Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális, hogy anyám...

Ez normális, hogy anyám ennyire spórol és zsugori?

Figyelt kérdés

Szóval pénteken reggel kirakta a ruháimat, amit fel kell, hogy vegyek. Azért, mert nem vehetek fel azt amit szeretnék, csak amit ő mond, vagy jóváhagy hosszas könyörgés után, erre pedig nekem nincs időm reggelente. Megmondta hogy melyiket vegyem alulra, mert az a kisebb. Itt már kezdtem sejteni valamit, hiszen többször megesett már ez. Felvettem, láttam hogy kicsi, ezt megmutattam apámnak, hogy szerinte is az+e, vagy csak én vagyok a kíngörcs. Apám (tudván, hogy anyám ezt kb 20-adszorra játssza el, és ezt nem ma kezdte) szólt anyámnak, hogy ne adjon ilyen kicsi ruhákat, mert tényleg, a köldökömig ért a póló kb. és az alkarom feléig (majdnem a könyökömig). Apám fel is ajánlotta, hogy azt a sok ruhát, amit anyám az évek során (turkálókból olcson, rokonoktól ingyen, jó szívből, kinőve, használtan kapva) elviszi valamilyen szeretetszolgálatnak, vagy a vöröskeresztnek, ott jobb helye lesz, mint hogy nálunk rohadjon meg vagy 5 zsák ruha. Erre anyám (tanár, többet keres jóval, mint apám) megkérdezi apámat (szarkasztikus hangnemben): ilyen sok pénzed van, hogy kidobálod (!) amit el lehet adni. Apám erre válaszolt higgadtan, hogy max. pár száz forintot kap érte. Anyám erre válaszolt, hogy egy zsák ruha egy ezres. Gyerekboltokba szokott bevinni, ahol eladatja őket, a maradékot pedig visszahozza, bár szerintem drágább oda a benzin. Apám erre a végére már azt mondta, hogy kifizeti ő saját pénzéből (nevetséges), csak adja már le valahová. Erre anyám meg felháborodott.

Pár éve adta el a rólam visszamard használatlan pelenkákat.

Ez normális? 14/F (nemsokára 15)

2016. febr. 28. 21:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
66%

Ez nem normális, nagyon gáz..

És az is elég gáz, hogy mindenkit lepontoznak itt, aki le merte írni az igazságot, hogy nem normális amit anyád csinál... Mennyi szarrágó ember van itt :'D

2016. febr. 29. 09:04
 22/27 anonim ***** válasza:
90%
Erről szegény anyum jutott eszembe. Bár nem vetett fel minket a pénz, ő nem spórolásból csinálta. Nem tudom szebben leírni - a pocséknál pocsékabb az ízlése ruha téren. Szerinte egy ruha úgy jó, ha jól be lehet tűrni, a nadrág akkor jó, ha nyakig fel lehet húzni. az hogy a szűk fazonú farmer totál bő, az nem baj, úgy kényelmes (persze, mert 3 számmal nagyobb mint kellene). Gyerekként szinte mindig nélkülem vett nekem ruhát, aminek az volt az eredménye, hogy gyakran a fiú osztálytársaimmal volt egyforma pulóverem. Folyton ilyen bő, hosszú fiús pulcsikat vett nekem, de ő ezt totál nem vette észre. Meglátta, fú, de, jó meleg, kényelmes (az mindegy volt, hogy sötétkék,zöld, szürke fiús motívummal) Példa: 13 éve korom óta nem növök, azóta 36-os a ruhaméretem (30 éves vagyok). Mai napig, ha Karácsonyra, szülinapra ruhát kapok, az 40-es méret (soha nem kaptam 36-ost). Vesz egy olyan pulcsit, amit esetleg fel is vennék a méretemben, de mivel 2 számmal nagyobb, fel kell tűrni az ujját, elvan rajtam csúszva az egész, nem jön ki a fazonja rajtam. Anyu meg hüledezik, hogy mennyire jól áll rajtam :-D Szóval vannak szülők, akik ezt egyszerűen nem látják, nem érzik olyan problémának, vagy nem tudom. Bár a cipős dolog, amit írtál, az nagyon durva. Anyukádnál ez már átment valami eszetlen spórolás mániába.
2016. febr. 29. 10:10
 23/27 anonim ***** válasza:
87%
Ez nem normális, akárhonnan nézzük. Ez zsugoriság, nem spórolás. Spórolok, ha a moziba viszem a kólát, nem ott veszem 5x-ös árért. Spórolok, ha turiba is járok, nem csak rendes boltba. Zsugori vagyok, ha 3 számmal nagyobb cipőt veszek, pedig vehetnék minden évben normális méretűt vehetnék, és ráadásul ezzel esetleg mozgásszervi bajokat okozhatok a gyerekemnek a lelki bajokon-szégyen-kívül.
2016. febr. 29. 10:16
 24/27 anonim ***** válasza:
74%
Ez egyaltalan nem normalis...plane igy, h mar a turkalokban is lehet olcson jo minosegu cuccokat kapni. Evekig a Hadaba jartam vasarolni es meg most is benezek, ha tehetem, m jo cuccok vannak. Raadasul vannak olyan nem trukalok, ahol siznten jo minosegu ruhakat lehet kapni olcson, szoval nem tudom elfogadni anyadnak az ilyen szintu sz@rragasat.
2016. febr. 29. 12:16
 25/27 anonim ***** válasza:
86%

Nem, nem normális.

13 éves koromig mélyszegénységben éltünk. Anyám úgy intézte, hogy erről sem én, sem a környezetem nem tudott, pedig nem volt egy darab ruhám, amit újonnan kaptam volna, mindet használtan szerezte valahonnan, vagy a 7 évvel idősebb nővérem ezer éves ruhái voltak. Azokból csak azt adta rám, ami felvállalható volt akkor is, a rongyokat inkább kidobta. Nem emlékszem, hogy valaha a méretemtől eltérő cipő lett volna rajtam, pedig kellett váltani őket rendesen, és az évszakhoz is mindig alkalmazkodtak.

Akkor is normálisan etetett minket, ha nem volt miből. Nyilván a lehetőségeihez mérten, de igyekezett mindig valami ételt tenni elénk.

Nyaralni ugyan sehol nem voltunk, de nem is hiányzott.

Ezek után nekem ne akarja bemagyarázni senki, hogy normális, ha valaki inkább külföldi útra kuporgat, és közben a mindennapokat megkeseríti...

Kérdező, azt próbáltad már, hogy azt mondod neki, hogy egy-egy osztálytársad, haverod megszólt a cuccaid miatt?

Ha ennyire a külsőségek érdeklik, talán észbe kap, nehogy véletlenül a többi tanár fülébe jusson a dolog...

Iszonyatosan gáz. Bár ez másnak is fel kellett volna, hogy tűnjön már, lehet, csak anyád iránti tiszteletből nem szólnak rte.

2016. febr. 29. 16:34
 26/27 anonim válasza:
74%

39 éves munkanélküli 3^gyerekét egyedül nevelő anya vagyok.

Ruhára költök a legkevesebbet. Kapok Innen onnan, 200ft - os turik stb

De égnek a pofám ha gyerekeim rongyok ban járnának... a cipőket a Decathlon ban veszem.... méretét, a szezon szerint.....

De mi lenne ha elfelejtenéd ezt a Jajh anyut kirúgják dumát? Max megmosolyogják. Nem tudom milyen tanár..... de a 7 éveseim egyedül öltöznek. A bugyit is ők válasszák. Én rángatom le róluk a pólót ha kilóg a derekuk. ..

Anyud ne bántsd... valószínűleg ő ebben nőtt fel.

McDonald's ba inkább be se mennék ilyen feltételekkel. . Inkább a rászánt összeget egy közös főzés élményébe folytanám. Anyud nézne nagyot ha ezt előadnád ....... szövetkezz apával ilyen huncutságokat amivel még anya is spórol ... szerintem előbb-utóbb győzni fogtok ;)

2016. márc. 2. 03:41
 27/27 anonim ***** válasza:
58%

lattam hogy volt aki ketelkedik abban hogy van ilyen.

nos en elmultam 60 eves es a labujjaim teljesen el vannak formatlanodva un. kalapacsujjam van mert az anyamnak az volt a maniaja hogy egy lanynak nem no olyan gyorsan a laba en csak bekepzelem es proba nelkul vette a cipoket. eldontotte hogy nekem nincs nagyobb labam mint 38 as es ezt vette. mar 7 ben majd meghaltam allandoan verzett a labam ahogy veresre feltortek a cipok mert mar akkor 39 es volt a labam. most 40 es es 40,5 es cipoket viselek es az a kenyelmes. sose voltam apro termetu teljesen normalis hogy ekkora labam van. anyam aki 80 felett van a mai napig azt hajtogatja hogy milyen ronda nagy labam van hogy lehet egy nonek 40 es laba??? szoval en elhiszem amit szegeny fiu irt es nagyon sajnalom, de probalj tenni valamit mert ez egy katasztrofa.

2016. okt. 7. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!