Támogatnád a gyermeked akármilyen sport elkezdésében?
Meg lehet sérülni, persze. Mindenben.
Ha a gyerek sétál, átmegy az úttesten elütheti egy autó, jó eséllyel nem fogja, ha a gyerek figyel, de akkor is benne van a pakliban. Emiatt ne lépjen az úttestre a gyerek?
Bármi történhet, az élet csupa veszély.
Minden hétköznapi (vagy kevésbé hétköznapi) sportban támogatnám, amit nem ítélek meg túl veszélyesnek.
Tipikus példa erre a motocross, de van ettől veszélyesebb is sajnos.
Örülnék, ha nem akarná megmászni a Mt. Everestet, az európaiak még rendben lennének, amennyiben persze felkészülten megy oda, akkor, amikor esélyes, hogy nem hal bele.
Amúgy az ő dolga. Azt nem mondom, hogy nem aggódnék érte az extrémebbeknél (ja igen, a man-szigeti motorverseny is olyan, aminél elbeszélgetnék vele. kicsit nagy a halálozási arány s eleve őrültnek kell lenni az induláshoz), de sokaknak kell az izgalom. Én se csúnyán nézek arra, aki előadja, hogy ha van egy kisgyerekem, akkor már ne motorozzak :D Mondjuk én szolidan csinálom, de esni azért úgy is lehet s ez egyeseket úgysem hat meg.
Próbáltam ésszerű keretek közt tartani az elképzeléseit, de 13 lesz nemsokára. 12évesen állt elém amolyan nagylányosan, hogy ő is szeretne ejtőernyőzni. Másként ítéli meg a szülő a sportok veszélyességét amíg nincs benne.
Nálunk szinte az egész család ugrik. Felénk meglepőbb ha a gyerek tánc táborba akar menni nyáron és nem tandemet ugrani 14évesen.
Én egyedül a súly emelést ellenezném mert az komolyabb veszélyekkel járhat. Hosszú távon ízületei, izmai készülhetnek ki, egy rossz mozdulat vagy esés is végzetes lehet. Igaz vannak más extrém sportok amikben szintén ez lehet akár sima szertornánál is. Barátnőm szertornázott kiskorától 22 éves koráig, ma már edzősegédként és hobbi szinten visszatér és ennyi.
A barátnőm mesélte hogy 16 évesen volt egy nagy esése és nagy mázlija volt hogy nem tört el a gerince.
Én egyedül a súly emeléstől félteném a gyerekem, többi mást engedném, persze anyagilag is amit lehet belefektetek ha arról lenne szó, és minden lehetőséget megragadnék ha komoly lenne a dolog és komoly szintre akarna lépni.
Támogatnám kifejezetten, bármilyen értelmes sportban.
Amit elleneznék,azok a veszélyes sportok, ahol sok baleset történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!