Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális hogy...

Szerintetek normális hogy anyám elakar utazani pont a születésnapomon?

Figyelt kérdés
Anyámmal egy idöben van a születésnapunk és mivel ö idén 40 lesz ezért elakar utazni (apámmal). Lassan 3 éve külföldön élünk és az elmült években borzalmasan teltek a születésnapjaim. Mellesleg a szüleim 4 évet távkapcsolatban éltek és ez a mai napig kihat rájuk. Egyik héten minden happy aztán a másik héten ordibálások, veszekedések. Pont szünetre esik a születésnapunk anyámmal ami azt jelenti hogy otthon leszünk a nálam kisebb tesóimmal. Otthon van házunk de szülöi felügyelet nélkül nem alhatunk otthon hanem muszáj a mamámhoz menni akivel nem szívesen ünnepelném a születésnapom. állandóan rajtam csattan az ostor.. Az elmúlt idöszak volt életem legrosszabb idöszaka és még a születésnapom sem várhatom örömmel hisz a szüleim nélkül kell ünnepelnem.. Mondjátok ti mit tennétek ?

2016. febr. 22. 15:32
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nyilván az ember egyszer ünnepli a 40-dik születésnapját.Persze megértem, utazzon el.Csak az a baj hogy egy csöppnyit sem érdekli hogy nekem ennek ellenére mégis jó születésnapom legyen. Azért nincsenek otthon igazi barátaim mert mindenki úgy gondolja hogy nekem milyen jó külföldön, ök meg örülnek ha a havi fiztésböl kijönnek. Anyámnak soha nem jelentett túl sokat a születésnapom, mindig az övét várta ami az én születésnapom után van 2 nappal. Még így hogy elutazik is hatalmas elvárásai vannak, hogy még legyek szíves hatalmas ajándékkal meglepni.
2016. febr. 22. 16:23
 12/21 anonim ***** válasza:
55%

A saját szülinapján miért is ne utazghatna el? Vagy bármikor máskor, ha neki így jó?

A születésnap is csak egy nap a sok közül, a tiedet megünneplheti máskor is (nem nagyon tisztelem a konkrét időpontokat, az a helyzet, ez persze egyéni dolog, ki hogyan veszi ezt).

Azt értem, hogy rosszul jön ki számodra, de neki is szülinapja van és neki most az utazás esne jól. Miért ő áldozza fel a tervét?

2016. febr. 22. 16:36
 13/21 anonim ***** válasza:
50%

Most olvastam a legutóbbit.

Nem jogos ilyen-olyan ajándékot elvárni, ez nem így működik...

S az baj, hogy nem érdekli a szülinapod, de akkor úgysem érdekelné, ha itthon maradna is :(

2016. febr. 22. 16:37
 14/21 anonim ***** válasza:
35%
Örülj neki, hogy nincs itthon az anyád meg az apád, rendezz házibulit, vagy lépj le bulizni, és rúgjál be a szülinapodon. 17 évesen én biztos, hogy nem a szüleimmel akartam a születésnapomat ünnepelni, mentem inkább bulizni haverokkal.
2016. febr. 22. 16:38
 15/21 anonim ***** válasza:
72%

"Még így hogy elutazik is hatalmas elvárásai vannak, hogy még legyek szíves hatalmas ajándékkal meglepni."

Szóval azt akarod elhitetni velünk, hogy a 40 éves anyukád kijelentette neked, a 17 évesnek, hogy vegyél neki HATALMAS ajándékot? De hiszen tőle kapod a zsebpénzedet, miért mondana ilyet? Önsajnáltató kis tinike vagy, és mert nem kaptál elég együttérzést a "szörnyű" szülinapod miatt, most elkezdtél túlozni és füllentgetni is. Nagyon nem szép, amit itt csinálsz, ha tizenvalahányan egyöntetűen azt mondják, hogy ne sajnálgasd magad, mert nem egy tragédia ez a szülinaposdi, akkor legalább gondolkodj el rajta, ne fokozd itt anyukád mocskolását.

2016. febr. 22. 17:06
 16/21 anonim ***** válasza:
47%
Tini hiszti? :D
2016. febr. 22. 17:28
 17/21 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem örülj neki, hogy a szüleid szeretik egymást és szeretnének kicsit romantikázni.

A te szülinapodat majd megtartjátok előtte vagy utána. Találj ki valamit, hogy hogyan szeretnéd megünnepelni.

17 évesen én a barátaimmal szerveztem valamit, beültünk valahova, vagy kibéreltünk egy helyet.

2016. febr. 22. 17:54
 18/21 anonim ***** válasza:
60%

Én majdnem ugyanilyen helyzetben vagyunk, anyám és az én születésnapunk között egy nap a különbség.

DE!

Soha nem volt gond ebből, soha nem volt arról szó, hogy egyikünk vagy másikunk születésnapja előtérbe kerüljön! Számomra elég nevetséges még az anyát sajnálni, hogy "szegénynek nem lehet "saját" születésnapja":S - mi ilyenkor mindig ellenkezőleg álltunk hozzá, és "sátoros ünnepet" tartunk:))

Persze, anyádnak joga van akármilyen úthoz, de szerintem mégsem szép tőle, hogy ezt pont a te születésnapodra időzíti. Elmehetett volna egy héttel később is, attól az út még ugyanolyan szép lett volna, de a családnak együtt kellett volna mindkét születésnapot megünnepelni! Nálunk legalábbis elég nagy tapintatlanság lenne, ha elutaznánk a közvetlen családtagjaink születésnapján, ráadásul egyedül hagyva őt, hacsak nem valami valóban halaszthatatlanról lenne szó!

Szóval szerintem az út "normális", a időzítése viszont egyáltalán nem az.

2016. febr. 22. 18:03
 19/21 A kérdező kommentje:

Sajnálom ha "hisztinek" tünik a dolog. De egy szavam sem hazugság és például tavaly is kitetettem a lelkem érte : tortát sütöttem, föztem neki és még apámtól is elég nagy értékü ajándékot kapott. Ö már 8 éves korom óta nem szakított arra sem idöt hogy házi tortával lepjen meg amit a két kezével készített. Valamint tavaly a születésnapomon össze voltak a szüleim veszve, így külön köszöntöttek fel ami hozzáteszem nem esett túl jól. Két napra rá anyám (amikor az ö születésnapja volt ) igencsak sok figyelmet kapott..

Csupán nem értem miért nem szegez egy kis figyelmet a születésnapomra..

2016. febr. 22. 18:08
 20/21 anonim ***** válasza:
45%

Szóval nem házilag kutyult tortát kapsz, hanem cukrász által készítettet, és külön-külön felköszöntöttek ugyan, de nem borultak össze a látszat kedvéért.:-) Most meg az a baj, hogy rendbe akarják hozni a házasságukat...

Én is elmentem a 40. szülinapomon utazni, az egyik gyerekemé egy nappal van később az enyémnél. Természetesen volt előtte közös ünneplés, amúgy jó ideje nincs külön tortánk, értelmetlen lenne két nap egymás után. Semmiféle problémája nem volt ezzel a gyereknek, külföldről felhívtam az ő nagy napjának reggelén, mindenkinek vittünk ajándékot, elmeséltük az élményeket, végignéztük a fotókat, videókat együtt. Amikor nekik volt kerek szülinapjuk, akkor is kaptak valami extrát, béreltünk nyaralót, ahol bulizhattak a haverokkal stb, stb, nem értem, mit kell problémázni ezen, kérj 20. szülinapodra valami komolyabbat.

2016. febr. 22. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!