Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nekem kellene pénzt...

Tényleg nekem kellene pénzt utalgatnom anyukám helyett?

Figyelt kérdés

A neten árulja a régi, már nem használt ruháit, cipőit és egyéb cuccait, emellett vásárol is hasonlókat. Apukámnak a takarékszövetkezetben van számlája, anyukámnak meg állítólag nincs is számlája (régen volt ugyanitt).

Kb. 1 éve vásárolt valamit, pár ezer forint volt elutaltam neki, készpénzben adott egy ezressel többet.

Azóta már többször is akart utaltatni velem, de mindig leráztam azzal, hogy nincs annyi pénz a számlámon, főleg azért, mert én készpénzzel nem igazán szoktam fizetni, így nincs rá szükségem.

Ma megint kérte, hogy vett valamit utaljam el neki érte a 2000 forintot, most megmondtam neki őszintén, hogy nekem nincs szükségem készpénzre és ha ilyen gyakran van szüksége utalásra, akkor nyisson egy saját számlát vagy menjen be a bankba, mondja meg az illető számlaszámát, adja át a készpénzt és elutalják neki.

Ezen ő megsértődött, hogy nincs szüksége kioktatásra.

Nem értem, hogy miért nekem kellene helyette utalgatnom, mikor utoljára 18 évesen kaptam tőle pénzt, alig bírom diákmunkából megkeresni azt a pénzt, hogy egyetemre tudjak járni (régen azt mondta ha tanulni akarok keressem meg rá a pénz mert ő még bérletre se fog adni), de a 2 testvéremnek minden hónapban utalnak 10-10 ezer forintot, plusz kp-ben is pénzelik őket. Ezek után miért nem őket kéri utalásra?

Szerintetek kinek van igaza?

2016. febr. 14. 12:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%
Fáj az utalás? Nem. komolyan, irigylem, hogy ott is problémát gyárt néhány ember, ahol nincs.
2016. febr. 14. 12:04
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen, fáj az utalás. Ha csak egy-egy alkalomról lenne szó fél évente, akkor azt mondanám oké, de egyre gyakoribb és nem vagyok az asszisztense.

Ráadásul csak 1 hét múlva adná meg, régen volt már rá példa hogy kért kölcsön, mert apukám nem adott neki és nem adta vissza, amit kölcsönkért, inkább letagadta, ezért akkor megfogadtam, hogy a pénzügyeket kerülöm vele. Vagy pl. elküldött a boltba x összeggel, ami kevés volt arra amit ő összeírt, ezen kívül vettem magamnak is cuccokat, majd mikor visszaértem látta, hogy vásároltam magamnak is, és a saját dolgaimat ki akarta fizettetni velem, nem akarta felfogni, hogy még a saját cuccaira is kevés volt a pénz úgyhogy neki kellene adnia.

2016. febr. 14. 12:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Amíg a végére nem értem, bennem is az ötlött fel, hogy ugyan, meddig tart egy netbankos utalás intézése, de így azért másképp fest a dolog.

A helyedben megmondanám neki, hogy nem hordasz készpénzt magaddal (hivatkozhatsz arra, hogy így biztonságosabb), tehát két megoldás van: vagy a testvéreiddel utaltat ezentúl, vagy tegyen minden hónapban előre 5-10 ezer forintot a számládra, amiből intézheted az utalásait, mert neked nincs erre megelőlegezhető pénzed. Legvégső esetben pedig intézze apád számlájáról az utalásait, ha nyugdíjas, csak belefér az idejébe elsétálni a takszövig.

2016. febr. 14. 12:19
 4/12 anonim ***** válasza:
44%
Jaj, cica, azt írtad, egy éve utaltál, azóta leráztad, akkor milyen gyakori utalásokról van szó???
2016. febr. 14. 12:23
 5/12 A kérdező kommentje:

Gyakori utalásokról valóban nincs szó, mert nem utaltam el neki, de havi szinten akart utaltatni mindig. Az innentől más kérdést, hogy leráztam-e vagy sem, a szándék megvolt havi szinten.

Egyébként nem nyugdíjas, csak lusta dolgozni 22 éve mióta megszülettem, apukám tartja el. Egyébként az is közrejátszik, hogy én bármit kértem tőle, ő sem volt hajlandó megcsinálni, főleg az utóbbi években. Pl. szociális alapú ösztöndíjakról azért maradtam le mindig, mert a 3 év alatt egyszer sem volt hajlandó bemenni a munkaügyi kp.-ba kérni igazolást, hogy be van hozzájuk regisztrálva, nekem meg nem adtak.

Pár hónapja javasoltam neki, hogy rakjon a számlámra pénzt és akkor elutalom szívesen bárkinek (ekkor azt mondtam neki, hogy nincs rajta pénzt), de azt mondta, hogy nem megy be a bankba, mert 500 ft a busz. A takarékszövetkezet itt van a közelbe, ma mondtam neki hogyha oda bemegy akkor onnan is elutalják, de azt mondta, hogy az csak csütörtökönként van nyitva, rákerestem a neten és nem csak heti 1 nap van nyitva, tehát innentől gyanús a történet.

2016. febr. 14. 12:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
És apád tud ezekről a kis tranzakciókról? Talán az lenne célszerű, ha vele beszélnél, döntsék el, van-e keret a vásárolgatásokra, és ő tegye a számládra azt a pénzt, amit erre szánnak. Semmilyen más estben nem mennék bele ilyenbe, mert az már a lehúzás kategória, hogy gyakorlatilag te vásárolgass vackokat (vagyis nem a létfenntartáshoz szükséges dolgokat) a munkakerülő anyádnak a diákmunkás keresetedből, ami magadra is alig elég, ő meg félévente egy papírt nem képes elintézni, hogy segítsen neked.
2016. febr. 14. 13:15
 7/12 A kérdező kommentje:

Apukám eléggé papucs, hiszen azt is elnézi, hogy van egy munkakerülő felesége, emellett el is tartja őt. Nem lehet vele ilyen dolgokról beszélni, régen ő kereste meg a pénzt és egy az egyben odaadta anyámnak, aki szabadon elkölthette, hozzátenném anyám napi 1 doboz cigit elszív és azt gondolta/gondolja, hogy a családi pótlék az ő fizetése. Mivel a számlák nem voltak kifizetve rendszeresen hónapokig, szinte már az áramot is kikapcsolták apám akkor egyszer állt a talpára és azt mondta, hogy innentől nem adja oda anyámnak a pénz, ekkor anyám ki volt akadva, el akart válni, azzal fenyegette apámat, hogy többet nem láthatja a gyerekeit, aki ezt el is hitte, végül visszalépett, mert rájött, hogy apám nélkül éhen halna.

Anyám még érthető, nem akar dolgozni és talált valakit akin élősködik, apámat viszont nem értem, hogy ezt miért nézi el, illetve miért maradt olyannal, aki azzal zsarolta, hogyha nem adja neki a fizetését többet nem láthatja a gyereket. Apámmal emiatt nem is igen beszélek, mert felfoghatatlan számomra, hogy lehet valaki ekkora szerencsétlenség, úgy táncol ahogy fütyülnek neki.

2016. febr. 14. 13:23
 8/12 anonim ***** válasza:
15%
Figyu tudtommal a pénzed KP-ban megkapod akkor nem értem mi ezzel a probléma. Na most teljesen mindegy hogy KP-ban vagy készpénzben de van pénzed te ezzel nem vesztesz meg ő többet is ad tehát utalási költséget sem bukod stb... Ha annyira nem akarsz sok KP-t tartani akkor egy bizonyos összeg felett tedd rá a számládra. Bemész a bankodba megmondd hogy x összeget fizetnél be a számládra feldobják max 1 óra alatt már rajta van és minimális költséget esetleg levonnak de van ahol azt sem hanem beleinvertálják a havi számlakezelés díjába, ez díjcsomagtól függ. Megértem hogy idegesít hogy állandóan utalgatnod kell ebbe megértelek téged de szerintem itt bukni nem buksz pénzt így nagy bajod nem lesz.
2016. febr. 14. 13:51
 9/12 anonim ***** válasza:
89%
Őszintén? Semmit sem csinálnék meg neki helyedben, ha nem bírta eltolni a seggét egy igazolásért, hogy kapj szociális ösztöndíjat. Nem dolgozik, otthon mereszti a seggét és nincs 1 órája arra, hogy neked könnyebb legyen. Szerintem neked sem kötelességed az ő dolgait intézni akkor. Normális családban úgy működne, hogy ezeket szó nélkül megteszitek egymásért, de ha ő nem így áll hozzá, akkor nem várhatja el tőled sem.
2016. febr. 14. 14:21
 10/12 A kérdező kommentje:
8-as! Amit leírtál úgy gondolom az ő dolga lenne, nekem nem igazán van időm bankba szaladgálni, max. hétvégén, de akkor meg zárva, viszont az ő idejéből kitelne.
2016. febr. 14. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!