Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek a lányotokat?...

Ti elengednétek a lányotokat? ⬇

Figyelt kérdés
Elengednétek a lányotokat iskola után két barátnőjével egy közeli kávézóba (amit ti is ismertek) egy órára meginni egy üdítőt miközben a 11 éves húga egyedül van otthon?

2016. márc. 14. 16:48
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
4%
Miért is zárják zárdába? Mert egyszer megkérték hogy vigyázzon a kisebbre? Nem azt mondták neki hogy nem mehet, hanem hogy inkább máskor mert most figyelnie kéne a hugára.
2016. márc. 14. 18:15
 22/35 anonim ***** válasza:
78%
Ennyi idősen engedély kérni, hogy elmehess hazulról egy közeli kávézóba? Érdekes dolgokat olvasni itt néha. Én ( és konkrétan mindenki az a környezetemben ), csak bejelentettem, hogy elugrunk ide-oda és ekkor-akkor jövök, puszi. Tényleg csak nálam van ez így?
2016. márc. 14. 18:17
 23/35 anonim ***** válasza:
66%
El enged nem.gyerek Egy 11 éves gyerekEgy már nem olyan kicsi. Egy órát simán kibír egyedül.
2016. márc. 14. 18:41
 24/35 anonim ***** válasza:
69%
xD Egyes kommentelők hozzászólásain nagyot nevettem :P Kérdező, ebben nincs semmi ördögtől való. Engem is hagytak sokat egyedül 11 évesen, nem voltunk mindig egymás hátsójában a családdal. Szerintem a tesód is örülne neki, hogy egy kicsit egyedül lehet, esetleg ő is áthívhat valakit (?) ;)
2016. márc. 14. 18:47
 25/35 A kérdező kommentje:
Egyébként meg pont azt csinálom. :D Már most kezdtem puhítani hogy nyáron tudjak munkát vállalni és az iskola is olyan, hogy szakdiplomát kapok majd....feltéve ha nem leszek egy züllött részeges:P
2016. márc. 14. 19:03
 26/35 anonim ***** válasza:
33%
1 órába nem hal bele egyedül. Én is 16 vagyok és majdnem mindig a kocsmába megyek suli után, ráadásul este.
2016. márc. 14. 19:16
 27/35 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ milyen a húgod.

pl egyik barátnőm öccse 14 éves és fél óra alatt majdnem magára gyújtotta a házat,mert tejbegrízt akart csinálni.Akkor volt,hogy megengedi a kádba a vizet majd leül gépezni elfelejti,hogy megengedte a vizet utána meg kifolyik már és úszik a lakás.

Szóval őt nem igazán lehet egyedül hagyni.

De pl én is voltam otthon hagyva 8-9 évesen is.Mikor nem akartam anyummal és húgommal menni a boltba. Leültem mesét nézni,mivel tudtam,hogy működik akkor a videólejátszó meg a tv vagy játszottam a műanyag,plüss játékaimmal.

ohh 11 évesen már egyedül sétáltattam a kutyámat (10 évesen kaptam) meg suliból egyedül jöttem haza 5 percnyire volt csak. Anyum 3 óra fele jött haza a munkából,én meg 12-re otthon voltam.Sose volt probléma sem velem sem húgommal.

Szóval nagyban függ milyen a húgod.

Mert ha problémás akkor érthető,hogy 1 órára sem lehet magára hagyni.

Na meg nagyobb testvért bébiszitternek használni nagyon rossz dolog.

2016. márc. 14. 19:53
 28/35 anonim ***** válasza:
68%
Úgy látom itt nem csak azzal van a baj, hogy a 11 éves tesó egyedül van otthon, hanem azzal is, hogy a 16 éves lány el szeretne menni egyet üdítőzni a barátaival. Az elsőre azt mondom, hogy van egy 10 éves húgom és pár hónapja mikor mentünk vásárolni megkérdezte, hogy nem-e maradhat itthon egyedül?! Azóta pár órára ha úgy va simán itthonhagyjuk. Telefon mindig van Neki kéznél, nem fél sőt még élvezi is, leköti magát nem csinál semmi "rosszat". Tehát egy ilyen idős gyereket már simán otthon lehet hagyni. A másik pedig, hogy egy kamasznak, de szerintem már a 11 éves tesódnak is szüksége van társaságra, kikapcsolódásra. Én minden tulzás nélkül szerintem becsavarodnék, ha az lenne, hogy az iskolán kívül máshova alig engednek el. 17 éves vagyok, ha üdítőzni szeretnék vagy sétálni egyet azt kérdeznem sem kell, sőt a szüleim örülnek is Neki, hogy viszek egy kis életet a szürke hétköznapokba. Szóval ameddig jól tanulok és elvégzem a teendőimet itthon addig nem szólnak bele. Ha bulizásról van szó az már más téma, de alkalomszerűen elengednek csak meg kell beszélnünk a "szabályokat":D Szóval lehet sokan nem értenek velem egyet, de anyukád túlságosan félt titeket (vagy nem tudom miért enged el nehezen), nem vagytok már olyan kicsik.
2016. márc. 14. 20:18
 29/35 anonim ***** válasza:
93%

Egyetértek.

ha nincsennek mentális problémái a 11 éves gyereknek, (sőt 9-10 éves gyerek is otthon hagyható 1 órára) akkor egyedül is maradhat 1-2 órát.

Engem is otthon hagytak 1-2 órát ennyi idősen, mert a szüleim később értek haza a munkából, mint én a suliból. Nagyi meg messze volt.

És ha féltik a szülők, akkor nem az idősebb testvér felelőssége, mégha a gyerek kisebb is. Mert oké, néha-néha meglehet kérni a nagyobb gyereket, hogy 1-2 órát figyeljen a hugira/öcsire, de nem az hogy az ő felelőssége.

Mivel ő is kiskorú, ez szemétség lenne a szülőtől.

Elengedném a lányomat, és a 11 éves hugot is otthon hagynám 1 órára.

Mind a ketten megérdemelnek egy kis bizalmat.

2016. márc. 14. 20:40
 30/35 anonim ***** válasza:
93%

Háát tényleg elég érdekes dolgokat lehet itt olvasni néha... XDD

Egy 11 éves gyerek azért tud vigyázni magára, sőt 11 évesen mi is elmentünk barátnőkkel meginni egy colát, vagy biciklizni, nem hogy 16 évesen. Akit pedig nem lehet otthon hagyni egyedül 14 évesen (az egyik előző válaszban írta valaki) azzal szerintem komoly gondok lehetnek, nem bántásból, de az ember egy bizonyos kor után azért már eltudja látni magát, úgy hogy nem omlik a nyakába a ház. Kialakul némi veszély érzet vagy valami, és nem gyújtja fel a házat tejbegrízzel XDD

Szóval 16 évesen miért ne mehetne? Ennyi idősen, vagy akár még fiatalabb korban is átbuliznak egész éjszakákat/hétvégéket egyesek. Nem hogy egy sarki kávézóba nem ülhet be egy üdítőre... :D

Aki pedig a felelősségel jön: egy ekkora gyerek tud magára vigyázni, hacsak nincs valamilyen fogyatékossága.

És annak a válaszólnak is igaza van aki azt írta, hogy nem a kérdező az anyja, hogy 0-24ben figyeljen egy amúgy is viszonylag önálló kiskamaszra. :)

2016. márc. 14. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!