Hogyan bünteted a gyerekedet, ha látványosan tojik a fejedre?
Azt veszem ki a szavaidből, hogy épp most kezd a gyerek határokat feszegetni. Olyan mint az én lányom. Mi 17 hósak vagyunk. Én elveszem a játékát vagy ha olyat csinál amit megvonással nem tudok büntetni, akkor megy a kiságyba. Odaadok neki pár játékot, de neki ez hatásos, mert utálja az ágyat. Csak este fekszik bele. Ha nagyobb a gyerek állítsd sarokba és ne engedd eljönni onnan, ha mégis légy kategórikusan kemény fordítsd vissza oda és állj mellé. Igaz időigényes, de hatássos.
Nekem egxszer a lányom ledobált mindent az ágyról, mondtam neki, hogy vegye fel őket. Nem ő vissza akart jönni mellénk az ágyba. Nem engedtem. Mondtam legalább egyet vegyen fel. Azt sem. Addig nem engedtem fel. Bőgött mint a záporeső. Ekkor fogtam a kezét lenyultam egy tárgyért vele felraktam az ágyra. Na mondom ennyit kellett volna csinálnod. Mint akit kergetnek úgy mászott fel az ágyra. Van amikor látom rajta nem érti mit akarok tőle akkor én magam vele együtt megcsinálom, de nem engedem el azzal, hogy jól van majd ha érted.
a Jojo féle modszer a legjobb :)
ha egy gyermek rosszalkodik büntető sarokba kell állnia (nem szabad a szobájába küldeni. hiszen azt mondjuk neki menj a szobádba játszani. utána meg rosszat csináltál menj a szobábdba HELYTELEN)
a büntető sarokba 5 percet kell lennie. utána meg kell kérdezni tőle ügye tudod miért volt ez? elmondja h igen sajnálom anya/apa és utána meg kell ÖLELNI!
ha viszont még mindig hisztitiz akkor megint 5 perc.. megint megkérdezed.. nem megy megint 5 perc..
egy idő után rájön
de ami a fontos:
- ami 5 perc az 5 perc!
- utána meg kell ölelni a gyermeket hogy tudja ezt te nem rosszindulatbol tetted csak ő tett rossz fát a tüzre!
hatásos.. és a gyermek nem sérül lelkileg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!