Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha nem merek...

Mit csináljak, ha nem merek senki pasit hazahozni, mert olyan körülmények között lakunk?

Figyelt kérdés

Eleve tanyán lakunk, csak egy rossz kocsink van. A házunk környéke valami hihetetlenül néz ki, 2 összeomlott melléképület, szeméttel teli rozsdás hordók, szerszámok, vasak mindenfelé. A tetőnk tiszta penész, a fürdőszobánk is, a konyhában a bútor ki van rohadva.

Az ajtófélfák közül mindegyik más színű, azok is annyira csúnyák, hogy nagyon.

Elkezdtünk dísztéglát felrakni a a fal válaszcsíkjára, de nem lett befejezve.

A szobámmal semmi gond nincs, de mire ideáig eljutna valaki, háromszor visszafordulna előtte. Ráadásul át kell menni a fürdőszobához a szobámon, és a szobámon is üvegablak van, ami simán átlátszik.

Már nagyon hazahoznám a barátom, hogy végre itt alhassunk, de egyszerűen így nem megy nekem.

Aki esetleg nincs tisztában az ilyen dolgokkal, azoknak mondom, hogy egy melléképületet felhúzni 3 nap, a környékben mindenki megcsinálta. Sehol nincs ilyen. Olyan az udvar, hogy gyönyörűen kialakított lehetne, de apám olyan egy lusta dög, hogy soha ilyeneket nem fog megcsinálni, én meg nem tudok eltakarítani 2 melléképületet, és sajnos pénzem sincs, hogy mással csináltassam meg esetleg.

Ez őt abszolút nem zavarja, hogy ez nekem milyen teher, hogy szégyellnem kell, ahol élek. Teszem hozzá, anyagilag megtehetnénk, hogy egy kellemesebb környezetet alakítsunk ki.

A fürdőszobát megpróbálom kifesteni, máskor is én csináltam, csak nagyon gyorsan penészedik a pára miatt sajnos... az udvaron is megcsinálom a kisebb munkákat, de attól még az egész olyan semmilyen lesz. Nincs hová pakolni a kerti cuccokat. Van egy csomó vasdarabja apámnak, mert ilyenekkel veri el az idejét, hogy szerel. Anyagi haszna nincs, de legalább látszatra megteszi neki, mintha dolgozna...

Én egyfolytában le vagyok hordva mindennek, ha van valami kérdésem. De mivel jó gimibe járok, vannak barátaim akikhez eljárok, látom, hogy egyszerűen milyen jól is lehet élni. Ez nem kerülne sokba, hogy rendet tartson maga körül...

Annyira bánt, hogy mindenki haza tudja vinni a párját, én meg mindig kitalálok valamit, hogy miért nem. Nem akarom, hogy ezt lássa, mert ez tényleg gáz.

Annyira kicsin múlna, hogy egy átlagos környezetet alakítsunk ki, de ez nekem segítség nélkül nem megy...

Esetleg tudnátok valami tanácsot adni, hogy mi legyen? (Tudom, ha szeret a pasi, elviseli. Csak én nem akarom, hogy azt lássa, milyen igénytelenek a szüleim a környezetükre. Ők elég gazdagok, nyilván én olyan nem tudnék megengedni magamnak, ezt ő is tudja. De azért normál anyagiakkal is lehet igényes az ember, úgy vélem.)

Elég messze van a házunk a kövesúttól, 2 km, de végülis ez felfogható egy sétának, ezen nem tudok javítani.A többin esetleg hogyan? Valami ötlet? Le kellene választani a fürdőajtó, és a szobám ajtaja közti részt is, hogy ha itt alszik valaki, akkor ne kelljen átmenni a szobámon annak, aki a mosdóba menne... csak ez egy 100-as, mire szakember nekem ezt elintézi. Annyi pénzem nekem nincs...

Nagyon szomorú vagyok emiatt, nem tudom hogyan oldjam meg:(

Köszönöm annak, aki végigolvasta ezt.

19/L

2016. márc. 14. 10:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
52%
Azt nem értem, miért kéne egy házat megmutatni neki. Honnan jöttél... a leírásodból neked semmi közöd ehhez a házhoz, mármint te normális vagy, a hely pedig nem.
2016. márc. 28. 19:24
 32/39 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Én a páromat pont akkor tudtam hazavinni amikor kikapcsolták az áramot+kaja sem nagyon volt! Gondolhatod mennyire szégyeltem, igaz a házunk nem gáz de akkor is... Ő nagyon aranyos volt elmentünk a boltba és vett a családunknak kaját közben poénkodott így nem volt olyan megalázó! Azóta már rendbejött a szüleimnél is minden és már 8 éve együtt vagyunk van egy 2 éves kislányunk is! Még ennyi idő után is hatalmas szerelem van közöttünk és ő álmaim férfija, mindent megért és soha senkit nem néz le! Ha a pasid sem bunkó, akkor nem fog szemétkedni... :)
2016. márc. 29. 01:20
 33/39 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem mi, férfiak lazábban kezeljük az ilyesmit, mint a nők, tehát jobb ez az eset, mintha fordítva lenne (lány családja pedáns, fiú családja rumlis lenne).

Kérdező!

Szerintem aprólékosan mondd el a fiúnak, hogy apukád sajnos ilyen, erről te nem tehetsz, de te nem így akarsz élni a sajátodban. Az jó, ha a te szobádon látja a különbséget, mert így érteni fogja, hogy milyen lenne minden, ha rajtad múlna.

Egyébként 5 évig koleszos voltam egyetemen. Láttam én is "érdekes" szobákat, volt nekem is olyan szobatársam, hogy kellett a humorérzékem a rumlijai elviseléséhez (és az egyetlen közös légtér volt ám!). Szóval, hidd el, föl lehet ezt fogni humorosan is! Ha a fiú szeret, akkor így fogja majd föl!

2016. márc. 29. 10:49
 34/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Szerintem hamarosan beavatom. :)
2016. márc. 29. 11:56
 35/39 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk is hasonló körülmények voltak, vannak, csak máshogy... Én viszont azt tudom tanácsolni elsősorban, hogy ha ezt nézi a fiú, akkor már gond van. Még ha aranykanállal a szájában született is, kell, hogy legyen benne ennyi megértés. Nem a szüleidet fogja elvenni feleségül, ha úgy alakul, téged szeret, és ha téged tényleg szeret, akkor nem lesz gond, hidd el. Én is elmondanám előtte, sőt már megtettem volna korábban, akár apránként. Azt is, hogy ez engem mennyire zavar, és hogy várom, hogy saját otthonom legyen, ahol nem így vannak a dolgok. De hidd el, pár év múlva, amikor már saját életed lesz, és csak látogatóba mész haza, már nem lesz annyira gáz, persze, egy ideig rosszul leszel a látványtól, de már távolról, érzelmileg nem leszel benne, és sokkal jobban meg tudod ezt bocsájtani nekik.

Amit kapsz pénzt egyébként nem is olyan kevés, de ezt csak mellékesen írtam.

Sok sikert az életben, és majd írd meg, hogy mi lett, biztos minden jól alakul. Apukád majd biztos szemügyre veszi a fiút, és el is beszélget vele. Azt gondolom, ott is változhat sok minden a részéről.

2016. márc. 29. 13:25
 36/39 anonim ***** válasza:
Vidd haza a barátod! Ha szeret nem azt fogja nézni hogy milyen körülmény között élsz, ha meg igen akkor ennyit ért! Az a lényeg hogy a te szobád rendezett és tiszta!
2016. ápr. 20. 13:17
 37/39 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy pasim, akinél hasonló volt a helyzet. Romos ház, igénytelen szülők, mocsok, szemét mindenhol. Nagyon szégyellte, amit meg is értek, de tudtam, hogy erről ő nem tehet, csakis a szülei.

Amúgy ezt leszámítva szerettem náluk, mert kedvesek voltak velem a szülei.

Szóval, megértelek téged, de aki szeret, az nem fog emiatt kevésbé szeretni. Józan ésszel könnyen fel lehet fogni, hogy a szüleid döntéseiért és életviteléért nem te vagy a felelős.

2016. ápr. 20. 14:13
 38/39 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitok:)
2016. ápr. 25. 14:04
 39/39 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagyon aranyos vagy, és nagyon értelmes, érett a gondolkodásod. Remélem, a barátod megértő lesz. Majd írd meg :)

25/N

2016. ápr. 27. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!