Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnád a gyermeked akármil...

Támogatnád a gyermeked akármilyen sport elkezdésében?

Figyelt kérdés
Vagy van olyan amiről hallani sem akarnál?
2016. febr. 13. 22:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
81%

Meg lehet sérülni, persze. Mindenben.

Ha a gyerek sétál, átmegy az úttesten elütheti egy autó, jó eséllyel nem fogja, ha a gyerek figyel, de akkor is benne van a pakliban. Emiatt ne lépjen az úttestre a gyerek?

Bármi történhet, az élet csupa veszély.

Minden hétköznapi (vagy kevésbé hétköznapi) sportban támogatnám, amit nem ítélek meg túl veszélyesnek.

Tipikus példa erre a motocross, de van ettől veszélyesebb is sajnos.

2016. febr. 13. 23:12
 12/30 anonim ***** válasza:
82%
Mondjuk mert nem mindegy, hogy meghúzod a vádlid a rossz bemelegítés miatt vagy szörnyethalsz egy motocross pályán egy rossz esés miatt. Nyilván meg lehet sérülni bárhol és bármikor a világon, ez nem lehet kizáró tényező egy sportban.
2016. febr. 13. 23:12
 13/30 anonim ***** válasza:
65%
Mert amíg én vagyok felelős az életéért, addig nem játszik vele. Meg egyébként is, az extrém sportokat nem kisgyerekeknek találták ki. Majd ha felnőtt lesz, akkor azt csinál amit akar, én maximum imádkozhatok. Falmászásra mehet, szikláról ugrálni ráér majd felnőtt korában.
2016. febr. 13. 23:18
 14/30 anonim ***** válasza:
77%

Örülnék, ha nem akarná megmászni a Mt. Everestet, az európaiak még rendben lennének, amennyiben persze felkészülten megy oda, akkor, amikor esélyes, hogy nem hal bele.

Amúgy az ő dolga. Azt nem mondom, hogy nem aggódnék érte az extrémebbeknél (ja igen, a man-szigeti motorverseny is olyan, aminél elbeszélgetnék vele. kicsit nagy a halálozási arány s eleve őrültnek kell lenni az induláshoz), de sokaknak kell az izgalom. Én se csúnyán nézek arra, aki előadja, hogy ha van egy kisgyerekem, akkor már ne motorozzak :D Mondjuk én szolidan csinálom, de esni azért úgy is lehet s ez egyeseket úgysem hat meg.

2016. febr. 14. 00:03
 15/30 anonim ***** válasza:
77%

Próbáltam ésszerű keretek közt tartani az elképzeléseit, de 13 lesz nemsokára. 12évesen állt elém amolyan nagylányosan, hogy ő is szeretne ejtőernyőzni. Másként ítéli meg a szülő a sportok veszélyességét amíg nincs benne.

Nálunk szinte az egész család ugrik. Felénk meglepőbb ha a gyerek tánc táborba akar menni nyáron és nem tandemet ugrani 14évesen.

2016. febr. 14. 00:10
 16/30 anonim ***** válasza:
17%

Én egyedül a súly emelést ellenezném mert az komolyabb veszélyekkel járhat. Hosszú távon ízületei, izmai készülhetnek ki, egy rossz mozdulat vagy esés is végzetes lehet. Igaz vannak más extrém sportok amikben szintén ez lehet akár sima szertornánál is. Barátnőm szertornázott kiskorától 22 éves koráig, ma már edzősegédként és hobbi szinten visszatér és ennyi.

A barátnőm mesélte hogy 16 évesen volt egy nagy esése és nagy mázlija volt hogy nem tört el a gerince.

Én egyedül a súly emeléstől félteném a gyerekem, többi mást engedném, persze anyagilag is amit lehet belefektetek ha arról lenne szó, és minden lehetőséget megragadnék ha komoly lenne a dolog és komoly szintre akarna lépni.

2016. febr. 14. 00:50
 17/30 anonim ***** válasza:
11%
Mondjuk a motorozás, autózás nagyon más kategória. Egyrészt sokkal veszélyesebb, mert azért cross pályán kicsit gyakoribbak a súlyos vagy épp halálos balesetek, mint az uszodában, másrészt gyakorlatilag semmi haszna nincs. Egy küzdősport pl. nagyban fejleszti a fizikumot, az izmokat, a teljesítőképességet, az állóképességet, kiegyensúlyozottá tesz, stb., és még akár meg is tudja magát vele védeni. Hosszú, verejtékes edzések százai után lesz valaki profi. Az extrémsportoknál ez mind hiányzik, ezért teljesen felesleges, de aki pl. a crossmotorokért van oda, az úgyis azt fogja csinálni. Csak az mégsem igazi sport. És szerencsére gyerekek nem csinálhatják.
2016. febr. 14. 03:47
 18/30 anonim válasza:
67%
Egyértelmü igen!
2016. febr. 14. 08:32
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
Most pont a lövészet, biathlon, akármi ahol lőnie kell került tiltólistára, egyszerűen ódzkodom tőle, hogy megengedjem.
2016. febr. 14. 09:04
 20/30 anonim ***** válasza:

Támogatnám kifejezetten, bármilyen értelmes sportban.

Amit elleneznék,azok a veszélyes sportok, ahol sok baleset történik.

2016. febr. 14. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!