Ti elengednétek a lányotokat? ⬇
Attól függ milyen a húgod.
pl egyik barátnőm öccse 14 éves és fél óra alatt majdnem magára gyújtotta a házat,mert tejbegrízt akart csinálni.Akkor volt,hogy megengedi a kádba a vizet majd leül gépezni elfelejti,hogy megengedte a vizet utána meg kifolyik már és úszik a lakás.
Szóval őt nem igazán lehet egyedül hagyni.
De pl én is voltam otthon hagyva 8-9 évesen is.Mikor nem akartam anyummal és húgommal menni a boltba. Leültem mesét nézni,mivel tudtam,hogy működik akkor a videólejátszó meg a tv vagy játszottam a műanyag,plüss játékaimmal.
ohh 11 évesen már egyedül sétáltattam a kutyámat (10 évesen kaptam) meg suliból egyedül jöttem haza 5 percnyire volt csak. Anyum 3 óra fele jött haza a munkából,én meg 12-re otthon voltam.Sose volt probléma sem velem sem húgommal.
Szóval nagyban függ milyen a húgod.
Mert ha problémás akkor érthető,hogy 1 órára sem lehet magára hagyni.
Na meg nagyobb testvért bébiszitternek használni nagyon rossz dolog.
Egyetértek.
ha nincsennek mentális problémái a 11 éves gyereknek, (sőt 9-10 éves gyerek is otthon hagyható 1 órára) akkor egyedül is maradhat 1-2 órát.
Engem is otthon hagytak 1-2 órát ennyi idősen, mert a szüleim később értek haza a munkából, mint én a suliból. Nagyi meg messze volt.
És ha féltik a szülők, akkor nem az idősebb testvér felelőssége, mégha a gyerek kisebb is. Mert oké, néha-néha meglehet kérni a nagyobb gyereket, hogy 1-2 órát figyeljen a hugira/öcsire, de nem az hogy az ő felelőssége.
Mivel ő is kiskorú, ez szemétség lenne a szülőtől.
Elengedném a lányomat, és a 11 éves hugot is otthon hagynám 1 órára.
Mind a ketten megérdemelnek egy kis bizalmat.
Háát tényleg elég érdekes dolgokat lehet itt olvasni néha... XDD
Egy 11 éves gyerek azért tud vigyázni magára, sőt 11 évesen mi is elmentünk barátnőkkel meginni egy colát, vagy biciklizni, nem hogy 16 évesen. Akit pedig nem lehet otthon hagyni egyedül 14 évesen (az egyik előző válaszban írta valaki) azzal szerintem komoly gondok lehetnek, nem bántásból, de az ember egy bizonyos kor után azért már eltudja látni magát, úgy hogy nem omlik a nyakába a ház. Kialakul némi veszély érzet vagy valami, és nem gyújtja fel a házat tejbegrízzel XDD
Szóval 16 évesen miért ne mehetne? Ennyi idősen, vagy akár még fiatalabb korban is átbuliznak egész éjszakákat/hétvégéket egyesek. Nem hogy egy sarki kávézóba nem ülhet be egy üdítőre... :D
Aki pedig a felelősségel jön: egy ekkora gyerek tud magára vigyázni, hacsak nincs valamilyen fogyatékossága.
És annak a válaszólnak is igaza van aki azt írta, hogy nem a kérdező az anyja, hogy 0-24ben figyeljen egy amúgy is viszonylag önálló kiskamaszra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!