Ha elköltözök, havi 160-170 ezer forintból meg tudok élni egyedül?
Főzz magadnak, ne fizess mindennap 1000 Ft-ot ebédre (ahogy én szórom a pénzt)
És ne kelljen a családodat eltartani.
Az albérlet árak eszméletlen magasak, így mindenféleképp az első pont, hogy a szolgálati lakás biztos legyen és hosszú távra szóljon. ha menet közben albit kell keresned, akkor a dolgok összeomlanak. Olyan esetben egy szoba, egy garzon bérlése akár egyszerűbb lehet, mint egy egész, 40-50 nm-es lakásé.
Ugye nagyban függ a megélhetés az országrésztől is.
Függ attól, mennyire biztos a munkahelyed.
Bizonyos mértékben tartalékot is kell képezned.
Ha egy távhős, nem szabályozható panelt veszünk alapul, havi 2 m3 meleg víz és 5 m3 hideg víz felhasználásával, kb 4000 ft víz és csatornaszámlád (ez csak a hideg) lesz, nyáron rendelkezésre állással kb 7000 ft-os hőszámlád (ebben a meleg víz is benne van), télen a fűtéssel kb 20000.
Közös költség ha nincs akkor jó, ha van, az bármennyi lehet.
Áram számla egy átlagos, egyemberes lakásban 5000 ft-7000ft (nálam utóbbi, de egész nap megy a számítógép és imádok sütni - elektromos sütő)
Ha tv és/vagy internet előfizetésed is van, az megint országrésztől és szolgáltatótól függ, diginél már 4000-ből megúszható, upc-nél majd a duplája, t-homenál meg még több tud lenni.
Ha van autód, az is elvisz egy rakat pénzt (biztosítás, üzemanyag, önkormányzati adó, szervíz - havonta számolhatsz átlag minimum 30000-et ezekre a tételekre, de nem havonta merülnek fel). Ennek híján a buszbérlet, vagy utazás, amelyet ingyenesnek mondtál lép életbe.
Az étkezés nekem pl. 30000 ft-ból mindig megvolt, szeretek magamnak kaját készíteni, értelemszerűen olcsóbb, mint mindig rendelni. De 40000-ből biztosan megáll, még budapesti viszonylatban is, ha nincsenek olyan igényeid, hogy fine dining helyeken ebédelj minden nap :)
Fiatal vagy, így a szórakozás jelenthet egy nagyobb költséget. Ha havi 4 alkalommal számolunk, akkor mondjuk belépő 4*1500ft, fogyasztás 4*3000ft és még visszafogott voltál.
Mondjuk havi egy mozi 2000ft.
Pár alkalom barátnőkkel kávézóban szintén elvisz egy 5000 ft-ot.
(Bár ez utóbbi tételeket te jobban ismered a lakhelyed és az életviteled alapján)
ha annyira le lettél volna szarva egész életedben, akkor mégis miből tudtál volna 1 milliót félre rakni 21 évesen?
nyilván a szüleid etettek és ruháztattak, mert tegyük fel 19 évesen végzel a sulival, 2 év alatt félre raksz egy milliót, úgy hogy közben szarnak rád a szülők...ugyan már.
ez a kérdés szerintem csak egy fikció, a valósághoz semmi köze.
Én is ennyit keresek havonta. :) A fix költségek mellett (rezsi, bérlet) meg tudom venni magamnak amit akarok, és még félre is tudok rakni, szóval tapasztalatból mondom, hogy ennyiből nem fogsz nyomorogni.
22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!