Ti elengednétek a lányotokat? ⬇
Attól függ milyen a kislány
Mi még a 14 éves húgunkat se hagynánk itthon órákra, azzal
indítana hogy szétrámolna mindent:D
De hogyha az a nyugis fajta, aki tudja hogy nem szabad a konektort piszkálni, ám maradhat
"ha vállalja a felelősséget, hogy ha bármi történik a húgával, őt vonják felelősségre"
Ilyen esetben a szülőket vonják felelősségre! Miért kellene az idősebb testvére rátukmálni a felelősségvállalást?
"Ha annyira menni akar, hogy nem érdekli hogy a testvére otthon marad egyedül, akkor igen is vállalja. Egyébként meg pont 16 éves kortól felelősségre vonható."
Persze, ez így működik. Ha azt mondom, mostantól a te felelősséged, hogy a gyerekemmel történik-e valami, akkor gondolom nem fogsz rinyálni, ha valami gond lesz.
A kistestvér akkor sem a nagyobb felelőssége. Ő szülte? Nem. Ő neveli? Nem. Az égvilágon semmilyen felelősséggel nem tartozik érte, csakis akkor, ha ő viszi el magával valahová. Egyébként sem így működik, hogy van 3 gyerekem, és akkor a legnagyobb 14 éves korától kezdve éljen a lakásba zárva dadusként, mert nekünk az apjával jobb dolgunk van.
11 éves gyereket egyébként nem értem, miért ne lehetne otthon hagyni egyedül. Már egy 8 éves is tud vigyázni magára. Egy 11 éves meg lassan kamaszodik, hacsak nem a gettóban élnek, akkor nincs mitől félteni. 1 óra alatt meg pláne.
De ahogy látom, itt azzal van bajuk a szülőknek, hogy a nagyobbik el szeretne menni kávézni a barátnőivel iskola után. Ezt mondjuk nem értem egyáltalán, hogy ezzel mi a probléma.
Kedves kérdező, a szüleid vagy nagyon paranoiásak, és túlaggódnak mindent, vagy szándékosan szivatnak téged. Ha tényleg 16 vagy, akkor szerintem már most kezdj el diákmunkákat vállalni és félretenni, meg valami jó szakmát tanulni, hogy minél előbb elköltözhess otthonról, mert a szüleid teljesen őrületbe fognak kergetni ilyen viselkedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!