Véleményetek szerint ez egy normális szülői gondolkodás?
Hárman vagyunk testvérek, anyukánk meghalt, nagyszülők nincsenek, csak apám.
(A bátyám 23 éves, a nővérem 20, én 19)
A bátyám dolgozik, a nővérem egyetemen tanul, én OKJ-n.
Apánk portásként dolgozik napi 8 órában, heti 4-5 napot.
A nővéremnek minimum 3-4 év van még hátra (őszintén,fogalmam sincs, de egy darabig még tanulni fog)
Nekem ez, meg még egy év.
Apám nagyon nem jön ki a pénzből, pedig kap özvegyi nyugdíjat, árvaságit kettőnk után, utánam még családit is, és bátyánktól is kér.(az ő -apám-, fizetése 90 ezer)
Bátyám általában 40-et ad neki, a két árvasági 50 ezer, az özvegyi 30 ezer, a családi 15.(kb)
Tehát plusz mínusz 220 ezerből kell eltartania 3 embert.(bátyámat csak etetni kell)
Van,hogy még ennivalóra sem ad pénzt, tehát olyan,hogy ruha,buli, és "új" (bármi ami új -bútor,eszköz) ne is merüljön fel az olvasóban.
Mégis mindig engem, meg a nővéremet akar elküldeni dolgozni, van hogy beállít,hogy na adjál nekem pénzt, mert nem tudok ennivalót venni, és teljesen komolyan várja, majd felháborodik ha nem kap.
Egy forint jövedelmünk sincs, mi is értetlenül állunk a dolog előtt.Bátyám új kabátokat, új ruhákat vesz, több tízezret költ a kocsijára, apámban meg még csak a gondolat sem merül fel,hogy a 40 ezren túl tőle kérjen.
Szerinte iskola mellett is dolgoznunk kellene, mert ő is dolgozott anno (mese,mese,mátka -a nővére mondta)
Az,hogy ő a 8 óra semmittevés mellett (ül a portán, és abban fárad el végtelenül) dolgozni menjen kizárt, eszébe se jutna,hogy képzeljük.De majd mi az iskola mellett, az már valami.
Ha a kedves olvasó még nem jött volna rá, apám természetesen alkoholista, de tagadja, szóval ezért a nagy pénztelenség, és arra kell még a pénz,hogy ihasson tovább.
A számlákat sem szereti fizetni, de mivel ő saját elmondása alapján nem alkoholista, elhiszem neki.(természetesen azt is elhiszem,hogy a Red Bull valódi szárnyakat ad)
Egy józan életű, gyermekeinek mindent megadó apától ez a normális, hogy iskola helyett/mellett a gyerekit küldené munkába, a pénzt pedig elkérné a "háztartásra", ahelyett,hogy ő vállalna másodállást?
Mert például anyukám halálos betegen, rokkant nyugdíj mellett is eljárt dolgozni napi 8 órában, apám pedig teljesen egészséges felnőtt ember.
/Nehéz a helyzet, mert ha másodállásban dolgozunk, és megkeresnénk havi 50-60-at, akkor ha neki adjuk elissza, ha nem adjuk neki, akkor pedig tartsuk el magunkat abból, és elvárná,hogy a számlák egy részét is mi fizessük ki abból, tehát bonyolult/
"Bocsánat, igaz jogilag egy háztartásban neveli a gyermekeket akkor jár, de kétlem hogy apuka csak úgy bejelenti a munkáltatónál, hogy a gyerekei albérletbe költöztek. Rengeteg egyetemista él albérletben és nem hiszem, hogy ettől megvonnák a szülő gyermekadókedvezményét."
Gondolom ilyen esetben a bejelentett lakcím számít.
Ha a gyerek az albérletet adja meg állandó lakcímnek,akkor onnantól hivatalosan nem a szülőkkel él egy háztartásban.
Persze,biztos voltak,akik ezzel már próbáltak csalni.
Viszont az a gyerek,aki kényszerből jön el otthonról nem fogja azt hagyni,hogy a szülők törvénytelenül kapják az adókedvezményt....
Ha az állandó lakcímet az apja lakásán hagyná,akkor az összes postája,személyes dolga az apjához menne.
Hmm.. őszintén szólva valamilyen szinten megértelek, de azt el kell fogadnod, hogy valóban nagykorú vagy már te is és a nővéred is. Ha nappalira jártok, akkor hétvégente elmehettek melózni, hogy legyen nektek is bevételetek. Az a 220 000 Ft hidd el, hogy nem olyan sok 4 felnőtt embernek. Én érettségi után elmentem dolgozni, mert tudtam nagyon jól, hogy a szüleim nem fogják tudni finanszírozni a továbbtanulásom. Most nálatok is tipikusan az a helyzet, hogy sajnos vagy nem sajnos, majd évek múlva kiderül, nektek saját magatoknak kell felépíteni a kis életeteket, nektek kell kitaposni az utat! Ebbe bele kell törődni, nem mindenkinek adatik meg a nagy mértékű szülői támogatás, bár még én is otthon lakom a szüleimmel, de teljes 8 órás állásom van, amiből fizetem a főiskolát, adok haza és fedezem a költségeimet (bérlet, telefonszámla, kenceficék meg egyebek.) Egyébként adminisztrátori/irodai munkát lehet találni érettségivel is, persze ha van egy kis nyelvtudásod és egy picit talpraesett vagy, ami azért egész jól fizet! :) Mindenféle rossz indulat nélkül én azt tudom neked tanácsolni, hogy próbálj egy picit érettebben gondolkodni, nem feltétlen rossz dolog az, ha hamar vagy hirtelen kell felnőnöd, legalább erős ember lesz belőled! :)
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!