Most ilyenkor mit tehetek?
Néhány hónap múlva 18 éves leszek, még van két évem a gimiből. Anyám a fejébe vette, hogy menjek el dolgozni, mert hogy ő 18 éves korom után nem fog eltartani. Hetek óta ezt hallom tőle, az előbb még azt is hozzám vágta hogy menjek el prostituáltnak.
Mit tegyek?
Nincs senkim.
Apámat nem ismerem, nagyszüleimmel és anyuval élek.
Egyszerűen nem tudom mi ütött anyámba, eddig egész jó volt a kapcsolatunk és most..nem tudom mi van, mit tegyek.
Menj el a Családsegítő Központba, ott mondd el ezt!
Illetve menj el a rendőrségre, ott mondd el ezt, illetve az osztályfőnöködnek is mondd el ezt!
Ugyanis 24 éves koráig köteles eltartani a szülő a nappalin tanuló gyermekét.
Ők majd tudni fogják, mit lépjenek.
attól ,hogy 18 lettél, még nem hagyhatja abba az eltartásodat. védi a törvény azokat, akik olyan helyzetben vannak , mint te. legalább az első papírod(jelen esetben) érettségi megszerzéséig nem dobhat ki. persze vannak kiskapuk,hogy érdemtelenség esetén nem köteles eltartani. de te nem tettél semmi ilyesmit. úgyhogy nem teheti meg , amivel fenyeget.
de mivel ilyen felfogása van, a saját érdeked,hogy legyen valamennyi saját pénzed,hogy érettségi után leléphess otthonról. úgyhogy legalább a nyáron próbálj gyűjtögetni.
amúgy a nagyszüleid nem állnak ki melletted?
Ilyen drasztikus lépéseket, (rendőrség stb) csak a legvégső esetben tennék. Elvégre anyuról van szó, aki 18 évig becsülettel felnevelt.
A nagyszüleim igyekeznek nem belefolyni ebbe, de ha arra kerülne a sor, tudom hogy mellém állnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!