Milyen szülő az, aki inkább a saját testvérének vesz házat, nem a gyerekének?
Jöhet a lepontozás, de én meg tudom érteni. Vele élte le gyerekkorát, együtt nőttek fel. Természetes, hogy szereti, s hogy mindent megtesz érte, amit tud. Édesapád húga gondolom idősebb mint a nővéred, s könnyen lehet, hogy életében nem lesz több alkalom fészekalapításra. Édesapád azt akarta elkerülni, hogy a húgod férje egy későbbi vita után nyugodtan kisemmizhesse/elküldje a francba őt, lévén nem az övé a lakás.
Az utolsó mondatodra pedig: Hidd el, valószínűleg ordítottak ők egymásra eleget fiatalkorukban. Ha viszont esetleg nem együtt nőttek fel, akkor emiatt is érezheti apád úgy, hogy be kéne pótolnia egy-egy régmúltbeli halasztást ezekkel a tettekkel.
Szerintem fogadjátok el és próbáljátok meg a jó oldalát nézni. A húga is a családotok része, egy vérből vagytok, próbáljatok meg összebarátkozni vele. Az anyagiakkal kapcsolatban pedig akkor aggódjatok, ha már enni sincs mit. Szerintem ma Magyarországon nem sok egyetemista van, aki saját házban lakik. Nagyon nagy részük kolis, néhányan pedig albérletben, vagy otthon laknak a szüleikkel.
Persze tudom, könnyű ezt mondani kívülállóként, hogy ne legyetek önzőek. Minden ember természeténél fogva az. Csak azt kérem, hogy próbáljátok meg beleképzelni magatokat édesapátok helyzetébe. Könnyen lehet, hogy ti is így döntöttetek volna hasonló helyzetben.
Sosem tudhatod, hogy milyen szivességgel jön nagyapád a húgodnak, a legtöbb ember élettörténete nem nyitott könyv!
Nem kéne irigynek lenni, és várni a sült galambot!
Amennyiben nem vagy béna, és cselekvésképtelen, úgy neked is áll a zászló, hogy házat szerezz!
NINCS LEHETETLEN!
Szerintem elmentek valami fontos dolog mellett!
A húg nem él egyedül, nincs válófélben, a férjével közösen meg tudták volna venni a házat, az most mindegy, hogy kinek a pénze a férjé vagy a feleségé, ez majd akkor számít ha válásra kerülne a sor! De most erről szó nincs.
Teljesen jogos a gyerek kérdése. Akkor miért is az Ő apja fizeti? Amikor egy lakás akár a nagyobb gyerekének, akár majd a kisebbnek egy befektetés lehet?
Azt több válaszoló is elfelejtni, hogy itt egy féltékeny gyerek ír.
Ha az apa testvérének lenne is pénze kifizetni a ház felét, az attól még közös vagyonnak számítana, tehát nem jutna vele smmivel sem elöbbre.
Másrészt ha ennyire lényeg, hogy a fele ház a feleség tulajdona legyen, az csak akkor müködik, ha az árát személyre szólóan neki adják, így saja´t vagyonnak fog számítani.
Szerintem ha el felmerült, akkor már a házasság sincs egészen rendben, de minimum biztosítani akarja a család, hogy válás esetén ne lehetessen az utcára tenni a nöt.
Emellett az apa nem egy lakást vett a húgának, hanem csak belesegített.
A kérdezö stílusából ítélve meg eleve nem érdemel meg egy lakást, ezen kivül gyerekként teljesen fölösleges is.
"Az a nö" meg az apa testvére, ezért minden normális embernek természetes kellene, hogy legyen, hogy sem a testvére nem ordibál vele, sem annak a gyerekei, föként ha vendégségbe jön.
Az meg, hoyg a kérdezövel néha ráodít az apa, a kérdése alapján teljesen jogos, ilyen írigy, féltékeny gyerek nem túl sok van rajta kivül.
"A húg nem él egyedül, nincs válófélben, a férjével közösen meg tudták volna venni a házat, az most mindegy, hogy kinek a pénze a férjé vagy a feleségé, ez majd akkor számít ha válásra kerülne a sor!"
Nem jól értelmezed a helyzetet: a házas a férj SZÜLEI fizetnék ki, ami annyit jelent, hogy a ház CSAK a férj tulajdona lenne. EZÉRT is fontos, hogy a feleség rokonsága fizesse a felét, mert akkor ugyanolyan jogos (ajándékozás) jár neki a fele ház egy esetleges válás során.
Az meg, hogy a család segít bebiztosítani magát a feleseégnek, teljesen jogos, mert elég gyakran elöfordul, hogy váláskor a feleség mehet az utcára minden nélkül, ha nincs tulajdonjoga a házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!