Anya balhézni akar érettségi előtt. Hagynátok, vagy próbáljam lebeszélni? Hogyan?
Angolból két csoport van a sulinkban. Az emelt- (heti 5 órás) és az alapszint (heti 3).
Én 16 évesen letettem a felsőfokú nyelvvizsgát és 10. után leadtam az emelt órákat, mert semmi értelme nem volt bejárni, csak unatkoztam és a tanár is folyton szívatott.
De ettől függetlenül aki alapszinten van, az mehet emelt érettségire, szóval összefüggés nincs. Ma bejött az angoltanár, hogy az igazgatóhelyettes azt mondta, hogy mivel sokan mennek a csoportunkból emelt érettségire (13 főből kilencen), ezért aki arra megy, annak heti plusz 2 órába be kell járni, felkészülés miatt. Ez az utolsó 2 hónapban szerintem elég nagy kicseszés, mivel már van egy kialakult rendszerem, mikor ez a két említett óra lenne, nekem különórám van, erre a tanár annyit mondott, hogy az iskolán kívüli elfoglaltság, nem számít.
Meg én nyár óta az emelt angolra készülök, a témakör már megvan, szinte az összes írásbelit megcsináltam a tanáromnál. És ebben a plusz két órában ugyanezeket csinálnánk, szóval felesleges láblógatás miatt bejárnom.
Anya jövőhéten be akar menni a suliba, hogy ezt hogy gondolták, mert már elege van abból, hogy ott állandóan variálnak valamit, aminek általában a diákok isszák meg a levét. Jogász, elég nagy az igazságérzete és ki nem állhatja a suli vezetőségét.
Csak nem akarom, hogy gáz legyen és aztán érettségin én szívjam meg (magyarból a suliban szóbelizek).
Szerintem engedd, hogy anyukád beszéljen a tanárokkal/igazgatóval.
Az meg, hogy az orvos nem ad igazolást... Kamu.. Bármelyik orvos ad igazolást. Nekem is amíg iskolába voltam volt otthon üres igazolásom ami alá volt írva + lepecsételve. NEkem már csak a dátumot kellett rá írni. 10-15 igazolási papírt adott mindig amikor mentem hozzá. Ha beteg voltam elmentem adott sok igazolást. Vissza hívott egy hét múlva megint adott több igazolást. Pedig nem is rokonom vagy ismerősöm volt. Volt olyan, hogy barátnőimnek is adtam igazolásokat mert nekem már annyi volt otthon hogy emtudtam elhasználni.
"Mert kell két darab emelt.
Az egyik a töri, de mivel a magyar emelt érettségi gyilkos, ezért az kilőve. "
Ezt írta a kérdező, ebből egyértelmű, hogy nem azért lövi ki a magyar emeltet, mert külföldön nem fogadják el, hanem mert nehéz. És nem kötekedésből kérdeztem, tényleg érdekel, hol fogadják el a magyart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!