Hogyan lehet ennyire kivételezni gyerekeik között (egyik saját lakást, kocsit kap, másik semmit)?
Páromék hárman vannak testvérek: nővére aki már dolgozik, Ő, öccse akik egyetemistám. Tavaly mèg a nővèrével ketten laktak egy lakásba, nappali 2 szoba. Nyáron nővére kapott saját lakást nappali 1 szoba, öccse elkezdte az egyetemet, ketten vannak a nagy lakásba. Azt mondom ez így ok. Bár az fura, hogy a szülők már most eldöntötték, hogy majd a nővéréé lesz ez a nagy lakás, öccsnek vesznek egy vadiúj kicsi lakást, párom marad ebben. Ez màr eleve nem egyenlő. De ok.
Most viszont a nővérének vettek egy kocsit. Mikor nagyon jól keres, semmire nen kell spórolnia. Simán gyűjthetett volna. És nem is jàr nagyon haza így nem indokolt. Ezzel szemben párom és öccse egy autóval jàrkálnak. Nem is egyszerre van órájuk várni kell egymást. 70 km-re tanulnak ugyanis, ezt eddig nem írtam. De ez is lényeg, hogy van egy szülővarosunk és az egyetemi vàros ahol tanulnak, maradni akarnak és ott vannak a lakások.
Nem egyszer volt olyan hogy emiatt nem tudtunk még egy kicsit együtt maradni.
Tehát a lànynak minden saját, fiúknak minden közös. Ezt a kocsit szerintem valamelyiküknek kellett volna megkapni mindenképpen.
Nem pénzéhesség , de a nővére meg tudta volna venni majd ha akarja. Ők tanulnak. Az anyjuk kijelentette, hogy párom nem dolgozhat addig diákként sem, mivel orvosira jár, nehéz szak (bár szerintem csak azért mondja mert ő is az és fényezze magát. Ilyen sajnos)
Másrészről még akár egy másik kocsit is tudtak volna venni , apja állandóan cserélgeti a kocsiját, rengeteg pénzt bukik el vele szerintem.
Amit nem értek, hogy ezt miért nem látja be senki , hogy kivételezés folyik? Hogyan lehet ezt csinálni? Ha hàrom gyerekem van akkor három van. Mindegy hogy fiú vagy lány
"Itthon fog maradni."
No igen, a barátnőm is ezt hitte, amikor megvette a fiának a lakást hatodéves korában, és a gyereket már hívták több helyre dolgozni, többek között az egyetem is kínált neki állást. Aztán a gyerek fogta magát, és egy hónappal avatás után kiment külföldre rezidensnek.
Tudod, ha fiú lennék, és kéne egy biztos lyuk az egyetemi városban (is), amíg nem végzek, én is ezt mondanám, hogy maradni fogok...
Mi hárman vagyunk testvérek. Egyenlő arányban kaptunk pénzért kapható dolgokat? Egyáltalán nem, de nem azért, mert a szüleim kivételeznének bármelyikünkkel is, hanem mert három gyerek mellett bármennyire figyel is az ember, nem lehet úgy intézni a dolgokat, hogy ne sértődhessen meg valamin a gyerek, ha nagyon akar. Plusz lehet, hogy nekem nem vették meg ezt vagy azt, de a bölcsességfog-műtétem után felutaztak vidékről kocsival, hogy hazavigyenek a kórházból, ami kb egy 10 perces út volt.
Orvosi mellett dolgozni? Jézusom, dehogy! Persze nem kizárólag az orvosi a nehéz, de azért egy orvosi vagy egy műszaki iskolában olyan órarendje van az embernek, hogy kb csak akkor tud munkát vállalni, ha megcsúszik, és akad egy lazább féléve. Ha nem hiszed, akkor próbáld ki.
Egyébként az, hogy a szülők még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy fizessenek a párod nővérének dolgokat szintén természetes. Nővérem többet keres, mint apukám, mégis ha elmegyünk együtt vacsorázni, vagy kávézni, vérre menő vita van, hogy ki fizessen. Bármennyire is felnőtt az ember, még mindig a szülei gyerekei, és egy szülőben bele van rögzülve, hogy az ő feladata az anyagi gondoskodás (persze nem teljes mértékben, az nem egészséges, csak hogy segítse anyagilag, amiben tudja).
Nekem átjött a kérdésed lényege.
Utálod, és irigy vagy a nővérre, szóval lényegtelen, hogy ő mit kap, te húzni fogod a kis szájad.
Húzod a kis szájad, mert útban van NEKED a párod öccse a saját otthonában - persze, hogy zavar, hogy mindenük közös.
Irigy vagy, és utálod a párod anyjáékat, mert hiszen ők a hülyék, te vagy a helikopter. Csak a szokásos.
Ha valóban ilyen jófej a srác - és a leírás alapján az -, akkor kívánom neki, hogy mihamarabb találjon egy jobb partit... mert pénzéhes vagy nem, de hogy iszonyatosan rosszindulatú csaj vagy te, az biztos.
Ugyan, cseppet sem vagy pénzéhes. Bírom én is az ilyen p..csákat.
Igaz hogy te csóró vagy, és koliban laksz, de azt elvárnád hogy a párod egyedül éljen saját lakásban, és inkább fizessen a családjuk +1 lakást, meg 2x akkora rezsit, csak neked legyen hol kufircolni. Meg legyen saját autója, hogy tudjon téged furikázni.
Ráadásul f..szság az egész szöveged. Már onnantól kezdve hogy itt messze nem mindent vagy semmit helyzet van, szemmel láthatóan agyon van támogatva az összes gyerek, mert valljuk be a többség csak álmodik arról hogy egyetem mellett nincs munka, van lakás, van autó, még ha közös is, nem mintha sajnálnám tőlük.
De most miért ne támogassák a nővért? Csak mert ő már kereső ember? És? Szemmel láthatóan előbb utóbb ugyanúgy megkapja ugyanazt a többi gyerek, is akkor meg mi a téma?
Ráadásul a kérdésed is nagy önellentmondás.
Egyszer ezt írod:
"egyik saját lakást, kocsit kap, másik semmit"
Utána meg ezekkel jössz:
Mindhármuknak lesz lakása, és egyetemistaként kettőjükre jut egy kocsi...ez maga a luxus.
"Tehát a lànynak minden saját, fiúknak minden közös."
Na igen, és a rezsit ki fizeti? A benzint ki fizeti? A lánynak van keresete fenntartani, a fiúkat pénzelik...akkor mi a kérdés?
"Hanem egyformán bànok velük, segítem őket, adok amit tudok. Ezt nem értitek"
Miért az ő szülei mit csinálnak b..szod? :D Ott segítik őket ahol tudják. Ettől függetlenül nem lehet mindig egyenlően segíteni, most ha a 18 éves gyereked kap egyetemre egy laptopot, akkor azonnal veszel egyet a 6 évesnek is?
"A nővére meg gyakornokoskodott sokat egy cégnèl nem csak a kötelezőket, azt nem ellenezte az anyja"
Azért a diákmunka és a "gyakornokoskodás" két különálló fogalom. Előbbivel nem vagy előrébb, szórólapozhatsz 10 évig azt nem tudod önéletrajzba írni. A gyakornok meg tapasztalatot szerez, amiből minél több van, annál piacképesebb.
"Nem bántom meg amúgy soha a szüleit, mert nagyon anyás amúgy."
Csak a hátuk mögött lehordod őket mindennek, ez gerinctelenség.
"Bár sokszor zavaró ha elmegyek de értem hogy így praktikus és olcsóbb."
Magyarul csak miattad tartsanak fenn +1 lakást, te könnyen beszélsz, neked ingyen van.
"aki ki sem használja. Mikor a fiúknak jobban kellene"
Most úgy őszintén, miért kellene jobban egy nem dolgozó, egyetemista fiúnak az autó? Főleg hogy az egyetemisták 99%-a megold mindent tömegközlekedéssel. Szóval mire kellene? Azon kívül hogy téged furikázzon?
"De ha szakítanánk akad más. Ettől nem félek"
Szóval akad más, de gazdagék csemetéje (csemegéje) mégis csak finomabb? :D
"vehetnének mèg egy kocsit. Mondom az apja sokat költ a sajátjára"
Hát szerintem is a k..va anyját hogy a SAJÁT keresetéből költeni mer a SAJÁT kocsijára :D
"A nővérük meg tör mindig mindben előre, jobban célratörő. Ezt a szülőknek kellene egyensúlyozni"
Mégis miért kellene, és miben? Most csak azért mert sikeres, rúgjanak bele kettőt? Érdekes hogy azt igazságtalannak tartod ha mindhármat támogatják, mint most, de az már igazságos lenne ha csak a te pasid lenne telenyomva pénzzel.
"Örülj, hogy nem jelentettem a kérdést."
Jézusom. Még mindig félni kellene tőled ötvenketteske???
Újra divat a jelentgetés, vagy erről nem lehet leszokni, ha egyszer rákap az ember?
Fuu szerintem ásd el magad hogy ilyen pénzéhes vagy.
Tudod te manapság mekkora dolog az is ha 2-nek vesznek 1 lakást? Erre te még ebbe is belekötsz. Szégyeld magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!