szüleinek, de még egy pékségbe sem mennék vele vásárolni. El fogja rontani a hírneved. Egy idő után rólad fogják a boltokban azt hinni hogy lopós csaj vagy. Mondd neki hogy nem hogy ez egy betegség, és amíg meg nem gyógyul addig nem jársz vele vásárolni sehova. Ehhez ragaszkodj!
2015. okt. 17. 23:54
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

szia

úgy 10 éve a testvéremmel amikor voltam vásárolni, rajottem, hogy o is el-eltesz dolgokat. ahogy telt az idő, engem is belevont ebbe, az én taskamban kellett kivinni a holmit stb.. aztán megelégeltem, és nem mentem vele többet bolt közelébe. ő azóta is szokott lopkodni ahonnan tud.. engem nem érdekel, de azt nem hagyom, hogy engem is bele keverjen. a szuleim azota tudják, de nem zavarja őket, és felnőtt nő, nem is szólnak bele. de ha azt megtudnàk, hogy engem is beleràngatott kisgyerekként, biztosan elbeszelgetnének vele rendesen... szerintem maradj ki belőle.. ne menj vele többet vásárolni. amúgy az anyukájànak nem furcsa, hogy honnan van ennyi új cucca? de ne te áruld be otthon.. szerintem is lebukik egyszer. ha nincs még 18,akkor a szulei is meg fogják tudni. sok helyen láthatatlan modon is biztosítják a terméket.. és az ilyen plazas üzletekben azonnal hívják a rendőrséget. ha a te táskádban is van lopott holmi, akkor téged is bevisznek... ne kockàztass az ő hülyesége miatt!!! ha megsertodik, akkor így járt, nem is igazi barát

19L

2015. okt. 18. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!