Kinek van igaza? Jogos, hogy nem adom oda a lakásomat?
Én Budapesten élek, a féltesóm vidéken élt a férjével és a négy gyerekükkel. Csak a pasi kirakta őket (új szerelem) és azóta ők anyukánknál éltek. Most viszont kapott egy állást itt, Budapesten, de képtelen lenne egyedül fenntartani egy albérletet. Én jelenleg a szerelem miatt ingázok Budapest és Bécs között, szóval a hét egyik felén itt vagyok, utána ott. Anya pedig mondta, hogy amíg nem rendeződik a tesóm helyzete, addig lakhatnának nálam, úgyis nagy a lakás és a testvérem is örült ennek. De én ezt nem akartam és meg is mondtam. Oké, nagy, de nem gyerekekre van berendezve és nekem már fél óra is sok belőlük, tanulni képtelenség lenne itthon (egyetemista vagyok).
Szóval most én vagyok a szemét, mert nemet mondtam. De még ők se tudják, mennyi idő lesz a válás, vagy bármi, lehet, hogy évekre itt ragadnának.
Jogos. Apád neked vette azt a lakást, a te életetedet akarta vele megkönnyíteni, azt csinálsz vele, amit akarsz, ráadásul ahogyan elírtad, az nem egy családi lak, és nem is jöttök ki olyan jól. Bár, egy neveletlen 4 gyerekes hordával nem tudom, ki az, aki jól kijönne úgy, hogy napokra odaköltözzenek a nyakára. A tiedre meg jóóó néhány napra(lennének azok évek is) odamennének. Ha anyud segíteni akarja, akkor segítsen neki albérletet találni, segítsen neki a kaucióval, ill. az első havi lakbérrel. Ha már fent dolgozik, akkor az első fizetésétől kezdve fizetheti magának a lakbért. Ha ez a megoldás nem megy, akkor nem is szabad belemenni a Pestre költöztetésbe, mert ha nem tudja így se fenntartani magukat (kétlem, hogy egy 4 gyerekes anyuka annyit keresne, hogy Pesten egyedül, a semmiből fenntartsa magukat), akkor maradni kell a seggükön, anyuka nyakán, és otthon találni valamit. Kötve hiszem, hogy aki 4 gyereket bevállalt úgy, hogy ha a férje egyik napról a másikra kiesik mellőle,akkor gyakorlatilag földönfutóvá válik, akkor a penge végzettségével és a kiváló kvalitásaival több-százeres fizetésért tudna elhelyezkedni...Biztos van ilyen, csak az meg nem kerül padlóra - vagy inkább alá - ilyen esetben.
Hidd el, nem mennének azok sehova a lakásodból, akkor se, ha határidővel fogadnád be őket. Anyud ugyanúgy tudja ezt, csak nyilván neki is kényelmesebb őket felpaterolni Pestre, a nyakadba, mint 5-üket kerülgetni a saját házában. Nincs mese, vagy meg tudja oldani nélküled, vagy be kell látni, hogy ha 4 gyereket gyártottak, akkor egy új szerelem miatt sem engedhetik meg maguknak a büszkeséget, meg társait, menjen haza a kölykökkel! Joga van ott lenni,mindegy, kié a ház, gondolom, mind oda vannak bejelentve! Akkor a férj se tud mit csinálni, váljanak el, fizesse ki a feleségét, gondoskodjon a gyerekeiről (mert gondolom, az új nőci mellett nem tart igényt a 4 gyerekére) és akkor majd megszabadul tőle. Jaa, hogy kényelmetlen, meg kellemetlen? Hát, ez van, 4 gyerekkel, pucér hátsóval az ember nem kényeskedhet. Persze, hogy sokkal jobb és egyszerűbb, ha fogja a sátorfáját, és más majd megoldja az életét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!