Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális, hogy anyám...

Ez normális, hogy anyám ennyire spórol és zsugori?

Figyelt kérdés

Szóval pénteken reggel kirakta a ruháimat, amit fel kell, hogy vegyek. Azért, mert nem vehetek fel azt amit szeretnék, csak amit ő mond, vagy jóváhagy hosszas könyörgés után, erre pedig nekem nincs időm reggelente. Megmondta hogy melyiket vegyem alulra, mert az a kisebb. Itt már kezdtem sejteni valamit, hiszen többször megesett már ez. Felvettem, láttam hogy kicsi, ezt megmutattam apámnak, hogy szerinte is az+e, vagy csak én vagyok a kíngörcs. Apám (tudván, hogy anyám ezt kb 20-adszorra játssza el, és ezt nem ma kezdte) szólt anyámnak, hogy ne adjon ilyen kicsi ruhákat, mert tényleg, a köldökömig ért a póló kb. és az alkarom feléig (majdnem a könyökömig). Apám fel is ajánlotta, hogy azt a sok ruhát, amit anyám az évek során (turkálókból olcson, rokonoktól ingyen, jó szívből, kinőve, használtan kapva) elviszi valamilyen szeretetszolgálatnak, vagy a vöröskeresztnek, ott jobb helye lesz, mint hogy nálunk rohadjon meg vagy 5 zsák ruha. Erre anyám (tanár, többet keres jóval, mint apám) megkérdezi apámat (szarkasztikus hangnemben): ilyen sok pénzed van, hogy kidobálod (!) amit el lehet adni. Apám erre válaszolt higgadtan, hogy max. pár száz forintot kap érte. Anyám erre válaszolt, hogy egy zsák ruha egy ezres. Gyerekboltokba szokott bevinni, ahol eladatja őket, a maradékot pedig visszahozza, bár szerintem drágább oda a benzin. Apám erre a végére már azt mondta, hogy kifizeti ő saját pénzéből (nevetséges), csak adja már le valahová. Erre anyám meg felháborodott.

Pár éve adta el a rólam visszamard használatlan pelenkákat.

Ez normális? 14/F (nemsokára 15)

2016. febr. 28. 21:30
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Ja, és nem panaszkodásból írom, de aki hitetlenkedik, a cipőben is: apámmal megyünk, vesz egy olcsót, de jót, ami jó rám, majd kicseréli ha kell. Anyámmal megyünk: keres egy jó drágát, hogy ezt is a fejemhez vághassa a későbbiekben, hogy mennyi pénzt pocsékol rám, és vesz 2-3 mérettel nagyobbat. Csúszkál benne a lábam (max kitömi valamivel, de ugye ez is szépen belenyomja a lábujjam körmét a bőrbe, a folyamatosan hozzáütődik) 2-3 év múlva meg olyan szoros, hogy azért nyomódik bele és fájdalmas viselni. Ilyenkor szoktunk újat venni. NEM, EMBEREK, MAGAM NEM MEHETEK CIPŐT VÁSÁROLNI. Mert úgyis rosszat veszek, egyszerűen képtelenek elszakadni tőlem, önállótlan életképtelen valaki vagyok/leszek, de szerintem csak azért nevelnek ennek, hogy 20 évesen is a nyakukon csüggjek és nekem legyen bűntudatom hogy vajon hol adhatom vissza azt a sok "jót" amit megtesznek értem.

McDonald's és hasonló helyek, ahova 2-3 havonta egyszer megyünk (persze barátaimmal nem mehetek, csakis szülő kíséretében, max. 2 sajtburger, ezt is általában akkor ha az iskolábam év végén kapok ingyen mozijegyet.), oda is anyám beviszi a 2,5 literes kólát, mert az annyiba kerül (főleg akciósan, amit hónapokkal előtte kifigyel, megvesz, stb), mintha ott vettünk volna 1-1 pohárral. Ha apámmal vagyunk mindig poharas kólát iszunk, ha anyám is ott van, persze 100-szor újra kell, hogy töltsem, mert így éri meg (persze 1 árábol)

Kérdezem mégegyszer, nyomatékosabban: ez TÉNYLEG normális?

2016. febr. 28. 21:57
 12/27 anonim ***** válasza:
87%
Ez már önzés,nem csak puszta xarrágás.Esetleg ő is vásárolja turkálóból a ruhákat,amikkel sokat lehet spórolni.
2016. febr. 28. 21:58
 13/27 A kérdező kommentje:
Nem vagyok lány, utolsó előtti, oda is írtam hogy fiú vagyok, de azért néha nem árt ha van olyan is azon az 1-2-n kívül (nem túlzok) ami jó rám, amit vehetek a kicsik fölé.
2016. febr. 28. 21:59
 14/27 anonim ***** válasza:
85%
Ez tényleg gáz. Én anyám is szeret spórolni a ruháimon, pl. általában rövidnadrágban járat mert az olcsóbb, akkor is ha még a legtöbb embernek hideg lenne, de azért hasközépig érő pólót nem akarna rámadni.
2016. febr. 28. 22:27
 15/27 Argloss ***** válasza:
82%

Ha valami szörnyű balszerencse miatt lennétek olyan helyzetben, hogy enni is alig tudtok, akkor érthető lenne, viszont, ha külföldi nyaralásra meg futja, akkor...

A leírásodból úgy tűnik anyukád a látszatra megy. Akkor a módszer amivel hatni tudsz rá az az, hogy ne titkold el ezt senki előtt sem. Lássák a tanárok, a többi szülő, hogy mennyire törődik veled és akkor kénytelen lesz majd normális ruhákat adni, hogy fenn tudja tartani a látszatot.

2016. febr. 28. 23:00
 16/27 A kérdező kommentje:
Anyám ott tanít ahol én tanulok, és ha egy ilyenre fény derülne, és kirúgnák, a hitel miatt utcára kerülnénk. Emellett a munkatársao pedig azt hiszik hogy ő mindent meg ad csak én vagyok hálátlan dög. Ahogy a nagymamám is ezt hiszi.
2016. febr. 28. 23:04
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy rúgnák ki, de elkezdenének rá furcsán nézni. Lehet, ez észretérítené.
2016. febr. 28. 23:08
 18/27 anonim ***** válasza:
84%

Én anyukám is tanár. Egy közalkalmazottat nem lehet csak úgy kirúgni ilyeneken. Betegesen védik őket a törvények, ezért is lehetnek minden iskolában 1-2 olyan tanár, akiről az egész tantestület tudja, hogy teljesen alkalmatlan mindenre.

Visszatérve az eredeti kérdésre, nem normális. Engem sokáig egyedül nevelt anyum, szóval nem vetett fel minket a pénz, de nem hozott haza vacak ruhákat. Turiból vásárolt, de csak a hordható darabokat vette meg normális kajákat ettünk. Cipőt, max egy számmal nagyobbat vett és nem kellett hordanom, ha már nyomott. Tény, nem is voltunk Görögországban nyaralni...

2016. febr. 29. 00:15
 19/27 anonim ***** válasza:
59%

Minek ment hozzá apádhoz,ha tudta,hogy ennyit keres?

Pénzéhes nőszemély.

2016. febr. 29. 04:54
 20/27 anonim ***** válasza:
66%

"Ez tényleg gáz. Én anyám is szeret spórolni a ruháimon, pl. általában rövidnadrágban járat mert az olcsóbb, akkor is ha még a legtöbb embernek hideg lenne, de azért hasközépig érő pólót nem akarna rámadni."

Te jó ég.

Milyen emberek vannak.

Rövidbe járat,mert az olcsóbb?

Inkább fázzon a gyerek?

Az ilyennek minek gyerek?

2016. febr. 29. 04:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!