Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nekem kellene pénzt...

Tényleg nekem kellene pénzt utalgatnom anyukám helyett?

Figyelt kérdés

A neten árulja a régi, már nem használt ruháit, cipőit és egyéb cuccait, emellett vásárol is hasonlókat. Apukámnak a takarékszövetkezetben van számlája, anyukámnak meg állítólag nincs is számlája (régen volt ugyanitt).

Kb. 1 éve vásárolt valamit, pár ezer forint volt elutaltam neki, készpénzben adott egy ezressel többet.

Azóta már többször is akart utaltatni velem, de mindig leráztam azzal, hogy nincs annyi pénz a számlámon, főleg azért, mert én készpénzzel nem igazán szoktam fizetni, így nincs rá szükségem.

Ma megint kérte, hogy vett valamit utaljam el neki érte a 2000 forintot, most megmondtam neki őszintén, hogy nekem nincs szükségem készpénzre és ha ilyen gyakran van szüksége utalásra, akkor nyisson egy saját számlát vagy menjen be a bankba, mondja meg az illető számlaszámát, adja át a készpénzt és elutalják neki.

Ezen ő megsértődött, hogy nincs szüksége kioktatásra.

Nem értem, hogy miért nekem kellene helyette utalgatnom, mikor utoljára 18 évesen kaptam tőle pénzt, alig bírom diákmunkából megkeresni azt a pénzt, hogy egyetemre tudjak járni (régen azt mondta ha tanulni akarok keressem meg rá a pénz mert ő még bérletre se fog adni), de a 2 testvéremnek minden hónapban utalnak 10-10 ezer forintot, plusz kp-ben is pénzelik őket. Ezek után miért nem őket kéri utalásra?

Szerintetek kinek van igaza?

2016. febr. 14. 12:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
82%

ez az utolsó válasz a legéletképtelenebb. ha egyszer nem kell neki a kp, miért menjen bele abba, hogy segít valakinek, aki őneki sosem segített, hogy utána még ő, a kérdező szaaldgáljon a bankba, várja ki a sorát, ami akár több óra is lehet, meg a tranzakcióknak is vannak költségei.

tehát még ő áldozza rá az idejét és fizessen azért, hogy segíthet?

arról nem beszélve, hogy az utalás után vagy megkapja azt a pénzt, vagy nem. ha egyszer már előfordult, hogy kevesebbet kapott, vagy letagadta az anyja a dolgot, akkor ennyi volt, oldja meg máshogy.

egy tanulóról van szó, aki magának teremti elő a pénzt, holott ez az anya dolga is lenne, aki léhűtő, lusta, munkakerülő. az ilyet minek segíteni?

szerintem aki ezt a választ írta, nem tudja, milyen egy ilyen szülő. persze ha szerető, segítő édesanyád volt, honnan is tudnád. örülj neki, hogy az volt.

de én pontosan tudom, milyen helyzetben van a kérdező. az én anyám is lusta volt dolgozni, apám eltartotta. pedig többször lett volna lehetősége, de mindig talált valami kifogást, hogy ne kelljen dolgoznia. az volt a különbség, hogy ő unalmában, míg apánk dolgozott, mi meg suliban voltunk, még be is pasizott. de az én apám fogta magát, és lelépett, kb akkor lettünk nagykorúak. nem volt könnyű, de itt vagyunk. anyánk azóta talált egy újabb barmot, aki eltartja, de annak a nyugdíjas fickónak már letiltása van a nyugdíjából, mindkettejüket zaklatják a bankok, a nav, a végrehajtó. kért tőlem is pénzt, adtam, mégiscsak az anyám. de mi a párommal akkor kezdtük a közös életünket, lakást készültünk venni, első közös nyaralás, stb.

aztán mikor rendszeressé kezdett válni, hogy "jövő héten megadom!", de a jövő hét valahogy soha nem jött el, akkor elegem lett. mondtam, menjen el dolgozni. találtam is neki munkát. bőven munkaképes korú még. de nem ment. hát akkor magára vessen. tőlem azóta nem látott egy fillért sem.

2016. febr. 14. 14:32
 12/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, sajnálom, hogy ezt neked is át kellett élned. Igazából az enyém is valószínűleg megcsalta apámat mikor kb. 16-17 éves lehettem. Míg apám dolgozott, addig anyám a találka, chat. hu és társain pasizott, majd telefonálgatott velük nevetgélve, nem egyszer volt rá példa, hogy napközben mikor hazaértem a suliból itt hagyott minket a tesóimmal, hogy vigyázzak a kisebbekre meg egymásra, beszállt egy idegen férfi autójába és 3 óra múlva visszaszállították, még mielőtt apám visszaért volna. Nem tudom, hogy erről tud-e de hogy őszinte legyek nem is érdekel már.

Még 3 éve mikor elkezdtem az egyetemet kaptam tanulmányi ösztöndíjat két féléven át, kb. 15 ezer forint körül lehetett, anyám mikor ezt megtudta mindig nekem panaszkodott hónap végén, hogy apám fizetéséből már nincs semmi és nem tud kaját venni (nettó 350-400 ezer körül keresett akkor is), 4 hónapon át adtam neki a 15 ezerből 10 ezret, majd mikor apámmal összevesztek, hogy miért nem vállal még plusz munkát, hogy több pénzük legyen, mert "más, rendes férjek két munkahelyen is dolgoznak, hogy legyen elég pénz", akkor megemlítettem, hogy én is adtam neki már 4 hónapja 10 ezer forintokat havonta, erre ezt letagadta. Ne tudjátok meg, milyen rosszul esett, akkor jöttem rá, hogy milyen nő is ő valójában.

2016. febr. 14. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!