Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom hogyan kéne bocsánat...

Nem tudom hogyan kéne bocsánatot kérnem? (pitiáner probléma)

Figyelt kérdés

Múlt héten suliból hazaértem este 9-ra, fájt a fejem, fáradt voltam, csak egy bögre kakaót akartam és aludni. Anyum kijött a konyhába, hogy csinált körözöttet, láttam-e? Mosolyogva bólintottam, hogy igen. Ezek után szokás szerint megismételte ezt 10x különböző módokon (pl "volt itthon túró, csináltam körözöttet!", "holnapra vihetnél magaddal!", "a hűtőben van a körözött, láttad?", "kóstoltad már?", "de, most kóstold meg"). Végeredmény az lett, hogy minden mondatánál mosolyogva azt feleltem, hogy jó, persze, igen. A végén elő is vette megmutatni, mire picit ingerült hangon azt feleltem, hogy "jól van, majd holnap" (ez már korábban is elhangzott párszor). Bocsánatot kértem.

Sértődötten eltette, azóta nem állnak velem szóba a szüleim: ha reggel köszönök nem reagálnak, ha kérdezek valamit hátat fordítanak és elmennek.

Az a gond, hogy ilyet már egyszer csináltak ezelőtt, aminek a vége az lett, hogy mindketten bejöttek a szobámba, megálltak tőlem 2 centire és üvöltöttek, hogy hálatlan és elkényeztetett vagyok, takarodjak otthonról (elővettek egy bőröndöt és a cuccomat elkezdték beleszórni), akkor legyen ekkora a pofám. Ekkor az volt a kiindulási gond, hogy ebédnél a tányéromból kitoltam a szélére a vese-darabkákat, mert nem szeretem.

Most nem szeretném ezt a pontot megvárni, pedig már érződik. Szóval: hogyan kell bocsánatot kérni?

2015. nov. 25. 21:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én nagyanyámmal voltam így. Állj a sarkadra. Ezek nem fognak leállni. Mármint roppant idegesítő tud lenni én tudom. Emlékszem nagymuterral a mai napig a "nem vagyok éhes" a köszönésünk. Szüleid ha ilyenért kiakadnak akkor nem százasok. Aztán csodálkozni fognak ha a gyerek egyre inkább csak távolodni akar majd tőlük. Mellesleg hány éves vagy?
2015. dec. 10. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!