Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha megtudnád a gyerekedről,...

Ha megtudnád a gyerekedről, hogy rendszeresen lop, mit tennél?

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátnőmről van szó.

Nem túl tehetősek a szülei, de amit szeretne, azt megkapja, még ha nem is azonnal. Szóval nélkülöznie sosem kellett.

De most felköltözött Pestre és elkezdett lopkodni a boltokból... Először még csak mondta, hogy kivett egy fülbevalót az I am...-nél és fel sem tűnt senkinek. Aztán ezt megcsinálta a C&A-ban is, csak már több darabbal. Eleinte még vicces is volt, ahogy mesélte.

De már ott tartunk, hogy egy boltból nem tud kijönni úgy, hogy ne hozzon el valamit. És engem is belevon. Legutóbb pl. odaadta a táskáját, hogy hozzam már ki, mert ő vette fel a kabátját. És én gyanútlanul kivittem a boltból, mintha az enyém lenne. És a kocsiban kiszedett belőle 1 szoknyát, 1 nadrágot és 1 nyakláncot. De már a turikban is ezt csinálja, pedig szerintem 300 Ft-ot egy szaténblúzért bárki ki tud fizetni.

Legutóbb kiutazott Bécsbe és baromi nagy értékben szedett össze cuccokat, de annyival letudta, hogy "jaj, ott ezek alap üzletek, mindenki odajár, nem is figyelik a dolgokat". Fel sem fogja, hogy ez milyen veszélyes, csak nevet, hogy ne vegyem már ennyire komolyan ezt.

De már elegem van, hogy régen tök jól elvoltunk, plázáztunk, boltozhattunk, most meg figyelnem kell, nehogy az én táskámba is betegyen valamit. Próbáltam már mondani neki, hogy ez gáz, meg veszélyes, de csak kinevet. De nekem igenis ciki lenne, ha mondjuk az egyik kedvenc üzletemben lebukna és ott állnék mellette.

Ráadásul én mindent megveszek, ha 30.000-es csizma tetszik, akkor annyit fizetek érte, nem azt lesem, hogy hol van a lopásgátló. Ő meg úgy jár a boltokba "vásárolni", mintha bármit megvehetne.

Arra gondoltam, hogy beszélek a szüleivel, mert rám nem figyel és a barátja is ugyanezt csinálja néha... De félek, hogy otthon nagyon lecseszik és akkor soha nem fog velem beszélni.

Szóval nem tudom, hogy mi a jó döntés.

2015. okt. 17. 22:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem mennék vele sehova, nehogy engem is belerántson, másrészt pszichológiai kezelést javasolnék neki, mert ez beteges. Úgy hívják, kleptománia.
2015. okt. 18. 08:02
 12/25 A kérdező kommentje:

"A gyökeres megoldás az lenne mindkettőtöknek, hogy értelmesebb dolgokra használnátok a szabadidőtöket, mint a plázázás."

Ja, szóval aki szeret elmenni vásárolgatni, annak nincs semmilyen értelmes hobbija. Aha...

Végül is tudod, hogy én mellette versenyszerűen táncolok és teniszezek... Szóval tényleg, azok nem számítanak, igaz? :)

Már mondtam neki, hogy ez így nem buli és én nem akarok vele menni sehova, amíg ezt csinálja. De csak nevet, hogy ez nem tűnik fel senkinek...

2015. okt. 18. 08:21
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell tennem a kérdést, hogy hány éves vagy?

Ennyire tud irányítani, hogy képtelen vagy érvényesíteni a saját akaratodat, hogy nem mész vele? Ennyire gyenge vagy?

2015. okt. 18. 08:24
 14/25 anonim ***** válasza:
21%

megkérdezhetem hol dolgozol hogy meg tudsz venni egy 30 ezres csizmát csak mert tetszik? Pont pályaválasztás előt állok,és ez jól fizető munkának tűnik.

egyébként meg hagyd a csudába. úgyis le fog bukni előbb-utóbb, és ha pont vele vele vagy te is szívsz.

2015. okt. 18. 09:59
 15/25 A kérdező kommentje:

17 vagyok. Pont az előző kommentemben írtam, hogy nem megyek vele sehova már, ezért.

Nem dolgozom, jó családba születtem.

2015. okt. 18. 10:05
 16/25 anonim ***** válasza:
3%
jaaa akkor már értem, nem te veszed hanem a szüleid. Én értettem félre. Pedig már felcsillant a szemem. Én is megkapok mindent, de már lassan 18 leszek, utálom hogy minden költségem ők állják.
2015. okt. 18. 10:16
 17/25 A kérdező kommentje:
Én azért elég jól elvagyok így. :)
2015. okt. 18. 10:28
 18/25 anonim ***** válasza:
29%

"Ja, szóval aki szeret elmenni vásárolgatni, annak nincs semmilyen értelmes hobbija. Aha...

Végül is tudod, hogy én mellette versenyszerűen táncolok és teniszezek... Szóval tényleg, azok nem számítanak, igaz? :) "

Nem számít, ha képes vagy ilyeneket írni:

"Nem túl tehetősek a szülei, de amit szeretne, azt megkapja, még ha nem is azonnal."

"De már elegem van, hogy régen tök jól elvoltunk, plázáztunk, boltozhattunk, most meg figyelnem kell, nehogy az én táskámba is betegyen valamit. "

"Ráadásul én mindent megveszek, ha 30.000-es csizma tetszik, akkor annyit fizetek érte, nem azt lesem, hogy hol van a lopásgátló. Ő meg úgy jár a boltokba "vásárolni", mintha bármit megvehetne. "

Nem tudom, mit jelent neked a "jó család", lehet, hogy van pénze a szüleidnek, de agyat és empátiát nem sokat kaptál.

2015. okt. 18. 10:46
 19/25 A kérdező kommentje:
Neked meg mi bajod van? Kötözködni jöttél ide?
2015. okt. 18. 10:49
 20/25 anonim ***** válasza:
85%

ne figyelj a 18asra, látszik rajta hogy irigy...

figyelj, szerintem nincs jobb megoldás csak ha TÉNYLEG SEHOVA nem mész vele. mondd meg neki, hogy amíg lop, addig hagyjon békén, és tartsd is magad ehhez.

vagy mondhatnád neki hogy a szüleinek fogsz szólni ha ez folytatódik... ha az se jön be, akkor meg lehet a boltban kéne balhézni egyet.

2015. okt. 18. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!