Nem hibásak mindkét fiatal szülei, családja is?
Ez az elhíresült kakucsi-budapesti gyilkosság gondolkodtatott el.. (aki nem hallott róla, egy hete történt, a fiatalok gyerekkori barátok voltak, a fiú szerelmes is lett, a lány nem, ennek ellenére tovább barátkozott a sráccal, sőt cicázott vele: a gyilkosság estéjén egyedül indult bulizni, majd hajnalban kiugrasztotta a srácot a BARÁTNŐJE MELLŐL hogy vigye őt haza Budapestről Kakucsra... a srácnak útközben elborult az agya, megölte)
Tehát a kérdésem: ha a sráccal elbeszélgetett volna az apja, hogy ne hagyja magát kihasználni, inkább mondjon nemet ha nincs remény a viszonzásra, mint hogy pattogjon a szerelme körül, aztán a felgyülemlett sérelmeit egyszer megtorolja... és ugyanígy a lánynak elmondták volna, hogy ne feszegesse a határait, ne legyezgesse a saját hiúságát azzal, hogy megnézi, mi mindenre vehető rá egy szerelmes fiú...
Akkor ez a gyilkosság megelőzhető lett volna, ugye? Egy kicsit is tapasztaltabb ember mindkettőjüknek egy kis józan útmutatást adhatott volna és akkor most nem lenne mindkét család romokban, nem igaz? Nem kellene a fiatal felnőtt gyerekeinket kicsit jobban őszinteségre bírni, kicsit több tapasztalatot átadni nekik?
#30 Én nem azt írtam,hogy halál jár érte vagy,hogy megérdemelte.
Csak nem értem,hogy miért éppen őt hívta vagy miért nem ment haza a barátnőivel.
És a srác miért nem mondta akkor,hogy nem megy érte? Komolyan hihetetlen,hogy akárhányszor ilyen borzalom történik amit a média felkarol,az emberek egy része megszállottan az áldozatot hibáztatja,jól írta valaki,rendszerint a nőket! Kiprovokálta,biztos kéjelgett vele,biztos ezt meg azt csinálta,kellett neki csinosan felöltözni stb.
Primitív..
Sosem fognak kiderülni a részletek, most majd az ügyvéd kicsit átíratja a sztorit a tettessel, hogy kevesebbet kapjon. Találgatni lehet. Szerintem az áldozat sorsa már akkor eldőlt, amikor felhívta a tettest. Egyik oka ennek a vadásztőr jelenléte, ami nem szokványos kellék a kocsiban, mert csak a legsötétebb marhák hagyatkoznak rá, mikor úgyis tudják, hogy akár használják akár nem, bajba kerülnek miatta, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz. A tettes dűlőre akarta vinni a dolgot, azt hitte hogy most majd csurran neki valami. Nyilván voltak olyan kapcsolatban, hogy előfordult flört is, csak ez ebben a helyzetben csak rontott a helyzeten. A tettes megállt, az áldozat rájött, hogy ez már komolyabb, lekoptatta. Talán nem túl szépen. A többi már történelem.
Sokan hibáztak. Az áldozat azzal, hogy nem maradt a társasággal. Hogy húzta -e a tettest vagy nem, sosem derül ki. A szülő azzal, hogy nem vállalta a lánya fuvarozását az éjszakában, pedig az egy hírhedt drogtanya. Ragaszkodni kellett volna hozzá. A tettes drogos volt, nem elégedett meg azzal, amije volt, ráadásul kicsinyes módon megölte az állítólagos szerelmét, másé se legyen. Ilyen esetben alapértelmezett életfogytiglan járna, a körülmények vizsgálata nélkül. Beismerte. A tanulság pedig az, hogy meg kell nézni kivel barátkozunk, mert a szerhasználók és alkeszok bármikor ilyenné válhatnak, aztán a bíróságon enyhébben ítélik meg őket, mert "betegek".
Lehet, hogy én is le leszek pontozva, de pont ezért nem kell úgy viselkedni, már ha mindez igaz, mint ahogy a lány tette. Mert egyes emberekből ezt hozza ki. Persze, nem érdemli meg, hogy gyilkosság áldozata legyen senki, csak aki maga is öl embert... de nézzük csak. Srác évek óta epekedik érte, a csaj visszautasítja, de közben ott tartja maga mellett, mint egy pincsikutyát, nem érdekelve, hogy a srácnak kije-mije van. Gyakorlatilag kihasználta - most hogy ez tudatos volt, tudatalatti, azt tudja a fene. De azért mondjuk abba bele lehetett volna gondolni, hogy nem hívja fel a srácot este a barátnője mellől a kis fenekét furikáztatni.
Persze mindezzel együtt az nem normális, akinek erre az a rekciója, hogy kinyírja a másikat, meg főleg utána az, hogy a fotósoknak még be is mutat.
Mondjuk azt nem értem, a lány szülei hogy kerülnek ide mint potenciális hibások, lehet, nem is tudták, hogy hogy viselkedik a lányuk a sráccal, vagy hogy hogy értelmezték azt, amit a lányuk elmondott nekik.
Azért én szívesen megnézném au üzeneteket amiket egymás között váltottak...
Szerintem abból azért elég sok mindent le lehet szűrni.
Az a baj, hogy nagyon sok lány/fiú játssza ezt a se veled se nélküled dolgot, és mesterien tudnak játszani a másik érzéseivel. Akarni nem akar semmit, de az egójuknak azért csak jót tesz, hogy van egy saját pincsikutyájuk aki körbeugrálja őket ha kell. Az ilyen eseteknél kellene kicsit elgondolkozni másoknak is, hogy megéri e játszani valakivel.
Ettől függetlenül a srácnak simán adnék egy tényleges életfogytiglant, mert ilyen ember nem való a társadalomba. Én már alapból azt nem értem, mi értelme van visszaengedni valakit a társadalomba 15-20 év után. Addigra a 20 éves "srác" 35-40 éves felnőtt férfi lesz, zéró karrierrel, zéró munkatapasztalattal, és ugyanúgy gyilkos marad.
Ebben a történetben rengeteg olyan elem van, hogy vagy én vagyok UFO, vagy a történet szereplői.
1. Ha én (férfiként) reménytelenül szerelmes vagyok valakibe, akkor nem járok mással.
2. Ha viszont mással járok, akkor őrá fordítom figyelmemet, időmet. Elképzelhetetlen lenne, hogy vele alszom és egy hajnali telefonhívásra kiugrok az ágyból és rohanok a barátnőm mellől egy másik lányt hazafuvarozgatni.
3. Nem tudom, miért tűri el egy lány, hogy a barátja más lányhoz szaladjon egy hajnali telefonhívásra. Méghozzá egyenesen az ágyukból. Egy normális nő azonnal lapátra tenné az ilyen férfit.
Valószínűleg mindkét lány tudta, hogy K. Bálint drogozik. Eszerint:
5. Érthetetlen mi vonz egy lányt egy drogoshoz. Vagy ő is az?
6. Érthetetlen, miért egy drogossal akarja hazavitetni magát éjjel egy lány. Ha nem is pont gyilkosságra gondol az ember, de az teljesen reális föltevés, hogy bedrogozva jön érte, és hazafelé balesetet csinál.
7. Azt sem értem, hogy az áldozat szülei miért hagyták, hogy egy foglalt (barátnővel rendelkező) sráccal vitesse magát haza a lányuk. Nem logikusabb lett volna, hogy a szülő megy érte?
8. A fiú szülei nyilván nem gyilkosnak nevelték a gyereküket. Gyilkost a drog személyiségromboló hatása csinált belőle. Abban viszont igenis van felelősségük, hogy a gyerekük drogos lett.
9. Ha a fiú és szülei között normális beszélőviszony lett volna, akkor a szülők (különösen az apa) mondhatták volna, hogy ne szédítsen egy lányt, ha a szíve másikhoz húzza, viszont ne fusson olyan szekér után, amelyik nem akarja fölvenni. Magyarul: zárja le Viviennel a kapcsolatot, ne hagyja ugráltatni, csicskáztatni magát, és foglalkozzon azzal a lánnyal, aki viszontszereti őt.
Valahogy az az érzésem, mintha mindenki lelkileg deformált lenne ebben a történetben.
Semmi nem mentség erre. Nincs de, ha valaki játszik veled, akkor sincs jogod megölni.
Ha valaki azt mondja nekem, nem lehet köztünk semmi, akkor az én döntésem, hogy ezt elfogadom és a barátja tudok maradni, vagy nem keresem vele a kapcsolatot.
Az meg nonszensz, hogy egy nőt mindig a szülei furikázzanak meg csapatban közlekedjen, különben a barátja megöli.
Még egyszer: nincs mentség a gyilkosságra. Nincs magyarázat, nincs enyhítő körülmény. Nincs olyan, hogy az egyik nem nehezen viseli az elutasítást, ezért az életedet kockáztatod, ha szóba állsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!