Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel bünteted a 13-14-15-16...

Mivel bünteted a 13-14-15-16 éves gyerekedet?

Figyelt kérdés
Mivel bünteted kisebb csínyekért(1-2 rosz jegy, tiszteletlen beszéd, stb), és nagyobb dolgokért(dohányzás, lógás az iskolából, szülői felügyelet nélküli alkoholfogyasztás, kábítószerezés, tartós nem tanulás, stb)?
2016. febr. 11. 21:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%

Hát agyamat eldobom a válaszokon... oké 16 éves srácot szíjjal meg veréssel, de egyáltalán nem így kéne csinálni az egészet!

Alap amit mondott legelső válaszoló, az teljesen alap dolog lenne.

Másrészt, miért kéne azért büntetni mert van egy kettese?

És mi van, ha neki az a tárgy nem tetszik, akkor is rá fogod erőszakolni, amivel tudod, hogy csak ártasz?

Te hány tárgyat szerettél suliban?

Másrészt meg a saját felelőssége, ilyenkor elmondani neki hogy nézd.. ezt csinálod, ez lesz, ha meg ezt, akkor ezt - a döntés az övé, persze kortól is függ a dolog.

De ha már lóg a suliból és az utóbbi dolgokat írja, akkor a SZÜLŐNEK vannak nagyon nagy bajai, és hibái, a gyerek csak "reaqgál" rá!

2016. febr. 12. 07:06
 12/17 eznemlényeges ***** válasza:
68%

Utolsó, ahogy a korosztályomban észrevettem, hogy főleg 2 nagy csoport van, van az, akit a szülője ütött, szabályokat hozott, nekem ebből semmi bajom se lett, s a másik, akiknek a szülei kinyalták a seggét.

A korosztályomban a szülők 80%-a kényszeríti a gyerekét a tanulásra, ahogy nekem is. Ha hazahozok akár egy 3-mast, elveszik a cuccaimat, szar kaját kapok, nem foglalkoznak velem, nem kapok semmit...

És ez nem csak nálam van így szerintem

2016. febr. 12. 09:09
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk az alábbi az eljárás: egyszer leülök vele megbeszélni, értelmes módon elmagyarázni neki mindent. A-tól Z-ig. Ha ezt nem akarja felfogni, akkor másodszorra csak két nyaklevest kap. Választhat, melyik a hathatósabb.

Én konzervatív ember vagyok, nem kenyerem a gyerek- vagy asszonybántalmazás. De azt vallom, hogy a jó helyen, jókor elhelyezett két nyakleves csodákat tud tenni. Bárki bármit is mondjon. Még a macska is nyakon csapja a kölykét, ha nem tudja, hol vannak a határok - és nem lelkilzik egy percet sem, mint én.

2016. febr. 12. 10:10
 14/17 anonim ***** válasza:
42%
Én megpróbálom majd úgy nevelni, hogy tudja, milyen érték a tudás és legyen szorgalmas, illetve tisztelje, szeresse a szüleit. Egy-két rossz jegy esetén emlékeztetném erre a nevelésre, viszont, ha tartósan rossz tanuló lenne, lógna, kábítószerezne, akkor az alap megélhetésen kívül elvágnék minden támogatást és folyamatosan érzékeltetném, hogy mennyire csalódtam benne. Egy idő után valószínűleg nem is tudnék ránézni, hozzászólni.
2016. febr. 12. 10:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Engem anyám Minden kisebb ès nagyobb csínyért megver 15/f
2016. febr. 12. 15:33
 16/17 anonim ***** válasza:

Engem még régebben egy 4-esnél roszabb osztályzatért, vagy pl. azért mert a villát nem bal hanem jobb kézben fogtam, meg ilyen apróságokért nagyon sokat kaptam. A fejem falbaverése, nagy lekvárkeverő fakanál meg ilyenek.

Ma már nem mernek megutni

16

F

2016. febr. 12. 18:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem buntetem, hanem akkuratusan elmagyarazom es megbeszelem vele a dolgokat, elmondom h milyen konzekvenciakat von maga utan ha pl nem veszik fel a gimibe, de buntetni mint olyan, nem buntetem.

Amikor kicsi volt es pl kirohant az uttestre akkor racsaptam a fenekere mert iszonyuan megijedtem, de azt meg is jegyezte es azota is korulnez.

Azota es azelott sem utottem meg soha. Elmondta, hogy elkezdett dohanyozni (17 eves) nagyon nem orultem neki, mondtam h az udvaron cigizhet, lakasban nem es csak azert mert nem nem toltom az nem jelenti azt h tamogatom:-)

Egyebkent nem veszes, ket hetene sziv el egy fel dobozt es mar most le akar szokni, szoval nem aggasztom magam:-)Mindig az jut eszembe, h en milyen voltam gyereknek es igy mindig jobban megertem ot.

Engem a szuleim hihetetlen szeretettel es torodessel neveltek, es megertettek h fuveztem anno, meg punk voltam, koncertek ejjel nappal megis ket diplomam lett es rendezett eletem.

A tinikor atmeneti, nem kell tulreaglani csak oda kell figyelni:-)

2016. febr. 13. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!