Az apám idegbeteg, de anyukám így sem akar semmit tenni. Mit csináljak?
Apának nagyon sokszor vannak dührohamai..ha valamin anyával veszekszik van hogy felborítja a szekrényeket..a múltkor anyának belilult a szeme mert apa úgy megütötte. Ma pedig megkértem, hogy menjen arrébb, de nem ment ezért arrébb húztam a pólójánál fogva és elkezdett kiabálni velem, hogy elszakítom (+a trágár szavak) aztán fellökött és elkezdett fojtogatni..anya arrébb lökte és apa őt is felpofozta aztán megint meg akart ütni,de anya megállította..utána apa kiment még mindig kiabálva velem, hogy dögöljek meg és, hogy én mekkora ge*iláda vagyok és stb...anya pedig lecseszett, hogy miért kell ilyet csinálnom és megmondta, hogy húzzak olvasni..én már nem tudom mit csináljak...segítsetek kérlek.. :(
Lány vagyok és 13 éves egyébként.
Szia
Suliban van olyan tanár (osztályfőnök lenne a legjobb) akivel jobban el tudsz beszélgetni?
Mondd meg neki nyugodtan, hogy apád bántalmaz titeket, hátha sikerül valami megoldást találni.
Vagy valamelyik barátnőd anyukája esetleg, akivel jóban vagy (a lányának nem muszáj tudnia)
miből tartson el 3 gyereket?
legalább te ne kelsd a feszültséget föleg ne huzogasd apád poloját
Kérdező, nem hiszem, hogy ez szerelem. Anyukád belecsúszott egy bántalmazó kapcsolat menetébe, ami inkább egy függő viszony, mint szerelem. Tehát elhiszi, hogy az ő hibája, ha megverik. Tipikusan, amit neked is mondott, hogy "ha nem ezt csináltad volna, akkor nem történt volna ez". Persze, lehet, hogy ezt el tudtátok volna kerülni, de az ilyen ember úgyis meg fogja keresni a hibát, hogy legyen ok a patáliára.
Ezen felül számos dolog lehet még. Anyagilag nem jönnétek ki 4-en egy fizuból. Ha apád nevén van a ház, akkor lehet, hogy nem tudnátok hova menni, vagy anyukád fél, hogy hogy reagálna, ha elhagynátok őt. Esetleg a sok megalázásban már tényleg elhitte, hogy ő értéktelen és egyedül nem jó semmire. Egyáltalán, hogy pakolna össze ilyen terrorban? Annyira, annyira könnyű belecsúszni ebbe. Egyszer én is majdnem belecsúsztam, mert ez nem mindig úgy indul, hogy derült égből jól elver. Sokkal inkább lelki terrorral indul, hogy elhidd, hogy nem vagy elég erős, nem vagy a másik nélkül semmi, más nem szeretne a hibáiddal. Ha ez megvan, akkor jönnek az első kisebb fizikai jelek. Én szerencsére itt kiléptem, de sem gyerek, sem házasság nem volt, ami könnyebé tette a dolgom.
Ha te akarsz valamit tenni, akkor a legegyszerűbb, ha a tanáraidnak szólsz.Ők tudni fogják, hogy mit kell tenni. Ez a könnyű rész, utána jön a megjósolhatatlan rész. A magyar gyámügy nincs mindig a helyzet magaslatán. Anyukád lehet, hogy megpróbálná eltakarni a hatóságok elől a valóságot, amitől megint nehezebb lenne az egész. Amúgy ne legyen kétséged teljesen jogosan jelentenéd fel apádat és egyetértek vele maximálisan, mert nagyon rossz lehet így élni.
itt az apadnal is szemetebb valaki az az anyad. egy hulye szemely aki sorozatban szult egy ilyen ocska embernek.
MOndom ezt ugy hogy eltem bantalmazott kapcsolatban es szultem 1 azaz egy db gyereket es 3 evi hazassag utan leleptem es elvaltam. meg azt is el tudtam erni hogy nem latta a gyereket se kesobb pedig az uj ferjem a nevere vette. anyad egy ostoba primitive noszemely aki meg 3 eve es fialt egy utolso szerencsetlent ebbe a kapcsolatba.
undorito pont annyira mint az apad, megerdemlik egymast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!