A legtöbb szülő előírja a gyerekének, hogy hogyan kell szólítania?
Figyelt kérdés
Nekünk csak apa és anya van elfogadva, mást nem mondhatunk. Apu, anyuci meg ilyenek nem.2016. febr. 14. 18:52
1/24 anonim válasza:
Ez nem normális, egy normális családban ez magától alakul ki a évek alatt, nem pedig szabályozzák.
2/24 anonim válasza:
Te soha nem kérted ki magadnak, hogy hogy hívjanak? Ha pl.: Erzsi névre hallgatsz, örültél volna szó nélkül a Bélának (és fordítva)?
Az "előír" szó erős, de nyilván mindenki úgy szólítja magát, míg a gyerek pici, ahogyan szeretné hogy megtanulja, később úgy szólítsa.
Pl.: nálunk a mami, papi, mama, papa nem játszik (hiába külföldön a szülő megnevezése), mert a nagyszülőkre asszociálok.
3/24 anonim válasza:
Az elég beteg dolog ha már ezt is "előírják".
5/24 anonim válasza:
Nem hallottam még ilyenről :)
Magától alakul ki.
6/24 anonim válasza:
Hát ez elég beteg. Engem a gyerekeim az apa szó bármely formájával szólíthatnak. Örülök ha varáljk és nem mindig ugyanazt mondják. Én spec a fater megszólítást is bírom.
8/24 A kérdező kommentje:
Több barátom szerint is gáz, de a szüleim nagyon szigorúan mindenben.
2016. febr. 14. 19:31
9/24 anonim válasza:
Nekem se írták elő, illetve a férjemnek se, és mi sem írjuk elő a gyerekünknek, hogy hogy szólítson. Azért ez elég durván hangzik.
10/24 anonim válasza:
2-es!
"Te soha nem kérted ki magadnak, hogy hogy hívjanak? Ha pl.: Erzsi névre hallgatsz, örültél volna szó nélkül a Bélának (és fordítva)? "
Na azért az Erzsi-Béla között kicsit nagyobb a különbség, mint az Apa-Apu között, nemdebár? Ne szórakozz már :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!