Hogyan legyek "anyjuk helyett anyjuk"?
Figyelt kérdés
Elég komolyra fordult a kapcsolatunk a barátommal ahhoz, hogy összeköltözzünk. Ő két gyereket nevel egyedül. A srácok 8 és 6 évesek, az anyukájuk évekkel ezelőtt meghalt egy balesetben. A két fiú kedvel engem, azt hiszem, a kicsi már megkérdezte, hívhat-e anyának, ha hozzájuk költözöm. Mégis nagyon izgulok, nekem nincs saját gyerekem, nem tudom, hogyan kell anyának lenni, egyáltalán mennyire feladatom ez nekem. Adnátok pár tanácsot?2015. febr. 12. 12:43
1/9 anonim válasza:
legyél természetes…
a hozzáállásoddal már jó úton haladsz
de ne akarj anyjuk lenni..csak anya szerepet vállad fel..
plusz kérdezd a párodat, lehet zavarná, ha a kicsi anyának hívna.. plusz attól, hogy elfogadnak nem biztos, hogy anyjuknak tekintenek (mármint a agyobbnál okozhat gondot, hogy a kicsi így hív)
2/9 anonim válasza:
menni fog az, ne görcsölj :)
olvasd végig: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
3/9 anonim válasza:
Nézd meg az édesek és mostohák című filmet is, ha van kedved. Ugyan csak egy film, amiben az édesanya végül meghal, de elég sok tippet adhat számodra, szerintem.
4/9 Ügyet Lenke válasza:
a belinkelt eset az nagyon szép :) férfi létemre meghatott egy szikrát...:)
5/9 anonim válasza:
Kaptál készen egy családot. Nehezebb a helyzeted, mert belepottyantál és senki nem mondta el, hogy hogyan kell nevelni, az anyai ösztön még nem alakult ki nálad, de ne csüggedj, belejössz. Fontos, hogy tudd, ők lelkileg sérült gyerekek és a fel nem dolgozott tragédia hatásai később is kijöhetnek.Az a fontos, hogy mindig szeretettel, az ő javukat szolgálva fordulj feléjük. Soha ne akarj az anyukájuk lenni, sőt tartsd meg bennük azt, hogy az édesanyjuk szerette őket. Te beszélgess velük erről néha, hogy tudják mi a helyzet és soha ne feledjék el őt. Hidd el ,ha normális értékrenddel nőnek föl, nagyon tisztelni fognak ezért és még jobban szeretni.Ha lesz közös gyereketek, ne különböztesd meg őket soha. Nőjenek föl testvéri szeretetben. Az anyának szólítást beszéld meg a pároddal és ha engeditek is, akkor is tudják, hogy nekik volt egy igazi édesanyjuk.Legyél mindig igazságos és minden neveléssel kapcsolatos dolgokat előre beszéljétek meg a pároddal. A többit hozza az élet.Tudod, annyit kapsz, amennyit adsz! :-) Sok boldogságot!
6/9 anonim válasza:
És a 3ast, azaz engem megint miért is kellett leszavazni? De csak hajrá!
7/9 anonim válasza:
belinkel esetet en is megkonnyeztem. Edeseim, az en kisfiam is majdnem 6 eves ... es elkepznem, hogy vagyik egy olelo anyuci utan... bocsanat, ha szentimetalis vagyok, csak nemreg halt meg az en anyukam es bar 34 eves voltam, rettenetesen hianyzik. Probald csak oszinten se tobbet se kevesebbet... Nagy felelosseg az biztos, mertha szetmennetek, a gyerekekben akkor is seb marad... de szeretet adni a legszebb dolog :) bocsanat ha nem adtam tanacsot.
8/9 anonim válasza:
Na menj a fenébe 2-es válaszoló! :-))) Elolvastam amit belinkeltél és ki kellett mennem az öltözőbe(munkahelyemen vagyok), mert sírnom kellett, nem tudtam beszélni a betérő vásárlóval. Még jó, hogy megfázásos idő van, rá tudtam fogni, hogy miért vörös a szemem. Ja! 43 éves férfi vagyok! :-D
9/9 anonim válasza:
Sehogy, de viselkedhetsz úgy, mint az anyjuk.
Ha a párom ne adj' isten meghalna, és egyedül maradnék a gyerekkel, jönne egy új férfi, akit imád a gyerekem, akkor sem engedném, hogy "apázza".
És fordítva, az ő gyereke sem hívhatna engem anyának.
Persze, elmagyaráznám nekik, hogy miért nem, az ő szintjükön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!