Véleményetek szerint ez egy normális szülői gondolkodás?
Hárman vagyunk testvérek, anyukánk meghalt, nagyszülők nincsenek, csak apám.
(A bátyám 23 éves, a nővérem 20, én 19)
A bátyám dolgozik, a nővérem egyetemen tanul, én OKJ-n.
Apánk portásként dolgozik napi 8 órában, heti 4-5 napot.
A nővéremnek minimum 3-4 év van még hátra (őszintén,fogalmam sincs, de egy darabig még tanulni fog)
Nekem ez, meg még egy év.
Apám nagyon nem jön ki a pénzből, pedig kap özvegyi nyugdíjat, árvaságit kettőnk után, utánam még családit is, és bátyánktól is kér.(az ő -apám-, fizetése 90 ezer)
Bátyám általában 40-et ad neki, a két árvasági 50 ezer, az özvegyi 30 ezer, a családi 15.(kb)
Tehát plusz mínusz 220 ezerből kell eltartania 3 embert.(bátyámat csak etetni kell)
Van,hogy még ennivalóra sem ad pénzt, tehát olyan,hogy ruha,buli, és "új" (bármi ami új -bútor,eszköz) ne is merüljön fel az olvasóban.
Mégis mindig engem, meg a nővéremet akar elküldeni dolgozni, van hogy beállít,hogy na adjál nekem pénzt, mert nem tudok ennivalót venni, és teljesen komolyan várja, majd felháborodik ha nem kap.
Egy forint jövedelmünk sincs, mi is értetlenül állunk a dolog előtt.Bátyám új kabátokat, új ruhákat vesz, több tízezret költ a kocsijára, apámban meg még csak a gondolat sem merül fel,hogy a 40 ezren túl tőle kérjen.
Szerinte iskola mellett is dolgoznunk kellene, mert ő is dolgozott anno (mese,mese,mátka -a nővére mondta)
Az,hogy ő a 8 óra semmittevés mellett (ül a portán, és abban fárad el végtelenül) dolgozni menjen kizárt, eszébe se jutna,hogy képzeljük.De majd mi az iskola mellett, az már valami.
Ha a kedves olvasó még nem jött volna rá, apám természetesen alkoholista, de tagadja, szóval ezért a nagy pénztelenség, és arra kell még a pénz,hogy ihasson tovább.
A számlákat sem szereti fizetni, de mivel ő saját elmondása alapján nem alkoholista, elhiszem neki.(természetesen azt is elhiszem,hogy a Red Bull valódi szárnyakat ad)
Egy józan életű, gyermekeinek mindent megadó apától ez a normális, hogy iskola helyett/mellett a gyerekit küldené munkába, a pénzt pedig elkérné a "háztartásra", ahelyett,hogy ő vállalna másodállást?
Mert például anyukám halálos betegen, rokkant nyugdíj mellett is eljárt dolgozni napi 8 órában, apám pedig teljesen egészséges felnőtt ember.
/Nehéz a helyzet, mert ha másodállásban dolgozunk, és megkeresnénk havi 50-60-at, akkor ha neki adjuk elissza, ha nem adjuk neki, akkor pedig tartsuk el magunkat abból, és elvárná,hogy a számlák egy részét is mi fizessük ki abból, tehát bonyolult/
19-es
Ez szép is, csak te nem apádnak adtad a pénzt,hogy eligya, hanem anyukádnak, aki valószínűleg a megélhetésetekre költötte.
Apádnak is odaadtad volna, bízva abban,hogy majd a megélhetésetekre fordítja?
220 ezer 4 emberre semmi.
Amúgy 19 évesen nem kötelező otthon lakni, lehet menni albérletbe. Persze ilyenkor jó az alkesz apuka, aki azert annyira csak nem alkesz, ha rendszeresen jár dolgozni.
Igen, simán be lehetne és be is kellene szállni a költségekbe nektek is
Nehogy azt hidd, hogy csak te nőttél fel alkesz mellett, sőt, inkàbb nem részletezném...
Nem mondom, hogy apàd jò, de azért àlljunk màr meg egy szòra!
Menj dolgozni te is és a testvéred is!!!!!
Keresőképes vagy, munka van, ùgyhogy ennyike, ne is haragudj.
Ezek mellett simàn lehet dolgozni, OKJ, meg ilyenek...
Keresheted a kifogàst, olthatsz le, de üres duma.
Èn is, màs is volt diàkmelòn.
Akkor is ezt tanàcsolnàm, ha apàd minta apa lenne.
Önàllòsàgot, felelősséget tanìt.
Írta 19, hogy az apja vitte a lòvét. Ismerős.
Tarts el te 220-bôl 4 embert, de normàlisan, etesd, ruhàzd, (mert hàt csak nem 10 éve hordjàtok ugyanazokat a ruhàkat), szàmolj nem vàrt kiadàsokkal( betegség, stb..)
19 évesen minek otthon lenni? Ez is igaz!!!!!
Menjetek dolgozni a tesòddal, vegyetek ki egy kis lukat és nem kell apàtokat lesni!
31 éves nő vagyok.
Édesapám 14 éves koromban meghalt.
Anyám alkoholista lett.A nyári szüneteket végig melóztam egy almásban. A pénzt leadtam anyámnak,hogy ne szájaljon.Akkoriban egy hét alatt kerestem 13600 forintot. A 13ezret leadtam,a 600ból éltem a következő heti fizuig. És abból spóroltam arra,hogy beiskolázzam magam,mert anyám erre is nagy ívben tett. Magamra mostam,kézzel... Meg anyámra,az összehányt és összef.sott ágyneműit és ruháit. A gépet,akkoriban forgótárcsás volt,nem engedte bekapcsolni,mondván sokat eszik....
Szóval eltelett a nyár... Megkezdődött a suli. Eljártam suliba és helyt álltam. Év közben a 10 évvel idősebb bátyám támogatott,aki nem élt már velünk régóta. Vett nekem egy cipőt,télen kabátot,ilyesmiket.
Nyáron megint az almásba... Ez ment 5 éven keresztük,míg fősulira mehettem. Tanultam az ösztöndíj miatt és mellette dolgoztam is.Koleszos voltam,így nem kellett anyámat nézegetnem.Hétvégékre sem mentem haza./a fősuli és az otthonom között 120km volt/ Csak amikor muszáj volt,mert hosszabb szünetem volt. Nyaranként pedig vissza az almásba.... Az almásos nyarak nyoma még mindig a hátamon... Hólyagosra felégtem pántos topban.... De nem bánom,hogy dolgoztam.
Szóval kérdező,emeld fel a hátsód és menj dolgozni.
Ez egy normális szülői gondoskodás?
NEM, nem az, de ez van!
Kezdjetek el saját lábatokra állni. Nem kezdek el storyzni, hogy én mit értem el, többen írták már itt, hogy ők is lábra álltak szülők nélkül. Ez az egyik út, a nehezebb, a másik meg az önsajnálat, ahhoz elég egy csomag százas zsepit beszerezned...
Ha gondolod részletezem anyám mire verte el az özvegyit meg az árvaságimat,szívesen leírom. Volt olyan is,hogy berúgva felhívta a kollégiumot és azt üzente a portással,hogy pénz nélkül haza ne merjek menni...
A számlákat nem fizette. A villanyt is kikapcsolták.
Soroljam még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!