Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ilyenkor mit tehetek?

Most ilyenkor mit tehetek?

Figyelt kérdés

Néhány hónap múlva 18 éves leszek, még van két évem a gimiből. Anyám a fejébe vette, hogy menjek el dolgozni, mert hogy ő 18 éves korom után nem fog eltartani. Hetek óta ezt hallom tőle, az előbb még azt is hozzám vágta hogy menjek el prostituáltnak.

Mit tegyek?

2016. márc. 4. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Mondd neki, hogy menjen ő prostinak, ha ennyire tetszik neki a szakma.
2016. márc. 4. 18:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem keress egy másik családtagot, aki be tud fogadni, anyádat meg elfelejteném. Aki tényleg ennyire ragaszkodik a 18 évesen felnőtt vagy szabályhoz, hogy prostituált is lehetnél, az nem igazi anya. Egy igazi anyának mindig a gyereke az első.
2016. márc. 4. 18:13
 3/7 A kérdező kommentje:

Nincs senkim.

Apámat nem ismerem, nagyszüleimmel és anyuval élek.

Egyszerűen nem tudom mi ütött anyámba, eddig egész jó volt a kapcsolatunk és most..nem tudom mi van, mit tegyek.

2016. márc. 4. 18:15
 4/7 anonim ***** válasza:
65%

Menj el a Családsegítő Központba, ott mondd el ezt!

Illetve menj el a rendőrségre, ott mondd el ezt, illetve az osztályfőnöködnek is mondd el ezt!

Ugyanis 24 éves koráig köteles eltartani a szülő a nappalin tanuló gyermekét.

Ők majd tudni fogják, mit lépjenek.

2016. márc. 4. 18:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

attól ,hogy 18 lettél, még nem hagyhatja abba az eltartásodat. védi a törvény azokat, akik olyan helyzetben vannak , mint te. legalább az első papírod(jelen esetben) érettségi megszerzéséig nem dobhat ki. persze vannak kiskapuk,hogy érdemtelenség esetén nem köteles eltartani. de te nem tettél semmi ilyesmit. úgyhogy nem teheti meg , amivel fenyeget.

de mivel ilyen felfogása van, a saját érdeked,hogy legyen valamennyi saját pénzed,hogy érettségi után leléphess otthonról. úgyhogy legalább a nyáron próbálj gyűjtögetni.

amúgy a nagyszüleid nem állnak ki melletted?

2016. márc. 4. 18:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Ilyen drasztikus lépéseket, (rendőrség stb) csak a legvégső esetben tennék. Elvégre anyuról van szó, aki 18 évig becsülettel felnevelt.

A nagyszüleim igyekeznek nem belefolyni ebbe, de ha arra kerülne a sor, tudom hogy mellém állnának.

2016. márc. 4. 18:52
 7/7 Imipepe válasza:
Megoldodott?
2017. márc. 19. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!