Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem hibásak mindkét fiatal...

Nem hibásak mindkét fiatal szülei, családja is?

Figyelt kérdés

Ez az elhíresült kakucsi-budapesti gyilkosság gondolkodtatott el.. (aki nem hallott róla, egy hete történt, a fiatalok gyerekkori barátok voltak, a fiú szerelmes is lett, a lány nem, ennek ellenére tovább barátkozott a sráccal, sőt cicázott vele: a gyilkosság estéjén egyedül indult bulizni, majd hajnalban kiugrasztotta a srácot a BARÁTNŐJE MELLŐL hogy vigye őt haza Budapestről Kakucsra... a srácnak útközben elborult az agya, megölte)

Tehát a kérdésem: ha a sráccal elbeszélgetett volna az apja, hogy ne hagyja magát kihasználni, inkább mondjon nemet ha nincs remény a viszonzásra, mint hogy pattogjon a szerelme körül, aztán a felgyülemlett sérelmeit egyszer megtorolja... és ugyanígy a lánynak elmondták volna, hogy ne feszegesse a határait, ne legyezgesse a saját hiúságát azzal, hogy megnézi, mi mindenre vehető rá egy szerelmes fiú...

Akkor ez a gyilkosság megelőzhető lett volna, ugye? Egy kicsit is tapasztaltabb ember mindkettőjüknek egy kis józan útmutatást adhatott volna és akkor most nem lenne mindkét család romokban, nem igaz? Nem kellene a fiatal felnőtt gyerekeinket kicsit jobban őszinteségre bírni, kicsit több tapasztalatot átadni nekik?

2016. márc. 15. 21:29
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
71%
Kíváncsi lennék itt hányan ismerték Vivient vagy a gyilkost és hányan vannak tisztába azzal, hogy a lány mennyire használta ki.. Az én példámmal élve konkrétan fél éve nem érti meg egy srác azt, hogy ENGEM NEM ÉRDEKEL. Én ezt minden egyes beszélgetésünkkor tisztán a tudtára adom, hogy NEM. Már konkrétan a szüleimtől kezdve a barátaimon át mindenki megmondta neki. És ő csak annyit tud mondani, hogy de nem adja fel egyszer úgy is. Nem érti meg, hogy nem és már betegesen viselkedik. Viszont én meg az a típus vagyok, hogy megsajnálom mert közbe öngyilkossággal fenyegetőzik és mint BARÁT beszélgetek vele. Nem tudhatjátok, hogy Vivien tényleg nem volt e egyértelmű és mint barát akart csak rá számítani azzal, hogy esetleg haza viszi mert ő lehet azt tartotta biztonságosabbnak, hogy egy gyerekkori barátja vigye haza... Jesszusom egyébként még ha ki is használta volna se érdemelte volna meg a halált. BETEG ember a Bálint és ennyiről van szó. Nem hibás itt egyik szülő se és Vivien se!
2016. márc. 15. 23:20
 22/55 anonim ***** válasza:
74%

nehogy már az áldozatot hibáztasuk csak mert a gyerek egy életképtelen puhap'cs

anyira nyomoré'ok a mai kölykök hogy egy csaj hozájuk szól bele zugnak és évekig fantáziálnak olyanokról akik épp 2 szer ha dumáltak

a tapaszalatot nekik kéne feszedni ahelyet hogy ülnek a gép elött akkor nem diliznének be a legkisebb emberi kontaktustól

drogos álomvilágban élő kis szerencsétlenek

2016. márc. 15. 23:47
 23/55 MZ.per.X ***** válasza:
97%

"mint BARÁT beszélgetek vele"

Csak sajnos ezzel pont az a baj, hogy fenntartod benne a reményt és folyton az fog járni a fejében hogy "mi lenne ha". És ami neked "barát" az neki többet fog jelenteni.

Ahogy én észrevettem, szinte minden embernek megvan a maga "Bálintja" aki tapad rá, és betegesen viselkedik. Szinte minden ismerősöm járt már így, sokan nem viselik értelmes ember módjára ha nem viszonozzák az érzéseiket, és nem csak férfiak, nők is ugyanígy viselkednek.

Még én magam is voltam úgy, hogy hetekig hívtam, írtam, próbálkoztam excsajomnál, ráadásul néha kaptam tőle egy egy "nem kellett volna szakítanunk" üzenetet, és futottuk a felesleges köröket folyamatosan felszakítva a sebeket. De az ilyenekből normális ember kimászik, észhez tér, levonja a tanulságokat, és nem követi el újra a hibákat. Normális ember nem fogja ezért megölni a másikat.

2016. márc. 15. 23:59
 24/55 anonim ***** válasza:
20%
Annak idején túl sokat nem foglalkozhattak a sráccal.Ha egy szülő odafigyel a gyerekére,akár tanult pszichológiát valami utómódon,akár nem,azért azt észre lehet venni,hogy valamiben másabb a többinél.Ha meg kiszúrják,esetleg el lehet vinni nevelési tanácsadóba,ha maszek gyerekpszichológusra nem futja.
2016. márc. 16. 00:05
 25/55 anonim ***** válasza:
79%

Komolyan mondom, húzza az agyát?

Úgy teszünk, mintha a nőknek a félelmetes férfiak közt viselkedni kéne. Mintha a nők növényevők lennének, a férfiak meg húsevők, és figyelni kéne, hogy mit csinálunk.

Mi lenne, ha az "őrült" barátnők hisztizés, manipuláció meg durci helyett kést rántanának? Mi lenne, ha a híradóban minden este az lenne, hogy megölte a barátját/férjét?

Akkor nagy lenne a felháborodás. Így meg mi volt rajta, mennyit ivott, mit mondott... nem hiszem el.

Ha egy fiú átadja a helyét, elvesz feleségül? Ha fogadásból kedves velem, akkor megkéselhetem? Mert cicázott?

2016. márc. 16. 00:42
 26/55 anonim ***** válasza:
93%

Ehhez a témához csak két dolgot tudok hozzáfűzni:

egy, hogy egy ember úgyis azt csinál amit akar, ha egyszer valaki nem tud józanul gondolkodni mondhatsz neki bármit.

kettő, hogy nagyon sok dolog (minden) megelőzhető lenne a világban ha csakis normális emberek laknák ezt a föld nevű bolygót.

2016. márc. 16. 00:49
 27/55 anonim ***** válasza:
83%
Itt a lány szülei is hibáztak, annyiban, hogy az éjszakába egyedül elment a lányuk, akkor haza kellett volna hozni az anyának, vagy az apának autóval. A legtöbb lány lerázza a szüleit, hogy olyan ciki az, ha a szülei jönnek érte, meg különben is ő már nagy lány.De csak és kizárólag ez működik bizonságosan, ha a szórakozóhelyről éjszaka vagy hajnalban a szülő a fuvaros.Aki szép, egyedül szórakozó nő, arra ráhajtanak a pasik.Egy pasit kikosarazni, mindig katasztrófálisan végződik.Ők nehezebben viselik a nemet.
2016. márc. 16. 06:31
 28/55 anonim ***** válasza:
42%

Nem foglalkozol te más dolgával túl sokat a saját helyett?

Hogyan feltételezheted magadról, hogy az esetről megismert adatok alapján eleget tudsz ahhoz, hogy bármiféle véleményt formálj?

Életszerű, hogy apu tudja, mit csinál a "gyereke"? Az, hogy olyan szentbeszédre képes egy átlag szülő, amitől a gyerekének bármilyen döntése megváltozik?

Pl. nálad? :)

2016. márc. 16. 07:18
 29/55 anonim ***** válasza:
84%

Én csak azt nem értem,ha a barátnői hívták,hogy menjen velük,akkor miért nem ment velük haza?

Miért kellett neki ott maradni egyedül?

És miért pont Bálintot hívta,hogy vigye haza,ha tisztában volt azzal,hogy ő éppen a barátnője mellett alszik? Lazán kihasználta azt,hogy bele van esve és ez tetszett a hiúságának.

2016. márc. 16. 07:34
 30/55 anonim ***** válasza:
82%

Rendben utolsó, kihasználta, ez is legalja viselkedés.

De halál nem jár érte! Épeszű ember nem öl meg senkit, mert szemétkedik vele, maximum kiröhögöm a telefonban, hogy ugráltasson mást.

2016. márc. 16. 07:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!