Szülők, titeket büntetéskiszabás céljából mennyire befolyásol egy őszinte bocsánatkérés?
Figyelt kérdés
Mennyire befolyásol, ha a (z akármilyen korú) gyereketeken látjátok, hogy megbánta, amit tett, és nem mondja a maga igazát?2016. márc. 3. 19:21
1/8 anonim válasza:
A büntetésnek az a célja, hogy a gyerek belássa a hibáját, és tanuljon belőle. Ha ez a büntetes előtt magától bekövetkezik, akkor fölöslegesnek tartom.
2/8 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy - akár gyerekről, akár felnőttről van szó - ha azon kalkulál, hogy a bünti kevesebb lesz, ha... akkor az már nem őszinte.
Ha viszont tényleg megbánja, akkor azt is belátja, hogy büntetést érdemel.
3/8 anonim válasza:
Nem hat meg. Hülyeséget csinált? Igen. Tudta, hogy hülyeség? Igen. Akkor nincs engedmény azért, mert szépen néz.
Ha meg nem tudta, hogy hülyeség, akkor magyarázat van és nem büntetés.
(8 éves csak)
4/8 anonim válasza:
Igen. Nem azért kap a gyerek büntetést, mert szekálni akarom, hanem azért, hogy tanuljon belőle. Következetesnek kell lenni, ha csak egyszer is megbocsátok büntetés nélkül, abból mi a tanulság? semmi!Hosszútávon nem szolgálja a gyerekem javát.
Nyílván örülök, ha megbánja, de a büntetést nem engedem el.
5/8 anonim válasza:
Enyhítő körülmény, de attól még a büntetés jár.
6/8 anonim válasza:
Nem igazán hat meg. Legfeljebb enyhítő körülmény lehet nálam. A büntetés célja részemről ugyanis az, hogy vállalnia kell a tetteiért a felelősséget. Világosan elmondom, hogy mik a szabályok, ha direkt nem tartja be, akkor megbüntetem. Felnőttkorban sem hat meg senkit, ha pl. a gyilkos megbánta a tettét. Ugyanúgy megy a börtönbe, max hamarabb kiengedik. De ez durva példa volt. Egyszer a fiam suli helyett elment piálni. Hiába bánta meg, akkor is jól elfenekeltem. Annyi engedményt kapott, hogy nem a nadrágszíjammal. Azóta még gondolatban sem lógott. Előre szóltam, hogy ezért ez jár. Magának köszönhette.
7/8 A kérdező kommentje:
Hány éves volt a fiad? Mert piálni lógni a 14-18 évesek szoktak, elfenekelést pedig 3-6 évesek kapnak 😂 Nem összeegyeztethető 😂 Nem vagyok liberalista, de a nadrágszíjjal verést mélységesen elítélem 😑
2016. márc. 16. 22:02
8/8 anonim válasza:
Én pedig azt ítélem el, ha valaki mindent ráhagy a gyerekre és egy elkényeztetett, követelőző majom lesz. Engem nem érdekel, hogy másnak mi fér bele. A fiam 13 és fél éves, nekem még gyerek. Nem nadrágszíjjal vertem el, csak gondolkodtam rajta. Eddig sem azzal kapott. Különben nem sokszor vertem el és nem apróságokért. Ebből biztosan tanult, a hegyi beszéd sokakat nem hat meg. A szobafogság sem a tv, pc, telefon mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!