Kinek van igaza? Jogos, hogy nem adom oda a lakásomat?
Én Budapesten élek, a féltesóm vidéken élt a férjével és a négy gyerekükkel. Csak a pasi kirakta őket (új szerelem) és azóta ők anyukánknál éltek. Most viszont kapott egy állást itt, Budapesten, de képtelen lenne egyedül fenntartani egy albérletet. Én jelenleg a szerelem miatt ingázok Budapest és Bécs között, szóval a hét egyik felén itt vagyok, utána ott. Anya pedig mondta, hogy amíg nem rendeződik a tesóm helyzete, addig lakhatnának nálam, úgyis nagy a lakás és a testvérem is örült ennek. De én ezt nem akartam és meg is mondtam. Oké, nagy, de nem gyerekekre van berendezve és nekem már fél óra is sok belőlük, tanulni képtelenség lenne itthon (egyetemista vagyok).
Szóval most én vagyok a szemét, mert nemet mondtam. De még ők se tudják, mennyi idő lesz a válás, vagy bármi, lehet, hogy évekre itt ragadnának.
Ezt nekem is nehéz elhinnem, hogy csak úgy kirakta őket. Inkább arról lehetne a szó, hogy anyucinak nagyobb volt a büszkesége, minthogy meggondolt legyen, és rájöjjön, hogy más nyakára nem fog tudni menni olyan könnyen.
Ne engedd oda. Pokol lesz az életed, ő vállalta a gyerekeket, nehogy már neked kelljen elviselni az üvöltést. A saját otthonodban nyugalom kell legyen. Ezért nem kell egymás után szülni, mint aki nem bírja abbahagyni, mert bármikor jöhet egy ilyen dolog, hogy válni kell, és el kell tudni valakinek tartani azokat a gyerekeket, ha már megvannak.
ha most befogadod őket, soha nem szabadulsz meg tőlük. Menjenek albérletbe, úgyis olyan csodálatos törvények vannak, hogyha nem fizet sem rezsit, sem albérletet, akkor sem teheti ki a főbérlő őket a SAJÁT lakásából sem. Szóval ne aggódj, van lehetőségük, csak a tesód a kényelemre, meg a te kihasználásodra játszik.
A leírás alapján nem akkora az a lakás, hogy elférjenek ott. Lehet, hogy négyzetméterre nagy, de ha egy háló van és egy nappali, abban nehezen lennétek meg öten. Mégis hogy gondolták? Beköltöznek a nappalidba, leraknak öt matracot + feltöltik a cuccaikkal derékmagasságig kis ösvényeket hagyva, hogy át lehessen kelni?
A válás elárulom neked, hogy sok idő lesz. Aki így kirakja a négy gyerekét, az jó eséllyel nem fog az első tárgyaláson megegyezni ésszerű feltételekben. Akkor lehet gyorsan válni, ha minden megvan közös megegyezéssel és jóformán csak pecsét kell. Amúgy teljesen esélytelen, hogy fenn tudjon tartani egy albérletet Pesten a nő. Ott fognak ragadni, akkor is ha menni akarnának, mert egy 3 szobás albérlet már simán 150 ezer. Add össze a tesód fizuját a gyerektartással, gondolom létminimum alá/környékére jön ki, ami Pesten nem elég semmire, ha nincs saját lakásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!