Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan bünteted a gyerekedet,...

Hogyan bünteted a gyerekedet, ha látványosan tojik a fejedre?

Figyelt kérdés
Ha valamire azt mondom, hogy nem szabad, akkor egyik fülén be, a másikon ki. És akkor is megcsinálja, ha tudja, hogy kapni fog érte. Pedig nagyon következetes vagyok. Elmondom neki, hogy mi lesz ha ezt és ezt megcsinálja, be is tartom, és mégis megteszi.
2009. okt. 19. 12:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem lazítanod kellene. Többre mennél vele.
2009. okt. 19. 12:59
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
annál többet, mint amit most teszel, nem tudzs tenni, esetleg szigoríts a büntetésen
2009. okt. 19. 13:06
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

Azt veszem ki a szavaidből, hogy épp most kezd a gyerek határokat feszegetni. Olyan mint az én lányom. Mi 17 hósak vagyunk. Én elveszem a játékát vagy ha olyat csinál amit megvonással nem tudok büntetni, akkor megy a kiságyba. Odaadok neki pár játékot, de neki ez hatásos, mert utálja az ágyat. Csak este fekszik bele. Ha nagyobb a gyerek állítsd sarokba és ne engedd eljönni onnan, ha mégis légy kategórikusan kemény fordítsd vissza oda és állj mellé. Igaz időigényes, de hatássos.

Nekem egxszer a lányom ledobált mindent az ágyról, mondtam neki, hogy vegye fel őket. Nem ő vissza akart jönni mellénk az ágyba. Nem engedtem. Mondtam legalább egyet vegyen fel. Azt sem. Addig nem engedtem fel. Bőgött mint a záporeső. Ekkor fogtam a kezét lenyultam egy tárgyért vele felraktam az ágyra. Na mondom ennyit kellett volna csinálnod. Mint akit kergetnek úgy mászott fel az ágyra. Van amikor látom rajta nem érti mit akarok tőle akkor én magam vele együtt megcsinálom, de nem engedem el azzal, hogy jól van majd ha érted.

2009. okt. 19. 13:20
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Attól függ, hogy hány éves!
2009. okt. 19. 14:54
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekem is vannak hasonló gondjaim. Próbáld meg elterelni a figyelmét. Vagy ültesd le egy bünti székbe, hogy ott nyugodjon meg. És amit egyik nap nem szabad azt másik nap sem.
2009. nov. 1. 15:05
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem 5 éves a fiam,mi a piros pontokat gyűjtjük. pl. ha 5 összegyűlik(szépen elpakol,ügyesen eszik,fogmosás,hallgat rám)kérhet valami apróságot. Ha 3 kék pont gyűlik össze,nincs pl. mese nézés, valami játékot elteszek 1-2 napra, nem ehet csokit stb. Nálunk jól bevált!
2009. nov. 17. 13:50
 7/14 Plaga ***** válasza:
Én jól elverném, ha a gyerekpszichológus ellenzi, hát őt is jól megverném, meg még az Atyaúristent is megverném ha ellenezné xD
2010. máj. 24. 22:24
 8/14 anonim válasza:

a Jojo féle modszer a legjobb :)

ha egy gyermek rosszalkodik büntető sarokba kell állnia (nem szabad a szobájába küldeni. hiszen azt mondjuk neki menj a szobádba játszani. utána meg rosszat csináltál menj a szobábdba HELYTELEN)

a büntető sarokba 5 percet kell lennie. utána meg kell kérdezni tőle ügye tudod miért volt ez? elmondja h igen sajnálom anya/apa és utána meg kell ÖLELNI!

ha viszont még mindig hisztitiz akkor megint 5 perc.. megint megkérdezed.. nem megy megint 5 perc..

egy idő után rájön

de ami a fontos:

- ami 5 perc az 5 perc!

- utána meg kell ölelni a gyermeket hogy tudja ezt te nem rosszindulatbol tetted csak ő tett rossz fát a tüzre!

hatásos.. és a gyermek nem sérül lelkileg:)

2010. okt. 23. 15:21
 9/14 anonim válasza:
amit a 13:50 ir az jo modszer:)
2010. okt. 23. 15:21
 10/14 anonim ***** válasza:
hát, azért jutalmazni, mert megcsinálja a kötelességét, nem tudom, mennyire jó módszer..
2010. okt. 25. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!