Miért szül valaki 3-4 gyereket ha nem képpes eltartani?
Őket hivjak "c" kategóriasoknak vagy proliknak de hasonló a világról alkotott képük. Gyerek kell aztán majd lesz valahogy. Később pedig a gyerek legyen boldog ha egyáltalán van fedéla feje felett. Igényei pedig ne legyenek, apu anyu pedig alanyi jogon felveszi a családit aztán vagy elcigizik, pialjak, rendelnek pizzát esetleg a családi a fodrászatban végzi mert anyunak kell macskakarom vagy pothaj.
Sajnos ma nagyon kevesen tudnak logikusan és felellosegteljesen csaladot vallani. Persze anya és apa is elveszitheti a munkáját de ezek azok akik a SEMMIRE vállalnak gyerekeket.
Az esetek egy részében tényleg támogatásért vagy csak felelőtlenségből.
Más részében meg gondolom az történt, hogy amikor bevállalták/eltervezték, még úgy tűnt, menni fog, aztán csökkent a jövedelmük annyira, hogy már nemigen jönnek ki.
Nem tudom... Kérdeztem màr a szüleimet. De szerintük mindenünk megvolt. Persze volt tető, meg kaja, ruhat is szereztek mindig valahonnan, főleg nekem hisz en vagyok a legnagyobb, a hugaim orokoltek tolem....
De igazàbol. Apam egy gyereket akart. Csak vedekezni nem tudtak rendesen, az abortusz meg gyilkossag, igy lettunk sőt lett volna negyedik is.... Imadom a hugaimat, de ha a nagymamàm nem segit minden honap vegen akkor kajank sem lett volna, ugy hogy altalaban hetkoznap nala ettunk.
És melle nevelni is elfelejtettek minket, lelki terror az volt...
Nem baj hamar a sajat labamra alltam...
Regen volt mar nem haragszom rajuk, de en a masodik babànkat is alig mertem bevallalni...
"vedekezni nem tudtak rendesen, az abortusz meg gyilkossag"
Ez a fő ok, plusz a társadalom. "Ez az élet rendje."
Szerinted sok egyszerűbb ember hogy töltené ki a haláláig lévő időt, ha nem tudnának gyereket csinálni? Tiszta uncsi lenne.
1. elképzelhető, hogy cigányok.
2. nagycsaládosoknak sok anyagi támogatás jár.
3. nem ismerik a védekezés szót.
4. ritka esetekben pedig azért, mert szeretik a gyerekeket.
amit felsoroltam azok a kérdésben szereplőkre értendők, tehát akik a semmire potyogtatják a kölköket.
Kezdjük ott, hogy csomóan nem vették észre, hogy megváltozott a világ. Szép dolog hinni a klasszikus családmodellben, de akkoriban meg tudták tenni a családok, hogy csak apa dolgozik, mert akkor még olyanok voltak a fizetések és a kiadások. Manapság az nem működik, de inkább él putriban, posványban, és a gyerekeit is kiteszi ennek, de az elveiből nem ad le. Hogy márpedig ő nő, és otthon a helye (és ez nemcsak a nő, sokszor a férfi részéről is így van!). Pluszban ugye ott van az az elv is, hogy a család egymást segítse, amit ők kihasználnak, és a jobban keresp családtagjaiktól várják el, hogy pénzeljék őket.
Az megint más kérdés, hogy azért a "rendes ruházati üzletben" vásárlás az itt mit jelent. Mert azért nehogy már hátrányos helyzetűnek mondjunk vkit, ha nem a Zarában tud vásárolni, hanem a kínaiban vagy a turiban, azért az nem az a kategória. Ha nincs szemüveg, na az már az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!