Nem tudom hogyan kéne bocsánatot kérnem? (pitiáner probléma)
Múlt héten suliból hazaértem este 9-ra, fájt a fejem, fáradt voltam, csak egy bögre kakaót akartam és aludni. Anyum kijött a konyhába, hogy csinált körözöttet, láttam-e? Mosolyogva bólintottam, hogy igen. Ezek után szokás szerint megismételte ezt 10x különböző módokon (pl "volt itthon túró, csináltam körözöttet!", "holnapra vihetnél magaddal!", "a hűtőben van a körözött, láttad?", "kóstoltad már?", "de, most kóstold meg"). Végeredmény az lett, hogy minden mondatánál mosolyogva azt feleltem, hogy jó, persze, igen. A végén elő is vette megmutatni, mire picit ingerült hangon azt feleltem, hogy "jól van, majd holnap" (ez már korábban is elhangzott párszor). Bocsánatot kértem.
Sértődötten eltette, azóta nem állnak velem szóba a szüleim: ha reggel köszönök nem reagálnak, ha kérdezek valamit hátat fordítanak és elmennek.
Az a gond, hogy ilyet már egyszer csináltak ezelőtt, aminek a vége az lett, hogy mindketten bejöttek a szobámba, megálltak tőlem 2 centire és üvöltöttek, hogy hálatlan és elkényeztetett vagyok, takarodjak otthonról (elővettek egy bőröndöt és a cuccomat elkezdték beleszórni), akkor legyen ekkora a pofám. Ekkor az volt a kiindulási gond, hogy ebédnél a tányéromból kitoltam a szélére a vese-darabkákat, mert nem szeretem.
Most nem szeretném ezt a pontot megvárni, pedig már érződik. Szóval: hogyan kell bocsánatot kérni?
hány éves vagy?
azért hisztizni mert ételt tesznek az órod elé
én is leorditanám a fejed
1.
Mégis ki a f... mondta ,h a kaja miatt siránkozik????!!!!
Nem szereti a vesét,na pasztmek , elkell küldeni érte otthonról... -.-
Már ne haragudj,hogy ezt mondom,de a szüleid nem teljesen százasok. Ilyen pitiáner dolgok miatt képesek kiborulni rád? Na nemár...
Egyébként csak állj oda és kérj bocsánatot. Nem kell ezt túlgondolni, úgy sem jutsz vele semmire, és hiába tervezel meg egy jó körítést, éles helyzetben nem az fog kijönni a szádon. Hívd félre anyudat, kérj bocsánatot, és néhány mondatban foglald össze, hogy miért történt az,ami. Ilyen pitiáner dolog miatt nem kell túlkomplikált bocsánatkérést megfogalmazni, csak érezze, hogy békülni szeretnél.
Sajnos idiótákkal nem lehet mit csinálni. (bocs, hogy ezt mondom, de az írásodból egyértelmű, hogy a szüleid nem normálisak). Sajnos érdemben nem tudok válaszolni, én nem szoktam ilyenekért bocsánatot kérni, bár az én szüleim is hasonló mentalitásúak.
Mondjuk meg is lett az eredménye, amint nagykorú lettem elköltöztem.
Nem neked kell bocsánatot kérni, mert itt te vagy a sértett fél.
A normális viselkedésminta az, hogy anyukád egyszer megjegyzi, hogy csinált körözötett, te megköszönöd és ennyi. Ő megkérdezi, mi újság veled, te elmondod, hogy beteg vagy, és ő segít. Magyraul: egy jó anya veled foglalkozik, a gyreekévelm nem magával és magának követeli a foglalkozást - megfordítva a nyársat. Nem ő a gyereked, hanem te az övé!
Amit ő csinált, az kőkemény agresszió: gyakorlatilag beléd akarta tukmálni a "nagyszerű" főztjét, nem foglalkozva a te akaratoddal, a szükségleteiddel (éhes vagy-e, szeret-e azt az ételt, szeretnél -e most enni, amikor mondja, és beteg vagy, ugyebár...)
Addig agresszívkodott és addig hisztizett, addig akarnokoskodott, hogy nálad (bárki másnál is ez lett volna) elszakadt a cérna és kiosztottad, jogosan (egyébként erre is játszott végig: vagy behajolsz az akaraténak, vagy megsértődhet valamin).
Eszedbe se jusson bocsánatot kérni! Itt ő az, akinek bocsánatot kell kérnie tőled. És nagyon észen legyél, mert ez nem egy pitiáner probléma, hanem a jéghegy csúcsa. Ha most nem állsz a sarkadra, őgy bedarlája az akaratodat, hogy soha nem tudsz róla leválni és szabad felnőtt életet élni. Először csak a körözöttnél cirkuszol, aztán a barátaidnál és a barátnődnél vagy a pasidnál, ha lány vagy.
Bocsánatot kérni annak kell, aki búnös vag aki hibázott, nem annak, akit megsértettek és áldozattá tettek.
Amikor anya már tizedjére hozakodik elő, hogy van egy kis körözött lányom, akkor nem mosolyogva bólogatni kell, hanem már az első alkalommal szépen megköszönni, és azt mondani, hogy nagyon fáradt vagy de nem vagy éhes, és szeretnél egy kicsit magad maradni, végiggondolni a napot.
És nem ingerülten leinteni anyádat, hogy unod már amit dumál neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!