Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek a lányotokat?...

Ti elengednétek a lányotokat? ⬇

Figyelt kérdés
Elengednétek a lányotokat iskola után két barátnőjével egy közeli kávézóba (amit ti is ismertek) egy órára meginni egy üdítőt miközben a 11 éves húga egyedül van otthon?

2016. márc. 14. 16:48
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
14%

Attól függ milyen a kislány

Mi még a 14 éves húgunkat se hagynánk itthon órákra, azzal

indítana hogy szétrámolna mindent:D

De hogyha az a nyugis fajta, aki tudja hogy nem szabad a konektort piszkálni, ám maradhat

2016. márc. 14. 17:12
 12/35 anonim válasza:
83%
El. Semmi rossz nincs ebben. Egy 11 éves el tud tölteni egy órát otthon magában.
2016. márc. 14. 17:14
 13/35 anonim ***** válasza:
95%
Én 7 éves koromtól elkezdve voltam rendszeresen egyedül otthon hagyva egyedül, hosszabb - rövidebb időkre.
2016. márc. 14. 17:17
 14/35 anonim ***** válasza:
84%
Persze hogy el. A húgod el van már magában egy pár órát, anyud meg ha félti keressen más pesztrát, nem neked szülte.
2016. márc. 14. 17:19
 15/35 anonim ***** válasza:
9%
Igen, ha vállalja a felelősséget, hogy ha bármi történik a húgával, őt vonják felelősségre. Már a törvény előtt is büntethető.
2016. márc. 14. 17:44
 16/35 anonim ***** válasza:
89%

"ha vállalja a felelősséget, hogy ha bármi történik a húgával, őt vonják felelősségre"

Ilyen esetben a szülőket vonják felelősségre! Miért kellene az idősebb testvére rátukmálni a felelősségvállalást?

2016. márc. 14. 17:47
 17/35 anonim ***** válasza:
9%
Ha annyira menni akar, hogy nem érdekli hogy a testvére otthon marad egyedül, akkor igen is vállalja. Egyébként meg pont 16 éves kortól felelősségre vonható. Nem értem miért nem jó neki másik nap üdítőzni, ha már egyszer megkérték a szülei. Biztosan nem akkor mondták neki hogy vigyáznia kéne a kisebbre mikor elkéredzkedett. Ennyit nem tesz meg a szüleiért,de gondolom az üdítőzés finaniszírozását a szüleitől várta.
2016. márc. 14. 18:05
 18/35 anonim ***** válasza:
92%

"Ha annyira menni akar, hogy nem érdekli hogy a testvére otthon marad egyedül, akkor igen is vállalja. Egyébként meg pont 16 éves kortól felelősségre vonható."

Persze, ez így működik. Ha azt mondom, mostantól a te felelősséged, hogy a gyerekemmel történik-e valami, akkor gondolom nem fogsz rinyálni, ha valami gond lesz.

2016. márc. 14. 18:10
 19/35 anonim ***** válasza:
82%

A kistestvér akkor sem a nagyobb felelőssége. Ő szülte? Nem. Ő neveli? Nem. Az égvilágon semmilyen felelősséggel nem tartozik érte, csakis akkor, ha ő viszi el magával valahová. Egyébként sem így működik, hogy van 3 gyerekem, és akkor a legnagyobb 14 éves korától kezdve éljen a lakásba zárva dadusként, mert nekünk az apjával jobb dolgunk van.

11 éves gyereket egyébként nem értem, miért ne lehetne otthon hagyni egyedül. Már egy 8 éves is tud vigyázni magára. Egy 11 éves meg lassan kamaszodik, hacsak nem a gettóban élnek, akkor nincs mitől félteni. 1 óra alatt meg pláne.

De ahogy látom, itt azzal van bajuk a szülőknek, hogy a nagyobbik el szeretne menni kávézni a barátnőivel iskola után. Ezt mondjuk nem értem egyáltalán, hogy ezzel mi a probléma.

Kedves kérdező, a szüleid vagy nagyon paranoiásak, és túlaggódnak mindent, vagy szándékosan szivatnak téged. Ha tényleg 16 vagy, akkor szerintem már most kezdj el diákmunkákat vállalni és félretenni, meg valami jó szakmát tanulni, hogy minél előbb elköltözhess otthonról, mert a szüleid teljesen őrületbe fognak kergetni ilyen viselkedéssel.

2016. márc. 14. 18:12
 20/35 anonim ***** válasza:
79%
Persze, 11 évesen már jóval többet voltam otthon egyedül, mint 1 óra.
2016. márc. 14. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!