Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet ennyire kivételez...

Hogyan lehet ennyire kivételezni gyerekeik között (egyik saját lakást, kocsit kap, másik semmit)?

Figyelt kérdés

Páromék hárman vannak testvérek: nővére aki már dolgozik, Ő, öccse akik egyetemistám. Tavaly mèg a nővèrével ketten laktak egy lakásba, nappali 2 szoba. Nyáron nővére kapott saját lakást nappali 1 szoba, öccse elkezdte az egyetemet, ketten vannak a nagy lakásba. Azt mondom ez így ok. Bár az fura, hogy a szülők már most eldöntötték, hogy majd a nővéréé lesz ez a nagy lakás, öccsnek vesznek egy vadiúj kicsi lakást, párom marad ebben. Ez màr eleve nem egyenlő. De ok.

Most viszont a nővérének vettek egy kocsit. Mikor nagyon jól keres, semmire nen kell spórolnia. Simán gyűjthetett volna. És nem is jàr nagyon haza így nem indokolt. Ezzel szemben párom és öccse egy autóval jàrkálnak. Nem is egyszerre van órájuk várni kell egymást. 70 km-re tanulnak ugyanis, ezt eddig nem írtam. De ez is lényeg, hogy van egy szülővarosunk és az egyetemi vàros ahol tanulnak, maradni akarnak és ott vannak a lakások.

Nem egyszer volt olyan hogy emiatt nem tudtunk még egy kicsit együtt maradni.

Tehát a lànynak minden saját, fiúknak minden közös. Ezt a kocsit szerintem valamelyiküknek kellett volna megkapni mindenképpen.

Nem pénzéhesség , de a nővére meg tudta volna venni majd ha akarja. Ők tanulnak. Az anyjuk kijelentette, hogy párom nem dolgozhat addig diákként sem, mivel orvosira jár, nehéz szak (bár szerintem csak azért mondja mert ő is az és fényezze magát. Ilyen sajnos)

Másrészről még akár egy másik kocsit is tudtak volna venni , apja állandóan cserélgeti a kocsiját, rengeteg pénzt bukik el vele szerintem.

Amit nem értek, hogy ezt miért nem látja be senki , hogy kivételezés folyik? Hogyan lehet ezt csinálni? Ha hàrom gyerekem van akkor három van. Mindegy hogy fiú vagy lány

2016. márc. 22. 17:49
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

Nem biztos hogy nem zavarja őket. Párom olyan hogy öt semmi nem zavarja, neki mindegy, olyan se bú se kár mindig napos az élet. Ezért is szeretem. Csak sajnos ezért nem tűnik fel neki semmi.

Öccse meg lusta , minden bajból ki kell húzni, fizetik az egyetemét, majd benyomják valahova. Ezt elfogadják cserébe nem szól semmiért

2016. márc. 22. 19:24
 32/58 anonim ***** válasza:
90%
a lakást meg a kocsit nem csak megvenni kel hanem fenntartani a felnöt dolgozó ember fizetni tudja az üzemeltetést a munkanélküli egyetemista nem
2016. márc. 22. 19:26
 33/58 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, majd ha elvégezted a orvosit, beszélgethetünk arról, hogy mennyire nehéz, és ki fényezi magát.:-) Egyébként tényleg közöd nincs hozzá, majd ha a párod is végez, a szülei eldöntik, mit kapjon diplomaosztóra és avatásra, ne akard már beosztani az ő pénzüket. Bármit is kap a gyerek (a taníttatásán felül), megköszönheti, te meg örülj annak, hogy a pasidnak van ideje veled foglalkozni, mert állják a költségeit, és nem egy ótvar lukban, 3-4 idegent kerülgetve tudtok csak együtt lenni.
 34/58 A kérdező kommentje:
A nővérük meg tör mindig mindben előre, jobban célratörő. Ezt a szülőknek kellene egyensúlyozni
 35/58 anonim ***** válasza:
98%

Jézusom Kérdező, állítsd már le magad. Lassan már a nevelésbe szólsz bele. Majd ha lesz 3 gyereked, vagy akármennyi, akkor eldöntöd, hogy kinek, mikor, mit adsz.

Addig meg bízd rájuk. "Nem biztos hogy nem zavarja őket"

Szerintem meg elég nagy fiúk, majd szólnak, ha zavarja őket. Állítsd le magad, de qrva gyorsan.

2016. márc. 22. 19:28
 36/58 anonim ***** válasza:
96%
Na jó ez tuti kamu... Nem hiszem el, hogy valaki ennyire értetlen hülye lehet. És lám mégis.
2016. márc. 22. 19:30
 37/58 A kérdező kommentje:

Vannak kistestvéreim valamennyire értek a neveléshez

Nem vagyok értetlen, nem túlzok vagy kamuzok ahogy te fejezted ki. Egyszerűen nem értem. Szerintem az a baj amúgy hogy nem megy át senkinek a kérdésem lényege. Lehet ebben én vagyok a hibàs

2016. márc. 22. 19:37
 38/58 anonim ***** válasza:
100%
Apa orvosit végzett. Tudna veled vitatkozni nehéz e. Ez szerintem nem kivételezés, amit írsz. Inkább irigy vagy. Neked kell a kocsi és lakás.
2016. márc. 22. 19:39
 39/58 anonim ***** válasza:
100%
Most az a bajod, hogy a nővére sikeres?
2016. márc. 22. 19:39
 40/58 anonim ***** válasza:
98%

Vannak kistestvéreid, valamennyire értesz a neveléshez... ez kibszott aranyos. :D

Teljesen világos, hogy anyuka miért akar másmilyen lányt a fia mellé. Egyszerűen ostoba és primitív vagy.

A nővérre pedig ne irigykedj azért, mert ő céltudatos, sikeres az életben, akinek hamarosan a gyerek is megadatik.

2016. márc. 22. 19:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!