Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szül valaki 3-4 gyereket...

Miért szül valaki 3-4 gyereket ha nem képpes eltartani?

Figyelt kérdés
A kérdésem az ismerősöm gyerekeinek panasza ihlette. A gyerekekkel beszéltem és panaszkodtak hogy nem tudnak a szülők szemüveget vàsárolni nekük. Ami egy alapvető fontos dolog az egészségüknek. Valamint mondták hogy mennyire rossz hogy ők sohasem tudnak vásàrolni egy rendes ruházati üzletben maguknak. Az étkezés is gyér náluk. Az anya sohasem dolgoztak, egy gyereket még eltartottak, de vállaltak négyet. Segítettem a gyerekeknek ruhával,élelmiszerrel. Miért vállalnak egy eleve rossz anyagi helyzetre ennyi gyereket?
2016. febr. 12. 15:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezért nem jut eszembe nekem sem, hogy gyereket vállaljak. Amit ketten keresünk a párommal, épp elég kettőnknek. Félretenni esélytelen, nemhogy gyerekvállalás :D
2016. febr. 12. 18:52
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

"Az anya sohasem dolgoztak"

A kiskutya itt van elásva! Büdös a munka? :)

2016. febr. 12. 20:39
 23/35 anonim ***** válasza:
85%

"Olyan körülmények kellenének, hogy aki vállalja, és tesz érte, simán felnevelhessen akár 3-4 gyereket is. "

Mint ahogy az előttem szólók is írták ilyen körülmények soha nem lesznek.

Még a jóléti államokban sem tudnának eltartani 3-4 gyereket.

Eleve,ha 2 szülő van hogy akar felnevelni 4 gyereket 2 fizetésből?

Mellette még vannak a társadalomban rászorulók is.(nyugdíjasok,betegek,munkanélküliek).

Nem azzal van a baj,hogy kevés gyerek születik,hanem azzal,hogy volt amikor túl sok született,ezért van ennyi idős ember,mert volt ahol 6-10 gyerek volt.

Ez ellen kellene tenni valamit,hogy ilyen még egyszer ne történjen meg.

Illetve a társadalmi különbségeket csökkenteni kell.

Ma már az is nehézség ha 2 ember akar vállalni 1 gyereket,mert azt sem tudják eltartani,azért,mert gazdagék még gazdagabbak.

Más országokban azért van jólét,mert náluk vannak olyan nyomorultak,akik hajlandóak 90 ezerért dolgozni,amiből megélni nem lehet.

Tehát,azért,hogy valaki többszörös színvonalon éljen,másokat fel kell áldozni.

Ezért történik ez a társadalomban.

Ha mindenki annyit részesülne a javakból a valóságban,amennyit dolgoznak,akkor sokan eltudnának tartani 2 gyereket.

Az viszont,hogy a gazdag,begfolyásos embereket szaporítják.Lásd nagycsaládos,gazdagok pénzelés,annak az a következménye globális szinten,hogy egyre többen lesznek,és egyre többet akarnak.

A gazdag emberből pedig kevés kell..

Hiába szül egy gazdag nő 5 gyereket,azoknak a gyereki dolgozni sosem fognak,csak igényeik lesznek,de jó nagyok,és mások munkájából,verítékéből fognak élni.

A nyugati országokban ezért van helyesen progresszív adózás,mert ha ott is a gazdagokat tovább pénzelnék,hanem összeomlana a társadalom.

2016. febr. 12. 22:10
 24/35 anonim ***** válasza:
#23: Nem tudom ki vagy, de nagyon jól látod, én nem akartam erre az oldalra ennyit gépelni, a számból szóltál, csak én lusta vagyok ehhez.
2016. febr. 12. 22:54
 25/35 anonim ***** válasza:

"Nem azzal van a baj,hogy kevés gyerek születik,hanem azzal,hogy volt amikor túl sok született,ezért van ennyi idős ember,mert volt ahol 6-10 gyerek volt. "

Ill. mégis. Nem szingli adót akarnak bevezetni????? Persze. Sok dolgozó eltart kevés nyugdíjast, de a sok dolgozó is nyugdíjas lesz. Ugye érthető a probléma. Önfentartó rendszer kell. Ami volt, amíg OV nem lopta el a nyugdíjat, hogy foltozzon lyukakat... Na most szívjuk....

2016. febr. 12. 22:57
 26/35 anonim ***** válasza:
51%

",hanem azzal,hogy volt amikor túl sok született,ezért van ennyi idős ember,mert volt ahol 6-10 gyerek volt. " "

Ezt akarják, mert ha sok dolgozó van, az jó, de ők is lesznek nyugdíjasok. Amíg dolgoznak, addig oké, ha ledolgoztak x évet már nem????? NEM ÉRTITEK MI A GOND????? SOk dolgozó, ok, de nyugdíjba mennek egyszer. Nem ragozom, aki akarja megérti.....

2016. febr. 12. 23:06
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Látom nem fogod fel,hogy 40 év alatt rengeteget változik a világ.

Lehet fele ennyi embernek sem lesz munkája,mert fejlődik a technika.

Hiába születik annyi ember,ahány nyugdíjas van,ha nincs annyi munka.Nincs rájuk szükség.

A mai szalagmunkásokat is felfogja váltani majd valami új technológia,ami költséghatékonyabb,így nem éri majd meg embereket robotoltatni.

Ez a "demográfiai válság" egy humbukk.

Valójában a gazdagok attól félnek,hogy megszűnik a luxus életük,mert nem lesz,akik rájuk dolgozzanak,azért,hogy nekik ne kelljen.

Ma is eltudna tartani rendesen sok nyugdíjast az állam,csak a gazdagokat rendesen meg kellene adóztatni.

az egész harc és kétségbeesett ajvékolás a luxus fenntartásáért megy a felső tízezernek.

Azért omlik össze a rendszer,mert a gazdagok még nagyobb luxusban akarnak élni.

2016. febr. 12. 23:16
 28/35 anonim ***** válasza:
53%

"Látom nem fogod fel,hogy 40 év alatt rengeteget változik a világ. "

De igen, nagyon is. Inkább te nem fogod fel, hogy technika ide-oda, NINCS pénz a nyugdíjra, semmire... Egyesek luxusban élnek, mások nyomorognak... Nem vagyok hülye.... tudom, hogy működik....,

2016. febr. 12. 23:20
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Én azt bírom, hogy amikor leírom, hogy megfelelő körülmények szükségesek a gyerekvállaláshoz, mindig jön valaki, aki odaböki, hogy "ha én a megfelelő körülményekre vártam volna, sose lett volna gyerekem!" Mindig szeretnék visszakérdezni, hogy miért lenne akkora tragédia, ha sose lett volna gyereke... az ő gyereke a következő Messiás talán, vagy miért?
2016. febr. 15. 14:20
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

"Mindig szeretnék visszakérdezni, hogy miért lenne akkora tragédia, ha sose lett volna gyereke... az ő gyereke a következő Messiás talán, vagy miért?"

Azt én sem értem miért kell valakinek MINDEN ÁRON gyerek.

Az ember elsősorban vegetatív élőlény.Tehát ha gond van a saját életében,akkor nem fog szaporodni.

Főleg azt nem értem,hogy ha valaki még fiatal és bőven lehet gyereke később is,akkor is bevállalja,ahelyett,hogy előbb rendbe hozná az életét.

Én biztos nem tudnék bizonytalanságra gyereket vállalni.Akkor inkább lemondanék róla,minthogy a gyerek lássa ennek kárát.

2016. febr. 15. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!