Mennyi zsebpénzt kap a gyereketek (és hány éves)? Mennyi zsebpénzt tartotok reálisnak egy 12 éves gyereknél?
11 évesem heti 500.-
14 évesem heti 800.-
Mondjuk azért, hogy megtanulja beosztani a pénzt?
Én is mindig akkor kaptam és arra, amikor és amire kértem, de nem havi fix összeget (csak halkan tenném hozzá, hogy így sokkal többet költöttek rám, mintha pl havi 10 ezer zsebpénzt kaptam volna). Ennek az lett az eredménye, hogy tudtam, akármi kell, csak elég szólnom, viszont nem tudtam a pénzzel bánni. Amikor ösztöndíjat kezdtem kapni, eleinte az egészet eltapsoltam, sokáig tartott, mire megtanultam bánni a pénzzel. De ez elég off a kérdés szempontjából.
12 éves gyereknek mondjuk heti 1000 forintot adnék. Kaját, ilyesmit persze nem ebből kellene állnia, ruházkodást sem.
"Elvált szülők esetén szerintetek kinek kellene adnia a zsebpénzt 100ezer feletti tartásdíj esetén?"
Kérdező, de anyagias vagy!
Szerintem elég a havi 2-3 ezer forint. Ha minden gyerekneveléssel kapcsolatos alapkiadást állsz, gondolok itt a ruházkodásra, suliban kajára, osztálypénz stb., akkor ennyiből már tud gazdálkodni is, plusz megveheti a kedvenc magazinját, elmehet fagyizni, vagy gyűjtheti nagyobb dolgokra. Ha mindig akkor adtok neki, amikor kér, akkor többet fogsz rá költeni észrevétlenül is, plusz nem fog megtanulni a pénzzel bánni. Persze nem kell ezt se véresen komolyan gondolni, ha elköltötte a pénzét, de mennének moziba a barátaival, akkor meg lehet neki előlegezni. Szerintem gyerekként különösen szükség van a szabályok betartására, anyukám /aki pedgógus/ szokta mondani, hogy egy gyerek akkor érzi boldognak, biztonsgban magát, ha szabályok szerint élhet.
A második kérdésre, hogy kiadja neki a zsebpénzt, szerintem mindegy, jobb esetben egyikőtök sem érzi meg ezt a felnőttek számára jelentéktelen összegű kiadást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!