Miért csinál sok pár 5-6 gyereket mikor nincs pénzük eltartani?
Nem kisebbségiekre értem, magyarokra, volt egy kor amikor mindenki 5-6 gyereket szült a nyomorba, az 50-60as években, de még ma sem ritka ez, vagy akár 3 gyerek, miközben kesereg, hogy nincs pénze eltartani őket és éheznek.
Miért csinálják ezt szerencsétlen gyerekekkel?
Régen nem volt koton Fogamzásgátló sem.Max elhajtották valamivel, és mivel gazdaságuk volt, vidéken, jutott mindenkinek.
Ma? Passz. Becsúszhat, de van, aki direkt, bár egy abortusz olcsóbb lenne, de biztos nem tudnak reálisan gondolkodni a hormonoktól. Látok ilyet, nagyon szegényk, egy szobakonyhás házban élnek, a nő folyton telefonon lóg mágis meg cigizik.Ruhák se legújabba, hogy finoman fogalmazzak, és bevállalt még egyet
Régen nem volt fogamzásgátló és óvszer.
A maiakat nem értem.Van ismerősöm,magyar család,négy gyerek,de állandóan hol ezt hol azt nem bírják fizetni,rengeteg hitel,mindig a filléreket tologatják.Végre a nő talált munkát, 4 gyerek mellett azt hiszem ez csoda számba megy manapság,hacsak nem vagy agysebész,erre egy év múlva most várja az 5.-et.A vicc az,hogy nem is igazán anyatípus,szóval nem értem az ilyet.
A gyereknevelés kategóriában olvasom minden hónap elején, hogy remegnek a GYES-ért, családi pótlékért. Nem értem, hogy ha 13 rugó ilyen kardinális kérdés, milyen anyagi helyzetre vállaltak/vállalhattak gyereket?
Illetve úgy vettem észre, hogy a többség munkaviszony nélkül szül, így a magasabb összegű TGYÁSt/GYEDet se kapja, csak a GYESt. Ezt sem értem - utána pedig a panaszkodás, hogy milyen nehéz a gyerekekkel kevéske pénzből élni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!