Most ilyenkor mit csiináljak, tehetek vmit?
a napszülőkkel élek, 17 vagyok, van egy barátom 24 éves, 4és fél hónapja. most végeztem volna el a 10. osztályt *gimi* de nem sikerült 2 pótvizsga kéne *matek, kémia*
de én eldöntöttem hogy nem megyek pótvizsgára, mert a matek tanárral a viszonyom a béke s*gge alatt van és ő megmondta hogy elintézi hogy évet ismételjek.igy mennék inkább szakra 2-3 évesre. fizetős szóba se jöhet, de mást nem találunk a környéken *heves város* igy mamám azt mondta hogy egy forintot se kapok soha többet. és ő ezt igy is gondolta mert azóta se kaptam, leadtam az ékszereimet is az összeset és amit kaptam érte abból vettem ruhát és el is raktam belőle amit nem fogok elkölteni mig 18 nem leszek ez ugymond egy albérletre gyűjtök ezzel. és azóta nem kaptam semmi pénzt hogy haverokkal elmenjek meginni egy kolát ami ott van h 200 ft hiába kértem még csak annyit se adott. egyfolytában azt hajtja hogy menjek el itthonról nyugodtan. nyugodt szivvel elhúzhatok a p*csába mert őt nem érdekli. megfordult már a fejembe hogy tényleg elmenjek, de nem tudok hova a barátom ő nem hiszem hogy befogadna.
próbáltam már megbeszélni mamámmékkal azt az egészet de semmi esélyem nem volt mert leordították a fejem és kizavartak. apámhoz vagyok bejelentve törvényesen de mamámék éshoztak minket onnan a körülmények miatt.
ilyenkor mégis mit csináljak mert szégyenlem a barátaim előtt hogy még 200 ft om sincs, munkát folyton keresek de a közelbe nincs és azt mondták itthon hogy a buszt fizessem ki egyedül.
17/L
azt szeretnék évet ismételni de itthon azt mondják . ohhh milyen szégyen. jártam különórákra is matekból!
a másik dologban tudsz segíteni a pénzesbe, mert a nyárra nekem az kéne, az van hamarabb és utána majd a sulis kérdés
Az a ciki, h a legtöbb szakma is befejezett 10. osztályt kér, ami neked ugye nincs meg... Valljuk be, baromira letojtad a tanulást, és tessék, ez az eredménye. Értelmes ember ilyenkor rászánja a nyarat, ráfekszik a könyveire, és augusztusban átmegy a pótvizsgán.
Mellesleg érettségi mellett estin is találsz ingyenes képzést, ami szakmát ad.
Menj el a pótvizsgára. Tanulj rá. Hidd el, a legkeményebb tanárok is megenyhülnek a pótvizsgára.
Mamád meg fog enyhülni, ha látja, hogy tanulsz a pótvizsgára. Ha mégis megbuksz, legfeljebb megismétled a 10. osztályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!