Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szadisták? Mit tegyek hogy ne...

Szadisták? Mit tegyek hogy ne bántalmazanak?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta érzékeny, vékony bőröm van. Több bőrgyogyász is ezt mondta. Sokszor volt ekcémám, olyannyira hogy már a hús is látszott. Elöbb a bőr alatt kis, vizenyös holyagok jöttek ki, és ha ez hámlani kezdett, a husomig lehámlott. 2 évig kinzott, semmiféle orvasság nem használt ellene. Aztán egyszercsak mágától visszavonult. Azota is ovakodok mindenféle vegyszertől, nehogy ujra elötörjön. Az egyszerü botorpucolotol is kiujul.

Na most itt jön a házimunka. Anyukám folyton azzal jön hogy nem mosogatok el. Egyszer komolyan felmérgesitett, és azt mondtam ha vesz nekem egy gumikesztyüt szives- örömest elmosogatok. Azóta sem vett. Most apám is rámszállt, mert mennyi lusta d*g vagyok hogy nem mosogatok neki kell. Gyülölöm is ezt, ilyenkor mindig azon morog hogy haszontalan vagyok, meg fintorog ha elmegyek mellete. Néha azon kaptam őket hogy engem (a gyereküköt) beszélnek ki... Ágyatvetek, sepergetek, és bizonyos mértékig a portörlést is elválalom (vastag portörlövel, hogy véletlenül se érintkezzek a vegyszerrel), mégis ekkora baj ha mosogatni nem tudok. Vennék magamnak kesztyüt, de nem árulnak az üzletben (falun élek). Butorpucolóból és edénytisztitobol is a legolcsobbat veszik...

2016. febr. 9. 14:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%

És gondolom, soha nem jársz olyan bolt közelében, ahol gumikesztyűt árulnak (ami vicces, mert a mi falunkban 1 bolt van, de ott is lehet kesztyűt kapni)...

Komolyan fáj olvasni, hogy ennyire életképtelen vagy, írd meg priviben a címed, és küldök neked egy évi gumikesztyűt, csak ne nyafogj.

2016. febr. 9. 14:59
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lehet kesztyut venni, akkor o honnan vegyen ?
2016. febr. 9. 14:59
 3/22 Trafó1 ***** válasza:
78%

A nettről, honnan máshonnan.

Ide tud írogatni de a megoldás már messze van.

2016. febr. 9. 15:03
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem laksz majd már velük hogyan látod el a háztartásodat?

Valahol a javadat akarják hidd el.

A megoldásokat keresd ne a kifogásokat én ezt javaslom neked.

2016. febr. 9. 15:03
 5/22 anonim ***** válasza:
96%

Tessék:

[link]

Megrendelni nem fogom helyetted .

2016. febr. 9. 15:08
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Ekcémás vagyok én is és ettől függetlenül nekem is takarítanom kell. Ha nő vagy, akkor ez van, nem nagyon tudod megúszni a takarítást. Nem nagyon hiszek benne, hogy aki falun lakik az soha nem megy be valamelyik közeli városba, szóval szerintem ez nem egy túl jó indok. Azt is el tudom képzelni, hogy valóban te vagy átlagon felüli módon hisztis, mivel rögtön a "szadisták" felütéssel kezdted a kérdésedet. Nem hiszem, hogy szadisták a szüleid, csak valószínűleg már évek óta nincs ekcémás tüneted, így kicsit furcsa, hogy a portörléstől kezdve a mosogatásig minden házimunkától óvakodsz. Vannak egyébként megoldások is: mosogatni patikában kapható cérnakesztyűben és az arra ráhúzott gumikesztyűben kell! A cérnakesztyű azért fontos, mert az pamut és nem irritálja a bőrödet. Én egy hipoallergén mosogatószerrel mosogatok, csak ez vált be. Fontos az, hogy rendszeresen bekend a kezed, hideg időben éjszakára is, valamilyen jó minőségű, zsíros kézkrémmel, nappalra jobb valamilyen kevésbé zsíros krém. Ha tünet van, akkor a bőrgyógyász ír fel kenőcsöt. Kezet mosni is csak bizonyos jobb minőségű termékekkel szabad, mindenkinek más jön be, de manapság már tele van a patika ekcémásoknak testápolóval, szappannal.
2016. febr. 9. 15:10
 7/22 anonim ***** válasza:
74%

Akkor kezd az egész követelőzést a helyesírási szabályzattal.

Folytasd azzal, h nem várod el, eltartsanak és még ki is szolgáljanak a szüleid.

A szüleid "kibeszélnek": merészelnek beszélni rólad???

Azta.. tényleg szadisták...

Amúgy hány éves vagy?

2016. febr. 9. 15:10
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is ekcémás vagyok, ismerősök a tüneteid.:) Bár már felnőttem, de gyerekkoromban valamint tiniként sem várták el a szüleim,hogy mosogassák, hiszen tudták mi van a kezemmel. Így mosogatni nem mosogattam, de más házimunkában besegítettem pl porszívózás, mosógép beindítása..ilyenek.

Most felnőttként már rá vagyok kényszerülve a mosogatásra. De hidd el nekem, a gumi kesztyűben se öröm. Főleg ha sokáig mosogatok, közben a kezem a kesztyűben bepállik, ami nagyon kellemetlen a sebes bőrömnek. Úgyhogy én vékony cérnakesztyűt veszek fel, majd arra egy minőségi gumikesztyűt(mint az amerikai filmekben a háziasszonyokon ).

Egyedül így nem bántja a kezemet .

Szerintem mondd meg a szüleidnek,hogy más házimunkát szívesen elvégzel, de nem olyat, ahol vegyszerekkel kell bánnod. Bár ha jól értem most tünetmentes vagy? Ilyen esetben egy egyszerű 10-20 forintos kesztyű is segíthet. akár fodrászkellékesben is tudsz olyat venni, vagy munkaruha boltban. De háztartási boltokban is tuti van. De mondom, annyi házimunka van a mosogatáson kívül..ha másba besegítesz akkor egy szavuk se lehet, mert a mosogatást nem csinálod.

2016. febr. 9. 15:25
 9/22 A kérdező kommentje:
Tipikus itélkezők. Városban dolgoznak, minden 2. sarkon vehetnének kesztyüt, ahelyett hogy engem szidalmaznak...
2016. febr. 9. 15:28
 10/22 anonim ***** válasza:
89%
Ez van kislány. Nem kell elvárni, hogy elkényeztessenek.
2016. febr. 9. 15:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!