Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet ennyire kivételez...

Hogyan lehet ennyire kivételezni gyerekeik között (egyik saját lakást, kocsit kap, másik semmit)?

Figyelt kérdés

Páromék hárman vannak testvérek: nővére aki már dolgozik, Ő, öccse akik egyetemistám. Tavaly mèg a nővèrével ketten laktak egy lakásba, nappali 2 szoba. Nyáron nővére kapott saját lakást nappali 1 szoba, öccse elkezdte az egyetemet, ketten vannak a nagy lakásba. Azt mondom ez így ok. Bár az fura, hogy a szülők már most eldöntötték, hogy majd a nővéréé lesz ez a nagy lakás, öccsnek vesznek egy vadiúj kicsi lakást, párom marad ebben. Ez màr eleve nem egyenlő. De ok.

Most viszont a nővérének vettek egy kocsit. Mikor nagyon jól keres, semmire nen kell spórolnia. Simán gyűjthetett volna. És nem is jàr nagyon haza így nem indokolt. Ezzel szemben párom és öccse egy autóval jàrkálnak. Nem is egyszerre van órájuk várni kell egymást. 70 km-re tanulnak ugyanis, ezt eddig nem írtam. De ez is lényeg, hogy van egy szülővarosunk és az egyetemi vàros ahol tanulnak, maradni akarnak és ott vannak a lakások.

Nem egyszer volt olyan hogy emiatt nem tudtunk még egy kicsit együtt maradni.

Tehát a lànynak minden saját, fiúknak minden közös. Ezt a kocsit szerintem valamelyiküknek kellett volna megkapni mindenképpen.

Nem pénzéhesség , de a nővére meg tudta volna venni majd ha akarja. Ők tanulnak. Az anyjuk kijelentette, hogy párom nem dolgozhat addig diákként sem, mivel orvosira jár, nehéz szak (bár szerintem csak azért mondja mert ő is az és fényezze magát. Ilyen sajnos)

Másrészről még akár egy másik kocsit is tudtak volna venni , apja állandóan cserélgeti a kocsiját, rengeteg pénzt bukik el vele szerintem.

Amit nem értek, hogy ezt miért nem látja be senki , hogy kivételezés folyik? Hogyan lehet ezt csinálni? Ha hàrom gyerekem van akkor három van. Mindegy hogy fiú vagy lány

2016. márc. 22. 17:49
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:
Nekem mindegy hogy sikeres vagy nem sikeres. Bár az biztos lejött hogy annyira nem kedvelem.
2016. márc. 22. 19:44
 42/58 anonim ***** válasza:
100%
Ja és egyébként mindenkinek világos mi a kérdésed lényege. Te nem vagy képes feldolgozni azt, amit mi írunk.
2016. márc. 22. 19:44
 43/58 A kérdező kommentje:

Èn értem anit írtok. Alapból szerencsés helyzetben van. Ezt aláírom és örülök neki

Ti azt nem értitek hogy szülőként èn ezt nem tartom helyesnek. Biztos nem így fogom csinàlni. Hanem egyformán bànok velük, segítem őket, adok amit tudok. Ezt nem értitek

2016. márc. 22. 19:47
 44/58 anonim ***** válasza:
98%
Ha igazságos ha nem,neked ehhez abszolult semmi közöd sincs!
2016. márc. 22. 19:51
 45/58 anonim ***** válasza:
97%

De, ezt is értjük. Nem ugyanott tartanak az életben, nem egyszerre és nem ugyanolyan típusú, színű fogkefét kapnak. Pont. A szülők teljesen jól csinálják, az ég világon semmi probléma nincs a leírtakkal.

A mindkét nővéremnek be van rendezve a babákhoz a szoba a szülői házban, ha hazalátogatnak. Vettek mindkét helyre egy-egy nagyobb szekrényt, hogy elférjenek plusz holmik benne. Most hisztizzek azon, hogy én miért nem kaptam?! Még nincs gyerekem, és ha lesz se tartom szükségesnek, mert van lent a pincében egy komód, amit most örököltünk meg egy rokontól, és tökéletes lesz. De lehet, hogy azt addigra felhasználják másra és majd lesz helyette egy másik komód, szekrény, kutyafüle.

Nem tartod helyesnek. Oké. Majd te máshogy csinálod. Lépj tovább.

2016. márc. 22. 19:54
 46/58 anonim ***** válasza:
89%
Értesz a túróhoz, csillagom...A nővér már elvégezte az egyetemet, van állása, a szülei segítik abban, hogy minél jobb körülmények között kezdje az önálló életet. A párod még nem végzett, egy szimpla érettségije van, ha neadj'isten kibukik az egyetemről, amivel kitörölheti - neki most tényleg arra kell koncentrálni, hogy lediplomázzon és munkába álljon. Majd ha elérte ezt az eredményt, neki is oda lesz tolva, ami csak telik, egyébként ovosként még az sem biztos, hogy itthon akar takarítónő-szintű fizetésért robotolni, akkor mégis mi a túrónak vegyenek neki lakást? Az autót pedig miből tartaná fenn? Ha annyira veled akat volna maradni "kicsit tovább" (amin most épp bedurciztál), akkor veled marad, és hazamegy később vonattal vagy busszal - úgy tűnik, neki fontosabb volt a kényelme, mint te, ezért viszont nem a szülőkre vagy a nővérére kell prüszkölni.:-)
2016. márc. 22. 20:07
 47/58 anonim ***** válasza:
76%
Állítsd le magad anyukám. Ahelyett hogy mások életét lesed és keversz Magdi anyus módjára, inkább foglald le magad. Pl. menj és főzz valamit. Fogadjunk, hogy egy ilyen pénzéhes, kényes teremtésnek még a pörkölt sem megy nokedlival.
2016. márc. 22. 20:54
 48/58 A kérdező kommentje:

Itthon fog maradni.

És tudok főzni, hogy megnyugtassalak

2016. márc. 22. 20:56
 49/58 anonim ***** válasza:
92%
Anyám borogass... Oké, figyelj nézzük meg ezt a kérdést egy másik szemszögből. Mondjuk a nővér szemszögéből. Ha most mindkét kistesó kapna egy-egy lakást meg kocsit, akkor a nővér pasija jöhetne ide verni a nyálát, hogy ez milyen igazságtalanság, hiszen a nővérnek egyetemistaként osztoznia kellett a lakáson, bezzeg a két kicsinek nem kell. Szóval lényeg a lényeg nem kell izgulnod, ha a pasid is elér abba az életszakaszba, ahol most a nővér van, akkor majd ő is megkapja a részét, te meg szépen belecsüccsenhetsz a készbe meg jóba a kisujjad mozdítása nélkül. Mindenki boldog!
2016. márc. 22. 20:58
 50/58 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező,

1. Buta vagy,

2. Rosszindulatú,

3. Semmi közöd a dologhoz.

2016. márc. 22. 21:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!