Hogy másszak ki ebből? Az osztályfőnöknél van a telóm.13L
én 5 éve ballagtam általánosból. ott akkor vezették be a telefon tilalmat. szintén ha valakinél meglátták, akkor elvette a tanár és csak szülőnek adta vissza.
ez szerintem is elég hülyeség. jó, órán nyilván ne telefonozzanak a gyerekek, ez egyértelmű. de hogyha szünetben felhív valakit , az nem értem miért fáj nekik?
én ötödikes koromtól fogva bejárós voltam. igenis ott volt nálam a telefon a táskában, még a tiltás után is. szüleim is buzdítottak rá, hiszen azért vették nekem a telefont,hogy tudjak szólni,hogyha gond van.
nálad a gond ott van,hogy anyukád nem engedte,hogy suliba vidd(nem értem miért.) te ismered hogy reagálna anyukád. ha gondolod, akkor szerintem várd ki a kéthetet amíg vissza adja a tanár. én biztos szólnék a helyedben a szülőmnek,hogy kérje ki a suliból.
"ugyanis ez lopás,"
Nem az.
Akkor lenne Lopás, ha a cél a végleges eltulajdonítás lenne. Szeretem amikor "esztergályosok" okoskodnak büntetőjogi kérdésekben!
:-)
Szólsz anyukádnak, elmondod, hogy miért vitted be, meg hogy a tanár elvette, mert meglátta a táskádban, és nem adja vissza. Ő bemegy, és visszakéri tőle, mivel az ő tulajdona, és jogtalanul birtokolja (jó, a tiéd, de jogilag az még ő alá tartoznak a cuccaid).
Te se mész oda, és veszed el a tanár telefonját, mert tiltja a házirend. Azt persze már lopásnak mondanák. EINSTAND
Kedves Kérdező!
Picit több fantázia és logika nem ártana még egy troll-kérdés kiírásához sem.
Ez nagyon gyengére sikeredett.
:-)
"Most megsúgom, hogy a tanár köteles legkésőbb napvégén visszaadni a diáknak a telefont (diák személyes/érték tárgya), és nincs olyan, hogy csak a szülőnek adja vissza."
Most megsúgom, hogy ez így igaz lehet, de ettől még nem büntetőjogi kategória, ha mégsem így tesz.
"Nem az.
Akkor lenne Lopás, ha a cél a végleges eltulajdonítás lenne. Szeretem amikor "esztergályosok" okoskodnak büntetőjogi kérdésekben!"
Akkor ha valaki elveszi a telefonodat, te visszakéred és azt mondja, hogy majd egyszer visszaadja, az úgy teljesen rendben van, ugye? Szándékában áll visszaadni, nem véglegesen vette el. Vagy ha kirabolnak csak elég ott hagyni egy cetlit, hogy majd vissza fogják hozni a dolgaidat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!