Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek a lányotokat?...

Ti elengednétek a lányotokat? ⬇

Figyelt kérdés
Elengednétek a lányotokat iskola után két barátnőjével egy közeli kávézóba (amit ti is ismertek) egy órára meginni egy üdítőt miközben a 11 éves húga egyedül van otthon?

2016. márc. 14. 16:48
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
94%
Akinek nincs idősebb testvére az 11 éves korától hosszú éveken át egyedül van déltől durván 5ig, így számomra érthetetlen az aggodalmaskodás. Mások nem ülnek otthon a kishugukkal hétköznaponként hanem élik a saját életüket. Különórakra, kávézóba, kocsmába járnak vagy valaki másnál kihasználni hogy nincs otthon senki.
2016. márc. 14. 21:27
 32/35 anonim ***** válasza:
29%

Nem tudom mi a jó életért lettem ennyire lepontozva. Talán a nickem miatt...? Kérdező, amúgy a te kérdésed is bizonyos szempontból értelmetlen. Attól még, hogy itt a fórumon sokan azt mondják, hogy igen, elengednének, a szüleid nem valószínű, hogy elengednek. És szerintem a kommentelők egy kis része biztosan a való életben, amikor nekik lesz tizenvalahány éves gyerekük, szintén mást fognak mondani majd akkor a gyereknek. Ennyi.

Tehát csak ötletet tudunk adni, hogy győzd meg a szüleid, esetleg valamilyen kompromisszum. Meg ott van az, hogy "iskola után" A nagyobb gyerek úgyis később érkezik haza (mert pl. meg van tömve heti 35-40 órákkal), addig a kisebb is valószínűleg egyedül (vagy a szüleivel) van. És ez így valóban bunkó dolog, 1 óra nem számít semmit akkor már. Ha meg az anya is dolgozik, akkor meg főleg. Lehet pontozni.

2016. márc. 14. 21:39
 33/35 A kérdező kommentje:

Egyébként írtam már hogy elengedtek csak a hatalmas vita miértjét nem értettem. Kiabállt velem elég rendesen és kíváncsi voltam, hogy ha valaki nem engedné el a gyerekét azt mi okból tenné.

Ilyen szempontból minden válasz hasznos volt:)

2016. márc. 14. 21:59
 34/35 anonim ***** válasza:

Egy 11 éves nem egy csecsemő.

Testvérem és köztem is 5 év van. Úgy néztek ki a délutánjaink amikor 11 éves volt, hogy én mentem a dolgomra és ő is ment a haverjaival a közeli parkba rollerezni, biciklizni.

Volt, hogy nem is találkoztunk délután, csak onnan tudtuk, hogy a másik volt már otthon, hogy a hűtőből hiányzott az az étel amit megakartunk enni.

2016. márc. 15. 01:42
 35/35 anonim ***** válasza:

Igen, elengedném. A 11 éves húgára már nem kell vigyázni, ha amúgy normális kislány.

Én 11 évesen már egyedül jártam haza a suliból rég, ami 4 km-re volt (gyalog jártunk). Otthon, mivel én értem haza leghamarabb, begyújtottam a kazánba (persze össze volt vágva a gyújtós, tehát baltát nem kellett használnom). Aztán a palackos gázzal működő tűzhelyen megmelegítettem az ebédemet kislábosban.

Mégis életben vagyok.

És azért ez nem 100 éve volt, hanem a 80-as évek végén.

2016. márc. 15. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!